PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Problem sa novim kompom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=152531)

Griphus 07.07.2009. 17:14

Problem sa novim kompom

ovo bi se moglo svrstat i u hardware

kupio sam novi kompjuter u konikomu (napajanje je 400W (dolazi skupa sa kucistem, kuciste delux)
http://www.konikom.hr/p7560/pc-intel...duct_info.html

napravio sam 2 particije, instaliro sam windows xp (verzija iz 2002. sp2) instalirao neke drivere za komp i formatiro disk D

instaliro sam crysis (posto jos nisam imo internet jer sam se sa starim kompom prikljucivao bezicno pa nisam imo kabel uz sebe, pa mi je bilo malo dosadno :P) i kad sam upalio crysis nakon 2-3 sekunde u main menuu mi se komp restartao sam od sebe :S

instaliro sam najnoviji driver za grafu (geforce 9800gt) i ponovo isti problem

isao sam instalirat prototype, ucitao sam .iso file sa dual layer DVDa i poceo instalaciju kad mi je doslo do pola .iso mi se iskljucio tj nisam imao nista u virtualnom driveu i ponovo sam ga ucito al opet se iskljuci za pol minute

i dobro strpio sam se dok se stari ne vrati s posla da donese removable hard da prenesem neke stvari

prenio sam service pack 3 jer sam mislio da je problem vecinom u tome i instaliro sam ga na tu staru verziju ali nis nije bilo drukcije sve isto :S

uz neke stvari sam prenio i sims3 koi sam prethodno instaliro na stari komp i uspio sam ali mi je bio preslab komp za tu igru pa mi se rusila igra

pokusao sam instalirat igru ali se nakon nekog vremena instaliravanja instalacija zamrznula, tj cijeli komp

pokusao sam jos par puta i nista i pokusao sam i prototype al ovaj put se i on zamrznuo par puta kolko sam pokusao (moro sam svaki put restartat komp nakon zamrzavanja)

al malo sam se raspolozio nakon sto sam instalirao 1.2 patch za crysis i vidio da radi ali nakon 20-30 min igre opet se restartao, odma nakon sto se upalio komp sam pogledo temp GPUa (grafe, kaj ne?) i bila je 50 C°

nakon nekog vremena nekoristenja se spustilo (temp sam gledao programom koi sam dobio sa cda koi sam dobio sa kompom, zove se gamer HUD)

instalirao sam windows instaler 4.5 i windows instaler 4.5 patch i opet isti problemi sa zamrzavanjem

cudno mi je bilo sto ne samo sto se sims3 zamrzavao (instalacija) nego se i prototype instalacija zamrzavala sto nije bio slucaj prije service pack 3

a isti taj service pack 3 imam i na starom kompu pa mi nije radio problema :S

internet jos nisam dobio (tj kabel) pa je mozda stvar toga sto komp nije updatean? duboko se nadam da je zbog toga jer druge opcije mi nisu bas najbolje

moze bit problem memorije? napajanja, ventilacije? (rusenje crysisa zbog prevelike temp grafe?)

igro sam sad maloprije crysis cca 25 min i spustim igru i pogledam graficka 62C°
i nastavim igrat i za 5 sekundi mi opet ugasi komp
:O

molio bih za pomoc :S

Doink the Clown 07.07.2009. 17:20

Probaj uštekat napajanje na grafu preko adaptera koji si dobio s njom, meni se čini da grafa ne dobiva dovoljno struje, ako to ne upali izvrti memetest da otklonimo mogućnost da je memorija kriva za smrzavanje. I ispuni opciju Moj komp u profilu da vidimo koje točno komponente imaš :kafa:

dh41400 07.07.2009. 17:41

Citiraj:

Autor Griphus (Post 1379615)
... kupio sam novi kompjuter u konikomu (napajanje je 400W (dolazi skupa sa kucistem, kuciste delux)
http://www.konikom.hr/p7560/pc-intel...duct_info.html...

Taj PSU ... pitanje je koliko ce dugo drzat prije nego explodira :nono:
Citiraj:

... instaliro sam crysis (posto jos nisam imo internet jer sam se sa starim kompom prikljucivao bezicno pa nisam imo kabel uz sebe, pa mi je bilo malo dosadno :P) i kad sam upalio crysis nakon 2-3 sekunde u main menuu mi se komp restartao sam od sebe :S
I onda sa takvom konfom i tim napajanjem ides pokretat Krizu :rolleyes:
Citiraj:

... uz neke stvari sam prenio i sims3 koi sam prethodno instaliro na stari komp i uspio sam ali mi je bio preslab komp za tu igru pa mi se rusila igra

pokusao sam instalirat igru ali se nakon nekog vremena instaliravanja instalacija zamrznula, tj cijeli komp

pokusao sam jos par puta i nista i pokusao sam i prototype al ovaj put se i on zamrznuo par puta kolko sam pokusao (moro sam svaki put restartat komp nakon zamrzavanja)...
Taj komp sigurno nije "preslab" ... napajanje da, ali ostatak ne.

Citiraj:

... cudno mi je bilo sto ne samo sto se sims3 zamrzavao (instalacija) nego se i prototype instalacija zamrzavala sto nije bio slucaj prije service pack 3

a isti taj service pack 3 imam i na starom kompu pa mi nije radio problema :S...
SP3 je u najmanju ruku problematican. Ukratko mici s kompa i pici s SP2.

Citiraj:

...moze bit problem memorije? napajanja, ventilacije? (rusenje crysisa zbog prevelike temp grafe?)...
Grafa je relativno hladna (ispod 80°C je ok), a jedino pogledaj kakva je CPU temperatura.

Ovako od oka ... ako je RAM prosao Memtest, jedini sumnjivac je napajanje.

btw ZASTO pobogu Konikom??? Ako si htio bacat lovu, mogao si i nekom uslugu napravit usput ...

Griphus 07.07.2009. 17:55

@doing the clown nemrem otvarat komp zbog garancije :S gore je link od konfe

sad idem napravit memtest
jel occt moze ostetit program i dali bi mi pomoglo ak s njim probam?

@dh41400 konfa mi se ne cini losa a za napajanje nisam znao (nadam se da to opravdava pokusavaj igranja crysisa :D)
dal bi mi se problem zamrzavanja kompa prilikom instalacija rijesio novim napajanjem?
i ako znas neki program za micanje sp3 pa da vratim sp2 jer nisam primjetio zamrzavanje kod prototypea prije sp3 iako mi na starom kompu nist ne steka kod sp3

i imam windows xp 32 pa mi nemre ocitat vise od 3.25 gige rama
sta mi je jos losije kod win xp 32

a nisam htio konikom al stari mi ne zeli slagat komp "po komponentama" nego misli da je sigurnije kupit tako "gotovi" komp :S

FitzTN 07.07.2009. 18:01

Ma kakav sp3...ja ga imam na 4 kompa doma i na jos gro kompova u svojoj okolini ga ljudi imaju i bas nitko nije imao problema radi njega...

Što ti je lošije na win xp 32 (x86) u odnosu na koji OS? Win XP x64? Pa na x64 bi mogao iskoristiti svih 4GB, ali postoji mogućnost da ti neki programi ili uređaji ne bi radili jer nema drivera za x64 winse...

Ali pusti ti sada to...imaš li legalne windowse ili ne? Ako nemaš mogli bi te zezat u servisu da je problem softverski , tj. da je problem nelegalni softver (a sve te tvoje igre koje probavaš su i tak nelegalne vjerojatno...)

Griphus 07.07.2009. 18:02

askinuo sam memtest u obliku isoa neznam sta dalje
otvorio sam sa deamon toolsom i dobim neke fajlove na virtualnom cdu al nez kako dalje :S

Doink the Clown 07.07.2009. 18:05

Citiraj:

Autor Griphus (Post 1379647)
askinuo sam memtest u obliku isoa neznam sta dalje
otvorio sam sa deamon toolsom i dobim neke fajlove na virtualnom cdu al nez kako dalje :S

Moraš ga spržit na cd i bootat :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:21.