PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Verbatim mediji (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15223)

miato 12.12.2004. 10:13

Verbatim mediji

Koje CD-Rove preporučate?
Vec mi je dosta traxdata, pa sam mislio za 50ak lipa vise po cd-u kupit nesto verbatima :D

TOP PREMIUM CD-R - SUPER AZO = 2.1kn

EXTRA PROTECTION = 1.6kn
EXTRA PROTECTION Pastel = 2.2kn

-POP- 12.12.2004. 12:38

Traxtdata, kada su u pitanju CD-ovi je u prosjeku klase. Benq ljubičasti,TDK i Verbatim u svakom slučaju moja su preporuka!

miato 12.12.2004. 18:22

pa to i pitam :) koji verbatim?

brunovidovic 12.12.2004. 18:43

A da probas sa taiyo yuden iz info game (men se cini)

feelgood 12.12.2004. 18:46

Ja sam u Autronicu kupil i DVD-R i DVD+R i oboje imaju Mitsubishijevu podlogu

miato 12.12.2004. 20:38

ma bas zelim verbatima, a i info-gama mi nije usput ;)

pa koji su po vama najbolji verbatimi?

CatKiller 12.12.2004. 21:09

SuperAzo!

Ali ove pastelne volim pošto su dosta šaroliki :)

Nik 12.12.2004. 22:14

Ma uzmi pastel discove, super izgledaju, i imaju TY sloj. Przio sam po sve tri vrste i nema greske, citljivost odlicna, ali ovi sareni su mi nekako najdrazi :D

miato 12.12.2004. 22:52

e to sam htio cut :)

vjerujem da su svi podjednako dobri, al ipak ako je na pastelu Taiyo Yuden, isplati se :D

Raven_1 14.12.2004. 17:53

Meni su pastel bolji od SuperAzo, a imao sam prilike i testirati ih s K'Probe i Plextools.

Master Neo 15.12.2004. 18:36

Citiraj:

Originally posted by brunovidovic
A da probas sa taiyo yuden iz info game (men se cini)
To su jedni od naj boljih medija u svijetu! Tako barem kazu! A probaj ePerfomance meni su super

miato 15.12.2004. 21:35

Citiraj:

Originally posted by Master Neo
To su jedni od naj boljih medija u svijetu! Tako barem kazu! A probaj ePerfomance meni su super
probo sam eperformance DVDe, od 4 komada 2 je zajebo. katastrofa !!

a problem je sto mi je infogama daleko, zit mi je manje vise usput do faksa :D

Sky 16.12.2004. 15:58

SuperAZO imaju Mitsubishi Chemicals podlogu, dok pasteli imaju Taiyo Yuden.
Isprobao sam oba, i zbilja ne znam koji su bolji, oba su fenomenalna.
Ovi Taiyo Yudeni u Info Gami iamju komercijalno ime Rodium i zbilja bi trebali biti jedni od najboljih.
Original Traxdate su pristojni mediji, no imao sam prilike kupiti falsifikat u VeMilu prije godinu i pol...nema part numbera, boje su slične na pakungu, dizajn gornje površine je nešto drugačiji...i SMEĆE su bili.
Sve u svemu, SuperAZO ili Pastel, vjeruj mi, svejedno je, nema greške koji god da uzmeš.

Raven_1 17.12.2004. 18:37

ePerfomance su lošiji od traxdate

miato 18.12.2004. 15:07

Citiraj:

Originally posted by Sky

Sve u svemu, SuperAZO ili Pastel, vjeruj mi, svejedno je, nema greške koji god da uzmeš.

jesu li ti rhodiumi branded? nisam nasao nikakav review (iako sam ocekivao, buduci da se vode pod najkvalitetnije medije u HR), al na par slika koje sam nasao imaju blank gornju stranu... to mi uvijek izgleda jeftino, pa makar bio i TY sloj :D

ipak ce past paket pastela

Renesis 18.12.2004. 17:11

ne znam, ja se držim traxdate ko pijan plota, sve radi bez bada( imam staru pržilicu i to su jedini mediji na koje prži na 20x, ostale sve na 12x). Ja zadovoljan. Doduše trebao bi nać neke sa ty podlogom u ri...

Ivan_1 21.12.2004. 19:39

Preporučam ti Verbatim Datalife, Memorex ili Imation. Posljednja dva proizvedena by Moser Baer India Ltd. i dobili su najviše ocjene u testu u Bugu za studeni. Verbatim je u Bugovom testu mitsubishijev no ja sam našao od Moser Baera i mogu reći da je odličan.

ertuzio 01.02.2005. 23:56

Snimio sam preko 10000 CD-a minimum na stvarno svakakve medije najbolji mediji bez premca su Verbatimovi!!!

Traxdata drugo mjesto!

Prije su se proizvodili puno kvalitetniji mediji nego danas...sad se samo štancaju i lako dolazi u proizvodnji do škart medija!

Ako stvarno želite kvalitetan medij onda je to Traxdata CRNI

Doduše malo skuplji, ali vrijedi svaku kunu!
Bolji je i od Verbatima, jer nisam naletio na Crni Verbatimov nigdje!:beer:

gospar 02.02.2005. 00:41

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
SuperAzo!

Ali ove pastelne volim pošto su dosta šaroliki :)

da pastelni su ti zakon meni su super :)

MasterX 02.02.2005. 01:09

Verbatim SuperAzo!
uglavnom, sve od verbatima se pokazalo kao odlican medij

acer 02.02.2005. 11:59

Citiraj:

Originally posted by miato
probo sam eperformance DVDe, od 4 komada 2 je zajebo. katastrofa !!

a problem je sto mi je infogama daleko, zit mi je manje vise usput do faksa :D

Ja sam snimao jedno 5-6 komada e-proformance dvd i sve je bilo ok.

gospar 02.02.2005. 15:03

Citiraj:

Originally posted by Ivan_1
Preporučam ti Verbatim Datalife, Memorex ili Imation. Posljednja dva proizvedena by Moser Baer India Ltd. i dobili su najviše ocjene u testu u Bugu za studeni. Verbatim je u Bugovom testu mitsubishijev no ja sam našao od Moser Baera i mogu reći da je odličan.
sta novinari znaju, ja sam kupovao Memorex 8cm raznobojni u Los Angelesu prosle godine guli mu se folija, koje je to smece. koliko se sjecam kod Buga ni princo nije prolazio lose tokom godina, a svi znamo sta je princo. rok trajanja 2 dana.

BrunoZG 02.02.2005. 15:06

Iako sam do sad sprzio samo 1 princo DVD medij (koji je bio zapravo ARITA). i nisam provbavo jer su za DVD -e bili na pocetku na crnoj listi

Za princo CD-e mogu rec da mi do sad neki traju 5 godina a ne 2 dana...

Citiraj:

Originally posted by gospar
sta novinari znaju, ja sam kupovao Memorex 8cm raznobojni u Los Angelesu prosle godine guli mu se folija, koje je to smece. koliko se sjecam kod Buga ni princo nije prolazio lose tokom godina, a svi znamo sta je princo. rok trajanja 2 dana.

BrunoZG 02.02.2005. 15:07

ACER-u sa tvojom przilicom nema medija koji nece bit OK sprzen, ti nisi mjerodavan za komparacije :D

Citiraj:

Originally posted by acer
Ja sam snimao jedno 5-6 komada e-proformance dvd i sve je bilo ok.

gospar 02.02.2005. 16:44

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Iako sam do sad sprzio samo 1 princo DVD medij (koji je bio zapravo ARITA). i nisam provbavo jer su za DVD -e bili na pocetku na crnoj listi

Za princo CD-e mogu rec da mi do sad neki traju 5 godina a ne 2 dana...

koga god poznam ukljucujuci sebe svaki mu se princo raspao odmah mozda si ti imao srece.

svi su pirati nakon sto su se ljudi zalili presli na traxdatu. nitko nije htio kupovati nista ni kod jednog pirata koji je snimao na princu. a znam i iz osobnog iskustva ako me shvacas.

sto se tice arite, arita gold mi je bio fenomenalan cd godinama. pozdrav starom prijatelju iz Lipika :D

Ivan_1 02.02.2005. 20:01

Citiraj:

ali to nije isti kao i ovaj koji su testirali u Bugu

acer 03.02.2005. 13:26

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
ACER-u sa tvojom przilicom nema medija koji nece bit OK sprzen, ti nisi mjerodavan za komparacije :D

:) :)

spawn 03.02.2005. 21:05

Citiraj:

koga god poznam ukljucujuci sebe svaki mu se princo raspao odmah mozda si ti imao srece.

svi su pirati nakon sto su se ljudi zalili presli na traxdatu. nitko nije htio kupovati nista ni kod jednog pirata koji je snimao na princu. a znam i iz osobnog iskustva ako me shvacas.

sto se tice arite, arita gold mi je bio fenomenalan cd godinama. pozdrav starom prijatelju iz Lipika :D

Ovo o ariti potpisujem. Arita gold mi je bio najbolji CD medij oko 2 godine dok nije poceo nestajati i tesko nabavljiv.(Bar kod mene).
Za sada se ne mogu zalit na traxdata DVD-R a na eProformance imam moj kopirani WindowsXP i bolje da ne vidite na sta lici ali jos uvijek radi bez beda.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:15.