![]() |
Reserator 1 v2 without optional fan
Please help me http://www.3dgameman.com/forums/images/smilies/wink.gif,
Im thinking of buying Reserator 1 v2 without optional fan , just for cooling my 2x sli 8800gtx. Only my gpu, and maybe buying one more. So, can the reserator handle it... 2 or 3 way sli 8800 gtx. Tnx sooo much. p.s. ambient temperatures are 26 to 28C. No AC! My 2 8800gtx crash above 80C, and that happens a lot ! With one a have no problem! |
Nope,it won't be enoguh.
If you want to buy an aftermarket cooler for GPUs,buy ACCELERO 8800 EXTREME,or a full PCB cover GPU block from Zalman,and install it on your GPU/s. http://www.youtube.com/watch?v=u5PtiwUQMk0 See this video,you'll see what am I talknig about...You could use it on 7900 where only GPU is hot,but on 8800,you need to cool down mofsets and all other components on the card to avoid crashes ;). EDIT:Zakaj pricamo na engleskom kad si iz Osijeka :D ?. |
Pa ovo sam kopirao samo sa jednog usa foruma gdje sam postavio to pitanje. ali nisu najpametniji :).
Posto sam lijen ... nije mi se dao prevoditi :). Znam da mora ici water block za 8800gtx koji kosta cca 500 kn, ali nisam mislio na to, nego da li je to dovoljno jako hladjene da ohladi te dvije ili eventualno tri graficke kartice. |
Ma si lud,ako oces ohladit 2,3 kartice,ne ocekuj nista ispod 3500kn za sistem,covjece GTXice trose i griju se ko nista.Preporuka da ih prodas,i uzmes GTX260,idu za lijepe cijene sad,a hladnije su i isto/manje trose,pogotovo one s 192SP-a.Sami blokovi bi te kostali ko 1 260tka,a i taj radijator je dost slabasan,to je "gotov sistem" od kojeg nemozes puno ocekivat,neki dualac i osnovna graficka,a ne ovakve 2,nedaj boze 3 zvjeri... :D.
Zakljucak: Ne nije dovoljno jako :D. |
može ohladiti quad 6600 i jednu ultru pa sam siguran da bu za 2 gtx-ice ok.
inače ak ideš u nabavku novih blokova za gtx preporuka da bježiš čim dalje od zalmanovog. http://forum.links.hr/viewtopic.php?p=140446 |
rekoh, vec imam blok za ultru.
reserator 1+ takodjer vec imam i nema sanse da ce hladit ultru i q6600. dobro znam njegove limite. Kaze covjek s foruma Linksovog i kako onda moze oladiti 2 ili 3 GTXice ako jedva ovo moze tj nemoze??? |
sjedi 1.
čitaj dokraja pa možeš opet odgovarati za pozitivnu ocjenu. |
koliko ja znam dvije 8800gtx su jace od jedne 260, zar ne?
A o tri da i ne pricamo. Istina je da bih sve to postavio trebat ce mi oko 2500kn, bez trece kartice. Meni je najveci problem sto nemam klimu, i dok temperatura u stanu ne predje 24c nikakvih problema, na 26c mi se nakon sat vremena rusi sistem jer se pregrijavaju. Odnosno temperatura u SOBI (ne stanu) poraste na 28c i onda je gotovo. Za procesor imam Cooler SCYTHE Angle SCANG-1000 koji je presavrsen, necujan a temperatura mi n e prelazi 50c u full loadu, iako je proc klokan. Tako da bi mi stvano trebalo samo za graficke kartice. Da li netko ima za prodati vodeni blok za 8800 gtx? Da li be netko prodao vodeni blok za 8800 gtx? |
3 su neisplative.ak stvarno misliš potrošiti tolko love na to onda možeš odmah odustati i tražiti gtx 295.
|
Reko sam da za to mozes slozit 2x260 u SLi i nece se pregrijavat i imat ces vece performasne nego s 3GTXice ionako je od 3. GTXice dobitak nekih 30%...
Imas 24" LCD 2x260 je i previse :D. |
Slazem se da je "minimalna" dobitak od 3. gtxice.
But the powerrrrr... hahahahahha :D Zaj...avam se! Dobro, da li netko zeli kupiti dvije 8800 gtx? Jeftino... 700 kn komad. Ponudena pm. |
ja sam prije par dana prodal 2 ultre po 600 tak da bi ove trebale ići jeftinije.
|
Ako imaju garanciju,bundle,650kn je ok cijena...
|
Mogao si ih i pokloniti sto se mene tice, ali ja sam svoju platio 4000kn i to kada je izasla , a drugu sam kupio za 1000 kn.
Ispod 700 nista. radje cu ih ostaviti svojoj curi! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
OT: triple sli nije nimalo isplativ.. Dok prodaja te dvije jest, ako ih već ne namjeravaš koristit jer cijene će izgleda samo padati.. :) Al opet, zašto bi mjenjao? Pa te grafe su još uvijek debelo iznad prosjeka po performansama.. :fiju: (znam da ovdje na forumu svi imaju GTX260, al neki ljudi se još igraju na HD3650 :D) |
Zato sto netko nije znao cijeniti ono sto ima! i to sam kupio prije nekih 8 mjeseci. Ali na maticna mi nije podrzaval sli (odnosno je ali je bila u banani :) pa nije).
Ma te graficke su ludnica... stvarno ubijaju. Hvala vam na savjetima, odlucio sam uzeti dva big watera i sam srediti to WC. Napraviti petlju tako da ide iz pumpe u gpu iz gpu u hladnjak pa u drugu pumpu , pa opet u gpu2 pa iz gpu2 u drugi hladnjak i onda u rezervar 2. Ja mislim da ce to biti dovoljno a kosta malo vise od zelmana, stim da mi je kuciste dovoljno veliko da smjesti to sve (armor+ wh6000bws). |
Pre kompliciras stari moj...
|
Tak je to kad netko pita za savjet i onda ne dobije ocekivani odgovor pa nastavi tupit po svom...
Ak covjek toliko zeli vodu nek si kupi, nek mu je sa srecom, samo u tom slucaju ne izmisljaj toplu vodu s big waterima nego si uzmi neku postenu Laing pumpu i ek vodene blokove... |
U cemu je problem?
Pitao sam da li reserator to moze podnjeti i rekli ste da ne. Prihvatio sam to! I zato sam odlucio uzeti dva big watera! Sta je tu komplicirano? Znaci jedan ce hladiti jednu graficku a drugi drugu i northbrige. ...? Edit: Bluefluid imas pravo ovo za pumpu... da li je ima kod nas ili? Ja sam najblizu nasao u Njemackoj! I stvarno su odlicne a i nisu tako skupe. Ovo sa bigwater-ima je samo zbog prakticnosti, odnosn lake dobavljivosti i niceg drugog. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:35. |