![]() |
Testiranje Napajnaja?!?
Jel postoji kakav programcic za testiranje napajanja.... Znam da sam prije naišao na nekoj stranici nekaj kaj je računalo potrebnu količinu snage napajanja ovisno o priključenom hardwareu al se ne mogu sjetit koja je to stranica bila po ak neko zna....?!
|
www.links.hr
ali nemoj se pouzdat u to samo reci konfiguraciju i mi ćemo ti reći koje bi ti bilo odgovarajuće napajanje! |
AMD Athlon XP 2000+
MBO Asus Via KT600, A7V600.... Ati Radeon 9100, 128 Mb 512 Mb DDR 333 HDD Maxtor 80 Gb LG Combo Drive, NEC DVD R/RW, i naravno neizostavni MODEM i Floppy.... |
napajanje fortron 350w, super silent, 12cm vent., atx2 u Linksu 411kn!
ili napajanje chieftec enhance atx-1136h, 360w, dual fan, atx2 326kn ili napajanje chieftec delta gps-350bb-101l, 350w, 12cm fan, atx2 297kn |
Gle dosta mu je običan chieftek od 300W , kod mog frenda pogoni skoro duplo jaču mašinu...
|
Citiraj:
2xAthlon XP 2000+ G4Ti4200 koji pije barem 2x više struje od 9100, ima još dodatnih 5PCI kartica među kojima i fireware koji takođert radi obrade videa zahtjeva još jedno malo napajanje (ono sa floppya) ... tako da i ja mislim da ti je za chief 300W sasvim dosta ... |
na tom calculatoru sam metno svoje komponente i sad neznam šta da radim ništ se ne dešava:confused:
šta trebam stisnut da mi to izračuna? |
Pa dole ti kod one tete pise kolko ti treba, odnosno preporucena snaga. :)
btw preporucam Chieftec 360W Enhanced, najbolji izbor za ulozeno-dobiveno. :beer: |
Citiraj:
Slazem se u potpunosti, definitivno best buy ;) |
meni kod tete piše 40w
|
imas firefox jelda :D kalkulator nevoli firefox, upali IE pa probaj...
|
Citiraj:
|
da ni meni s foxom ne čita calculator! ali s ie da.
|
imam mozillu
|
Citiraj:
|
nece mi ni sa IE ajd probaj ti pa mi9 reci konf mi je u sigu:)
|
ja sam probao sa IE čisti ! ne crazy browser i sl. pa radi! ali što će ti to ti ne valja daje prevelike vrijednosti! Meni za komp da 480W a koristim 380 . On ima krive vrijednosti! : npr: geforce 6800 troši 180W ?? a troši možda 55
|
Ispravak netočnog navoda:Thunderbierd je za mail.:)
|
:) ma mrzim ie i sve njegove izrode i shellove :D VIVALA FIREFOX
:rambo: IE Meni nesto nije jasno zasto jos uvijek ljudi ne prilagodjavaju stranice frifoxu?! pa lagano je vec dobio doabr komad torte... |
Citiraj:
|
ma kupio sam grafu gainward 5900xt golden sample i imam neko max power napajanje od 400w i kad igram samo mi rertarta komp, a kda sam u windovsima normalno radi
|
max power?
to mi smrdi nesto :) |
Citiraj:
Mjenjaj to pod hitno da ti ne povuce pol konfe :rambo: |
Normalno, kad grafa radi u 3D povuče više struje a to napajanje očigledno ne može da podnese...
|
jel ima neko preporuku koje da kupim a da nije skupo jel nisam baš pri lovi
|
ovo sam već 500 puta pisao na Linksu i ovdje:
napajanje chieftec 300w, single fan, atx2 210 kn dovoljno je ! ili napajanje chieftec delta gps-350bb-101l, 350w, 12cm fan, atx2 300 kn -ipak malo bolje! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:38. |