PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Problem s korištenjem Standby/Sleep funkcije Viste - BSOD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=151515)

Remixer 27.06.2009. 13:27

Problem s korištenjem Standby/Sleep funkcije Viste - BSOD

Stavio sam ovo u softverske probleme jer na XP-u se to nije događalo, ali nije ni na Visti u prvih mjesec-dva korištenja, nego od nedavno kad isklj. komp na taj način (sleep) onda se sustav neće podignut/vratit, neg se skrši/restarta, a sad zadnji put se pojavi sve kao kad je dignut sistem I NAKON 2 SEKUNDE se pojavi PLAVI EKRAN, koji mu je vrag? :stoopid:

-i u Visti mi nikako ne želi zapamtit postavke u Windows Exploreru, Vista uvijek po svod - na thumb stavlja, a ja volim details, i koliko god puta stavim po svom, Vista po svom :(

buljo 27.06.2009. 15:37

Isti problem i kod mene, a pogotovo me nervira za rušenje nakon S3a...
Malo sam googla al nisam našao rješenje.
Tako mi je bilo i prije kad sam stavljao Vistu. I svejedno je dal se radi o X86/X64, SP1, SP2...

Remixer 27.06.2009. 19:32

Blast :(

-ali čudno mi je da je prije radilo a sad ne... A baš mi se svidio standby kod Viste, i onda ne šljaka :(

domy_os 27.06.2009. 22:04

Daj malo više detalja. Što piše u BSOD-u, Event Vieweru,...? Jesi li probao system restore? Isključi/ištekaj sve komponente osim najosnovnijih pa vidi kako se ponaša. Imaš li uključen C1E i EIST? Probaj to uključiti, ako nije, nekad pomogne. Pomaže i obratno...

Baja 001 27.06.2009. 23:13

Citiraj:

Autor buljo (Post 1371400)
Isti problem i kod mene, a pogotovo me nervira za rušenje nakon S3a...
Malo sam googla al nisam našao rješenje.
Tako mi je bilo i prije kad sam stavljao Vistu. I svejedno je dal se radi o X86/X64, SP1, SP2...

Citiraj:

Autor Remixer (Post 1371552)
Blast :(
-ali čudno mi je da je prije radilo a sad ne... A baš mi se svidio standby kod Viste, i onda ne šljaka :(

Ni meni ne radi na quadGT, kada ide u S3 ili se ne probudi, ili BSOD ili restart. Meni ionako ne zabrinjava, prestao sam gubiti živce na to :fiju:

Remixer 28.06.2009. 04:22

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1371638)
Daj malo više detalja. Što piše u BSOD-u, Event Vieweru,...? Jesi li probao system restore? Isključi/ištekaj sve komponente osim najosnovnijih pa vidi kako se ponaša. Imaš li uključen C1E i EIST? Probaj to uključiti, ako nije, nekad pomogne. Pomaže i obratno...

Eh, nisam čitao jer bio sam ljut pa sam ga ručno restartao, bio sam ga već rastavljap radi čišćenja pa se iz nekog razloga nije više htio uključit, al dao sam mu odmor od pola sata i onda je proradio...
Probat ću C1E i EIST pa da vidim...

Igneos79 28.06.2009. 05:06

Moguće da je problem do acpi drajvera. Trebalo bi ili od proizvođača matične ili od microsofta skinuti novu verziju. Takodjer bi mogao biti problem u napajanju

buljo 28.06.2009. 13:42

Citiraj:

The last sleep transition was unsuccessful. This error could be caused if the system stopped responding, failed, or lost power during the sleep transition.

To mi kaže Event viewer.

Jel moram reć da u XPu nikad nisam imao taj problem, a u Visti uvijek.

thopok 28.06.2009. 14:28

How to troubleshoot performance issues with standby, hibernate, and resume in Windows Vista
USB uređaji?

Remixer 28.06.2009. 14:34

Citiraj:

Autor Igneos79 (Post 1371771)
Moguće da je problem do acpi drajvera. Trebalo bi ili od proizvođača matične ili od microsofta skinuti novu verziju. Takodjer bi mogao biti problem u napajanju

-ali inst. su najnoviji driveri za SVE komponente. Ne kužim zašt bi napajanje radilo frku na Visti a na XP-u sve OK? -a i napajanje nije neko ''li-la''

Nije mi nestajalo struje tokom standby-a, a ni jedan USB mi nije bio uštekan tak da baš mislim da je zbog same Viste...

Remixer 06.07.2009. 00:21

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1371638)

Evo probao sam mijenjati C1E i EIST (bilo je uključeno pa sam probao isključit) i tak još neke postavke, ali ništa se nije promjenilo :(

-Vidim da je Vista u banani pa kad stavim drugu (neki noviji build) onda ću vidjeti kak' će se ponašati...

PointDexter 07.07.2009. 13:34

Meni se ista stvar dogadjala na laptopu. Vise se nesjecam jesam li reinstalirao ili samo stavio drugu verziju drivera za graficku. Uglavnom problem se rijesio...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:44.