![]() |
AMD 64 ili xp mobile konfiguracija?
zanima me kakvo mišljenje imate, da li se više isplati složit konfiguraciju recimo na socketu 939(kazu da su maticne zakurac), recimo neki 3500+ winchester, ili uzet fino neku mrcinsku maticnu nforcea i puknut gore xp 2600 mobile koji ima stepping recimo na "i" pa overklokat do jaja?
gdje je veca isplativost trenutno? hvala, pozdrav !:) |
pa koliko krznatih duguljastih životinjica misliš ispljunut. pa ću ti reć što se isplati, hi hi, šalu na stranu ploče 939 su zakurac osim možda MSI K8N Neo2 Platinum to je iznimka jako dobra za clocking kad bi to upario sa 3500+ i gigom OCZ-a rev2 i 6800GT/Ultra ATI/XT...radio bi čuda ali ako nemaš toliko para i 754 kombinacija sa istom memorijom graf i nekim 3200/3000 Newcastleom je super stvar ali možda ako ti se ne žuri ja bi čekao nForce 4 pa si malo osigurao budućnost zbog toga što ima PCI-X a kasnije neće ni bit AGP kartica i zbog 939 procesora koji su preuzeli 754!
|
Re: AMD 64 ili xp mobile konfiguracija?
Citiraj:
Dakle, za sto ti treba? Ako ces se ponekad poigrat, surfat, pisat i slicno sto radi SteficaTM a zelis sacuvat novce i ne treba ti rezolucija iznad 1024x768 na ultra giga high^2, onda ce ti ploca do 400kn i neki Barton biti sasvim dovoljni. Ako pak zelis biti glavni baja u ulici, A64 is way to go. Ipak, mozda bi bilo bolje da pricekas nove A64 chipsete, koji bi mogli imati PCI-E i slicne djidje... |
Koliko vidim,nista nije isplativo trenutno osim jednog p2 da mozes surfat dok ne izadje nesto posteno.Mislim na kupnju novog.
A64 939- jos nije izasla postena ploca koju ces moc drzat malo dulje u svom kompu a ne da promjenis za mjesec dana A64 754- ja imam ovo u sigu i nisam zadovoljan. Prije sam imao Abit an7 sa 2500 bartonom ocanog na 3200 i nisam bas isao s magarca na konja. P4 775- jedino sto valja izgleda je ovaj 775 sa 865 chipsetom,ali opet nista sto se isplati AThlon XP barton mobile ili desktop- legenda koja pomalo odlazi s trzista..... Znaci,za sada nista...... A ako imas veci budget,sacekaj malo da izadju ploce koje ce biti testirane sa athlon64 fx serijom i uzmi si to.....i thats it... |
Re: Re: AMD 64 ili xp mobile konfiguracija?
Citiraj:
kurac neznam šta bi s novcima, novce još niti nemam, to sam planirao tamo negdje 3. ili 4. mjesec. jer gle. trenutno imam xp 1700+ soltekovu maticnu , 512 sd rama , i sad mi je frend prodao za siću GeForce 3 Elzu koja je i jača od četvorke, (dobio na nagradnoj igri pcplaya). trenutno igram farcry, underground 2, a doom3 i halflife 2 još nisam ni instalirao. zato pitam dal da uzmem matičnu s ddr-om , upiknem nekog mobile xp-a a ovo ostalo može ostat isto, ili da ništa ne mjenjam nego da fino čekam nforce 4 pa ćemo vidjeti... |
Re: Re: Re: AMD 64 ili xp mobile konfiguracija?
Citiraj:
|
e baš tu :D
|
Santos papchino, pocekaj radje nforce4 i sli.... Do onda valjda budes imal love :D
|
vidi vidi, ko se to probudio iz sna? :rambo: :D
|
Pa rekao si da neces skupiti pare do 3. /4. mjeseca dakle neces cekati nForce4 on ce vec biti na trzistu.:D
Dakle skupljaj pare pa ces za cetiri mjeseca vidjeti kakvo je stanje na trzistu. Pitanje isplativosti A64 je malo promaseno jer kad kupujes gledas za sta kupujes i koliko para imas i u to ukomponiras sta bolje i blize svojim zeljama mozes. Sto se tice kartice bila je nekad i prva GeForce najaca na svijetu pa sad nije:D kao i moja(sig.) . Tvoja je jos OK no ponavljam pitanje je sto zelis s kompom. |
ajde citaj malo vislje gore, da nemoram opet pisat...:rolleyes:
hint:gejmanje !!!:p |
Htio sam reci ako s njom mozes igrat Far cry, a mozes moci ces sigurno i prilicno ugodno igrati HL2 i Underground2, a ionako nemas para pa mozes okvirno razmisljat o nekoj 939 ploci i AMD64 3500+ Winchester pa ces lako umjesto nje uvalit nForce 4 ,a valjda ce i tom procesoru cijena nesto pasti. To bi bila dobra platforma za buducnost + neka PCI-X kartica (X700XT il 6600GT).
Dakle neka konfa za igranje koja bi imala buducnost trazi sck939(po prilici cekati nForce4) i AMD64 +PCI-X(ili PCI-E kako kazu u recenzijama) kartica odnosno kakvih 6500-7500kn bez monitora. Mislim da se neisplati sada uzimati sckA jer ga je vrijeme pogazilo iako je to jos uvijek sasvim dobra platforma i ja imam godinu i pol star procesor za njega koji je jos sasvim ok. Sck A vise nema buducnost. Dobro ti je napisao Darth Revan odmah u 2 postu. |
Citiraj:
zašto čekati, pa nforce4 je već došao :) |
ma mogu ja igrat i sad, al nece još dugo durat taj komp, možda još 6 mjeseci, a onda lagano treba u nabavku.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:50. |