![]() |
Protok pumpe Hydor L20
Ovako:
Nabavih tu pumpu prije neka 2 mjeseca al je nisam probo jer nisam imo sve ostale stvari za vodeno,i sad probam je ja neki dan ,inace pumpu sam kupio sam automaskim prikljucima (links) za spajanje 8/6 crijeva P.S Protocno ne potopno E sad spojim ja to sve i stavim crijevo od 3 metra u lavor i stopam minutu zatim sam izmjerio kolko je vode u lavoru i ispalo je 2 litre i 1.5 deci :) pomnozimo to sa 60min =ajd 130 l/h Na pumpi mi pise 700L/h znam da je to idealna vrijednost al ovakav pad protoka nisam ocekivao. Uzeo sam za usporedbu ovog tipa koji je mjerio protok slicni setup mom http://www.webx.dk/oz2cpu/pcmod/water.htm Dakle on ima eheim pumpu od 300l/h njeme kroz cijev od 6 mm u minuti ode 1.6 L V E sad logicki gledajuci ja imam pumpu od 700 dakle ja bi barem trebo ima 3.2 l litre po min ?? U cemu je problem ? I da na pumpi isto tako pise Hmax 135cm , jel to maximalna vrijednost kolko moze bit visina crijeva ? Jer ja sam probo bez i baca vodu u zrak mozda 10 cm a ne 135 cm :D Ajd ekipa helpajte da se ne grizem vise,jer uskoro stavljam to u pogon pa da budem miran. |
na stranicama koje si navea tip je lipo pokaza kako s rastom promjera crijeva raste i protocnost vode kroz sustav, sto je i logicno
probaj puhat kroz crijevo debelo 6mm pa onda kroz ono debelo 10 mm i sam ces osjetit razliku savjetujem ti da nabavis prikljucke za barem 8/10mm crijevo i da njega koristis 8/6 mm ti je minimum za sustav u kojem ces hladit samo proc ako ces hladit jos nesto zaboravi ta crijeva a sto se 135cm tice to ti je maksimalna razlika u visini izmedju pumpe i najgornje/najdonje komponente naravno da je pozeljno da ti udaljenost bude podosta manja |
Ne znam bas. Ja koristim 8/6 mm crijevo, a vodeno mi hladi CPU, NB i GPU i sve radi bez problema.
Sto se tice pumpe. Ti imas pumpu koja kosta 170 kn, a usporedjujes je sa pumpom od 400 kn. |
da li ti je sistem oc-an?
na kolikoj ti voltazi rade proc/grafa/chipset? |
Barton 2500+@ 2400 MHz (228*10.5,1.9V)
R9800PRO- kartica je trenutno na def. ali ju kad se igram teram na 430/390 MHz. trenutna temp. CPU je 37°C, full load 42-43°C. |
Citiraj:
Nabavit drugi promjer nemogu jer je cijeli setup prema tome vec napravljen i priključci na pumpi ,koje stvarno neznam di bi mogo nabavit vece a da mi pase na njene otvore. Znam da je 8 /6 malo al dost ljudi to koristi pa valjda je dosta i PCE su testirali iz linksa opremu a ona je sva 8/6 i nije bilo problema +eheim 300l/h Nego stvarno nije mi jasno tako mali protok je mjerio mozda tko protok a da ima 8/6 cijevi? |
700 l/h je mozda teoretski bez crijeva ( ili ako pumpas vodu na kat nize):p . kad jednom rashladna tekucina opkruzi system vise visinska razlika nije bitna jer se sila tekucine koja putuje prema gore i one koja se vraca ponistavaju. ostaje ti samo otpor crijeva i blokova (sto se crijeva tice, sto krace i ravnije te deblje to bolje)
|
Stavi vodeno u pogon i nemoj se zamarat protokom. Ako ti ne bude dovoljan, promjeni pumpu, ali mislim da ce ti to biti dovoljno.
|
Citiraj:
|
E hvala puno, al veca crijeva bi mogo stavit jer sam blok napravio od 8mm promjer labirinta (za svaki slucaj)
tako da bi onda na rad i pumpi trebo zamijenit to sve al neznam di mogu sve te prikljucke nac ? Di se to moze kupit? Al do tad cemo vidit kako ce se vrtit sa 8/6 ionako ima samo za hladit cpu blok :) |
Citiraj:
kakva bi korist bila od toga |
Re: Protok pumpe Hydor L20
bog decki,,,
de mi reci gdje si kupio tu pumpu! imam i ja takvu u asetek vodenom ali mi rikava pa moram kupiti novu,,,a nema nigdje na (netu) za kupiti... prije je bilo u linksu za naruciti,,ali vise nema! :( pomagaj te ljudi! Thx |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:09. |