![]() |
DOS program "Kasa"
imam problem naime imam računalo sa instaliranim DOS programom zvanim "KASA" bar tako piše inače se koristi za printanje računa u restoranu. moj problem je taj što bih ja taj program trebao zaobiči i uči u windowse kako bih instalirao PCI karticu za LPT tj. paralelni port da mogu prikopčati printer za račune ali taj program mi to nedozvoljava nago odmah dobijem ekran na koji treba unjeti pass za ulaz u program KASA. Windowsi koji su instalirani na računalo su Win98
Trebala bi mi što brža i hitnija pomoč. |
A sta se desi ako stisnes ctrl+esc?
|
Citiraj:
ništa pokušo sam sve kombinacije kojih sam se mogo sjetit jedino što sam uspio jest uči u onaj F8 izbornik ali safe mode neradi tj. dobijem windows is starting without boot drivers ili nešto u tom stilu i onda stane dobijem command prompt u kojem nemogu ni do CD i večina naredbi dos neradi. program je postavila Vlahov Informatika koju sam pokušao zvati ali đubrad se nejavlja. |
Hm...Alt+Enter?
|
A iz programa ne mozes nikako drugacije izaci osim ugasiti komp? :stoopid:
|
možeš izać ali nađem se u dosu na nekom C:ĐDMTVRT kad napravim cd.. dobijem C>Đ:. sve u svemu veoma čudno
P.S. Alt+Enter ne radi |
A što bude kad tu utipkaš win i lupiš ENTER?
|
niš
morat ču sutra sjesti u auto ponjeti komp i upoznati ga sa vlahovom glavom |
Citiraj:
Nekako spriječit dotični program da se ne pokreće? |
kako ga spriječit kad ide post i onda taj program i zar stvarno moraš pitat jesam li pokušo exit
|
Citiraj:
probaj sa ALT+C za slučaj da je program u clipper -u, možda uspije, ili CTRL+ALT+PAUSE/BREAK i daj kad si u u root direktoriju (odnosno kako ti kažeš C>Đ:) otkucaj VER - da vidimo verziju OS-a a ne bi bilo zgorega probati i TYPE AUTOEXEC.BAT i TYPE CONFIG.SYS pa ćemo ti onda moći nešto više reći i možda pomoći |
Napravi ovo što E-mil kaže, to je ok.
Također, u kojem trenutku ti se pojavi KASA? Mislim točno u kojem trenutku? Dizanje Win98 ide ovako:
U kojem točno trenutku se podigne KASA? |
POST pa KASA moguče zapravo siguran sam da se to desi je da se prije kase puno toga digne boota kako očeš ali toliko brzo da to izgleda instantno
|
POPRAVIO tj. ošo sam i zamjenio matičnu za jednu koja ima LPT nativno i sad radi.
|
:care::care:
|
Super. Inaće, iz tvog opisa dizanje kase, tebi se Win98 uopće ne diže tako da ta PCI kartica koju bi instalirao nebi ni radila u kasi...
|
Da, vjerojatno odmah uđe u DOS...
|
zašto komplicirati kad može jednostavno:):)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:52. |