![]() |
Plavi Zalman pasivac i graficka?
u velkoj sam zurbi pa nemam vremena provjerit jel bio odgovor pa ak vam nije bed odgovorit... Stavil bi po jednog tog zalmana na NB i graficku, pa me zanima ocel to bit dost (ak se uzme u obzir i vulgaris ventilacija casea sa 1 nutra 1 van 80mm fanom)... u biti za NB znam da ce bit dosta, al za grafu ne znam jel mu ipak treba jos kakav vent?
hvala EDIT e zaboravih dodat da se radi o ovoj Radeon 7500 kartici, koma sam s parama pa ostajem na njoj dok ne skupim za neku ATi za heatpipeom :D ) EDIT |
ne bi trebao aktivni ni za graf! samo ako je jače clockana! pasivci za memoriju!
|
hm ... tog plavog imam i ja na NB, na grafi 7500 bi bio mislim dostatan ali mislim da je dovoljno "visok" prema dole :) da će ti pojest a mislim jedno 3 PCI pa valjda nemaš niš tam :)
|
Ima modem i TV-karticu, stane zalman, no nema potrebe za Zalmana na toj grafičkoj.
|
Mozda bi ti vise odgovarao onaj zuti zalman (ako ga nadjes negdje), ipak je malo manji a razlike prakticki nisu velike.
|
Ja imam plavog NB zalmana na grafickoj (9600XT) i na njega puse jedan 120mm fan. Temperature: idle 36C load 49C.
|
ja trenutno imam plavog zalmana na maticnoj, na grafickoj zutog sa coolermaster pasivcima na memoriji.
uglavnom, dodatnih ventilatora u kucistu trenutno nema :D a komp radi ... inace, bolji ti je zuti zalman za graficku jel je nizi, pa zauzima samo 1 pci slot, ili na nekim maticnima cak nijedan :p |
ok, onda cu piknut jedan zuti.... stara je grafa vec prilicno pa mi je vent poceo nepodnosljivo zvonit...
a ako nema zasad nikakvih hladnjaka na njenim memorijskim chipovima, pretpostavljam da ih ni ne trebam stavljat... i eventualno, kakav bi mi 40mm vent preporucili za stavit na tog zalmana ako bas bude trebalo? samo da je necujan, doslovno... tx |
za tu grafičku je dovoljan zalmanov plavac/coolermaster PAC bez ikakvog venta....oni će čak bolje hladiti grafu nego što je stock vent
a tih 40mm vent ne postoji jer da bi bio tih mora imati mali broj okretaja,a onda daje nikakav protok zraka |
A da li bi taj plavi zalman mogao ići na fx5900xt + neki manji vent? Trenutno stock cooler užasno zuji, pa tražim neko tiho a jeftino rješenje, zalman i artic su mi malo preskupi. Primjetio sam da se grafička baš i ne grije puno, a problem je što nema hardware monitoring pa ne mogu pratiti temperaturu u windowsima.
|
Samo ti skupi još 100kn nekako i stavi si artic silencer...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:44. |