![]() |
Radeon9550-boja na TV-u??????
ajde ljudi pomagajte ako znate,kartica je Radeon 9550,128 bita Omega 2.5.90 Beta. Dobijem sliku na TV-u ali nikako ne mogu dobiti i boju ( crno bijeli svijet ) gdje je kvaka, kako to riješiti????????
|
Na opcijama od TV-a naštimaj na PAL-B ili na našu divnu Croatiu...
|
1 privitaka
Ovako...
|
hvala na trudu , ali mislim da sam već probao sa tim postavkama ali ću probati 'opet pa ću javit rezultat
|
Ako nije problem u postavkama onda je u kabelu. Simple :)
|
Pomoglo bi i da si napisao koji tv imas. Pazi neki koji imaju vise ulaza (moj Sony npr.) imaju i vise kanala za gledat.Na daljinskom stisnes da te prebaci sa TV-a na input a recimo na mom Sonyu svaki input ima jos 2 "podkanala".Dakle stisnem jedamput prebacim se na input 1(pise DVD) tu mi je slika crno-bijela stisnem jos jedanput i pojavi se pored onog DVD oznaka S i tu je slika ok. Na drugi ulaz mi je spojen DVD i on se po defaltu zove DVD2 isto ima dva moda...
|
Ne može biti do kabla! Jedino ako je dugačak par stotina metara. :D Treba prebaciti na PAL i to je to. Vidio sam par takvih slučajeva, a i bilo je topica o toj temi na forumu.
|
Može biti do kabla jer se do događalo i to je objašnjeno na forumu. Radi se o drugim pinovima, a ne u duljini kabla. Uglavnom, dobro je koristiti originalne kablove za ATI kartice.
|
u opcijama sam podesio na Croatia i B Pal ali boje nema. Dok sam imao GForce FX 5200 nije bilo nikakvih problema na ovom istom kabelu, TV je stariji i ima samo jedan AV , na FX-ici sam samo morao u postavkama podesiti na S-Video out i sve je štimalo, možda stvarno treba promijeniti kabal ako za ATI ima original, ali zamisli beda to nabaviti u Kninu:fuming: :rambo:
|
Citiraj:
|
Skori svi TV-outi kod ATI-ca idu preko onih malih adaptera. Bitan je on. Kabel između njega i TV je standardni i može se ručno napraviti (od koaksijalnog kabela za antene i pozlačenih chinceva). Bitno je koristiti te adaptere koji se dobiju uz grafu. Kod VIVO kartica se nalazi ona hobotnica s 4 kabliča koji izlaze van iz grafe a kod običnih imate samo onaj mali (žuti obično) adapter na koji se nabija chinc...
|
1 privitaka
Ovakav...
|
HVALA ti na pomoći Tor, sve je ipak bilo u onom malom S-VHS adapteru što se dobije uz grafičku sada sve šljaka:clap: :burn:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:11. |