![]() |
pomoc u odluci oko kupnje kucista
trebam neko kuciste tipa CM haf 922,TT armor jr i slicno,gigabyte auroru sam imal i nkekak nju nebi,a obzirom da na topicu koji sam postavio da kupujem polovnu kantu nema nikakvih ponuda,prisiljen sam ispast tukan i bljunut novce za novo
gledao sam haf 922,izgleda prilicno solidno,ali onaj helikopter od ventilatora mi je blesav armor jr,je ok(pogotovo sa prozorom,kaj ces,seljacina sam.....:lol2:)ali cini mi se da kvaliteta izrade i zavrsne obrade nije bas na nivou,nekak djeluje plastik fantastik,a i one pop nitne bi moj sin bolje zanital dajte jos neke prijedloge i moguce kandidate,uvjet je da je te velicine,po mogucnosti prozor..:lol2:,cijena do cca 800-900kn,i da nije sad bas codegen ili neki drugi kwang-ce-pjong,nedam vise jer kad ga prodajem,sto vise sam ga platio to vise kesa popljugam,onda moram pit lekadole 3 tjedna :chears: |
kraj haf 922 moj dodatni izbor bi bio nine hundred, ima cak i prozor :D
|
Centurion 5 sa prozorom u Linksu ;)
|
Da rastegneš malo taj buđet i uzmeš full tower Zalman GS1000, ako baš nečeš "helikoptere" :D
http://www.pohrani.com/t/3Y/J5/10ew29uf/zalmangs.jpg http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7200 Samo što se tiće ovih velikih ventova kod CM-a, na mom HAFu 932 imam 3x230mm venta i nečujni su |
Citiraj:
imam vec jednoga centuriona 5,ova kucna krama2 je u njemu,to je malo premalo kuciste!! nine hundred mi je neznam,sirov,ne svidja mi se....:stoopid: |
Citiraj:
ovaj ima vise vrata neg kuca trokatnica,kad se to rasklima i prozuji,morac cu ga fugirat na sve strane sa kojekavim masama....:lol2: a i za 1100kn bi mogo vec i antec p182 kupit(jeb...a nema prozora a i nije oko 800kn)da bar neko oce polovnjaka nekog prodat...:lol2: za sada vodi haf 922,a onaj helikopter gornji cu objesit na balkon da tjeram zle uroke |
A Chief big tower? Veći i jeftiniji od HAF-a, a kvaliteta izrade i materijala neupitna, i sam sam ponosni vlasnik i moja preporuka svakao :kafa:
http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTe...=0&Sifra=21814 |
Možda CM690:D barem ima mjesta ali nema prozirnu bočnu stranu:hitthewal: ali je cjenovno prihvatljiv i navedeni čuftek neizgleda loš izbor samo ako nisu problem vrata(skroz otvaraj-zatvaraj mene to hebalo pa sam uzeo Antec 300 u Linksu)s obzirom na mjesto boravišta kučišta.
|
ja glasam za ćifa :goood:! Imam ga doma BX serija i uspio sam utrpati sve u njega , može se viditi moj komp :D. Prazan je težak nekih 12 kg pa mislim da dovoljno govori o kvaliteti :goood:, a preciznost izrade je zaista vrhunska :goood:. Postoji i mogućnost bočne stranice od pleksija za neke modele koliko znam . Cijena je ispod normalne za tu kvalitetu , eto to je moje mišljenje :D
|
nazalost(ili na srecu)imam vec i jednog chiefa(aegis)pa samo iz tog razloga nebih ponovno chieftec(ne ponovno,neg jos jedan.....:lol2:)inace moj aegis je sasvim solidan i prostran,al me nervira plasticna kapija koju cu po svemu sudeci kad me sljedeci put iznervira,otpilit.....:lol2:
|
Evo nešto bez kapije, solidnih dimenzija i cijene :kafa:
http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTe...=0&Sifra=22414 |
Citiraj:
|
meni se čini da nisu puno mudrijali i da unutra nema puno razlike od armora a i kvaliteta im je slična (7,65kg) , ima i prozor a nema kapiju :D a i cijena im je zanimljiva .
|
Citiraj:
|
Citiraj:
tri-di-gejm-men :D Šalu na stranu, tamo sam gledao rivju svakog kučišta koje me je iole zainteresiralo, lik ima odličan channel Nego, ovaj mali HAF 922 je stvarno prihvatljive cijene, pravo fino :) Citiraj:
Taj Zalman je zvijer od kučišta, a cijena nije strašna Instalacija diskova je fora, mjesta koliko hočeš :) http://www.youtube.com/watch?v=iF3QncmBQt8 |
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
|
ja sam upravo naručio antec 300 :D i scythe 140mm 500rpm :beer:
|
Za čega odnosno gdje češ smjestiti još jednu 140-ku jednu dobiješ sa case na vrhu kučišta prije 3 dana kupio navedenog i odlično za tu lovu.
Vent ima mali prekidač i možeš birati brzinu venta sa 3 brzine.:D isto tako zadnji vent ima istu mogučnost i ugradio sam još jedno naprijed jer nedobiješ sa kučištem dakle još jedna 120-ka i unutra hladno i poprilično tiho. |
tricool i nisu baš neki ventovi, pogotovo za silent pc.
|
Alaaa, pa gdje je taj zalman bio kad sam kupovao svog anteca u admu :(
Predobro kućište izgleda, ova moja 900-tka je gutač prašine, svaki tjedan moram čistit prašinu iz njega van, da poludiš :( |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedini minus (i to podosta veliki) za ovo kučište je da nema ventova za usis, postoje samo na dnu kučišta rupe i tu se mogu staviti 2x120 mm venta, a kučište dolazi sa 2 venta jedan na vrhu kučišta i jedan na zadnjoj stranici za ispuh Citiraj:
Recimo da i imaš razlog, jer te velike 230-tice imaju povelik protok a sa time vuku i dosta prašine. Na mom 932 sam stavi naprijed iza usisnog venta neki home made filter i to je recimo dosta, još samo preko noći stavim na vrh kučišta nešto da pokrije cijeli vrh jer ima puno rupica i da prašina ne pada unutra kad komp ne radi KAd je upaljen normalno da nemože ništa padati unutra jer vent na vrhu izvlači zrak |
Citiraj:
|
Citiraj:
to koda sam kupil mladog magarca,pa ga prek noci treba pokrit da ne navuce isijas,i onda nebude mogel teglit hrpu granja koje bum narezal u sumi.... sad kad malo bolje pogledam taj haf,vidim da ima vise rupa neg materijala...:lol2: ko bu to sve zakrpal i ispokrival??? neznam,na kraju cu iskesirati za p182,koji opet ima cijelu kapiju sprijeda,a pitanje jel u to uopce stanu ove nove duze grafe? :stoopid: |
Pa to je sekunda posla, samo mu vrh prekriješ sa nečim uskim i dugačkim 30ak centimetara... tek toliko da prašina ne pada unutra.
Rupe su tu sa razlogom, ne zove se đabe High Air Flow |
Citiraj:
ili na hrvatski "hiper asimilator frfuljaka"mogli su neke filtere metnut na te rupe... neznam,neznam.....:lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako ti neznaš složit silent case, to ne znači da i drugi neznaju :goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:42. |