PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Serious Sam HD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=151455)

Ementaler 26.06.2009. 14:34

Serious Sam HD

Na HCL.hr vijest kaže ovako:

"Poznati hrvatski developer Croteam otkrio je kako će se na X360 i PC platformama pojaviti prerada uspješne igre Serious Sam. Remake The First Encounter-a tako će nositi HD oznaku i bit će rađen pomoću Serious Enginea 3..." - ostatak ovdje:

Serious Sam HD najavljen

Daklem najavljen je noiv Seriuos Sam, ako se uopće može reći "novi".

Meni osobno zvuči odlično, a ni ne izgleda loše ako je suditi prema prvim screenovima. Definitivno smo vidjeli i lijepše al će ipak bit budget igra...

Serious Sam HD screenshots ( prvi screenovi HD verzije )

Napokon malo novosti iz Croteama, rekao bi čovjek da su zmrli :chears:

Šta vi mislite o svemu ovome?

Baja 001 26.06.2009. 14:40

S obzirom da mi SS nikada nije bila *must have igra* tako mi ni CROTeam nije bio pojam. Uglavnom drago mi je da su CRO ali bilo bi lijep da naprave jednu ozbiljnu igru, a ne remake HD (!) originala.

sinisa1989 27.06.2009. 10:21

meni je SS serial predobar.tak da se veselim i ovom iako nije nis novo

Big Guy 27.06.2009. 10:50

ovo više izgleda kao da su neki fanovi napravili (kao i teksture za oblivion...), a nije jako velika razlika, neće ništa pametno postići sa time

Mad_Duke 27.06.2009. 13:32

Citiraj:

Autor Big Guy (Post 1371238)
ovo više izgleda kao da su neki fanovi napravili (kao i teksture za oblivion...), a nije jako velika razlika, neće ništa pametno postići sa time

Kaj neće. Samo ćemo dobiti još jednu odličnu ARKADNU pucačinu. Baš dobro za malo se napucavati.

Big Guy 27.06.2009. 17:58

u to je i problem
zašto dati pare samo za bolju grafiku uz potpuno istu priču, mape itd ?

žile 27.06.2009. 18:04

Jedno je bio Serious Sam u 2001. godini,a sasvim nešto drugo je to u 2009. godini.Takve igre više ne prolaze.
Epic fail,kažem vam.

maX 27.06.2009. 22:22

Citiraj:

Autor žile (Post 1371498)
Jedno je bio Serious Sam u 2001. godini,a sasvim nešto drugo je to u 2009. godini.Takve igre više ne prolaze.
Epic fail,kažem vam.

Točno to... U odnosu na ostale današnje igre ova neće imati šanse, ali ono, niti malo

http://www.imagesforme.com/out.php/i...orEpicFail.jpg

je neizbježan :D

žile 27.06.2009. 22:48

A da ni ne spominjem,mada sam evo tek sada pogledao,i grafika po ovim slikama je za jedan dobar :puke:
Znači,ni to im ne donosi bodove.To se vidi da je neko krpanje budžeta jer će bit u prodaji po nekoj diskont cijeni u Americi (kod nas sumnjam,još jedan puke).
Nisu to glupavi dečki,bolje da svoju kreativnu energiju ulože u neke novije i pametnije projekte.

Baja 001 27.06.2009. 23:00

Citiraj:

Autor žile (Post 1371653)
A da ni ne spominjem,mada sam evo tek sada pogledao,i grafika po ovim slikama je za jedan dobar :puke:
Znači,ni to im ne donosi bodove.To se vidi da je neko krpanje budžeta jer će bit u prodaji po nekoj diskont cijeni u Americi (kod nas sumnjam,još jedan puke).
Nisu to glupavi dečki,bolje da svoju kreativnu energiju ulože u neke novije i pametnije projekte.

Grafika je i za današnji pojam loša (po slikama). Što se tiče novih projekata, nisam siguran jer poslje SS nisu makli, volio bi da nešto novo naprava, ali kako si i sam rekao ovo je FAIL :kafa:

Mad_Duke 27.06.2009. 23:08

Citiraj:

Autor žile (Post 1371498)
Epic fail,kažem vam.

Da. A koliko ima akrdanih pucačinu u kojima se ljudi mogu bezglavno napucavati i to još cooperative.

To je isto kao da kažeš da Street Fighter 4 nece biti dobar. Ili da netko napravi Mortal Kombat Trilogy na istu foru kao Street Fighter 4 da je to glupo jer "takve igre više ne prolaze"

d^_^b 27.06.2009. 23:48

Recikliranje uspjeva samo sa smecem, ali ne sa igrama.

Michel 27.06.2009. 23:58

Je li se netko sjeća onih screenova neke vojne tada neimenovane igre
koja je trebala koristiti serious 3 engine ?

Oni screenovi iako vjerojatno renderi oružja i vojnika su nevjerojatno dobro izgledali. Uglavnom ako itko ima informacije je li se to radi ...:chears:

Tola 25.07.2009. 11:44

Grafika solidno izgleda.
Kao dotjerana novim shaderima i teksturama u odnosu na Seriuos Engine 2.
Igrao sam samo SS: The Second encounter, dosita sjajna igra, nisam je presao, zapeo na zadnjoj misij, nisam imao više živaca da ponavljam jedan te isti dio, al igra je odlicna i vrlo igrvia bila.

Sn4k3 25.07.2009. 13:43

Ma meni je prvi SS bia show, bas za napucavanje.. Cista zabava... Drugi je bia onako-onako, ali ovo sto rade :stoopid:
po cetvrti put jednu te istu stvar tako reci... IMHO izmisljaju toplu vodu, umisto da su se uvatili neceg originalnog ko sto je to bija SS 1 u ono vrime.

Markos 25.07.2009. 14:59

ozbiljni šemso strike again:D

Tola 27.07.2009. 08:52

Pa jesu rekli izdati rremake Serious Sam first encountera (to je sada o kojem pričamo), pa nakon toga ide i Ozbiljni Sam 3, zar ne?
Tako da oni ništa ne izmišljaju, malo ce zaraditi na staroj slavi, igra ce biti ultra jeftina (oko 15E), pa momci idu na razvoj SS3, s istim tim engineom.
Upravo, mislim da oni bas to rade (taj remake u novom grafičkom sustavu) da isprobaju novi engine, jer ne žele zabrljati s SS3.

xGAME 27.07.2009. 09:37

mne više zanima ona druga njihova igra, neka ratna pucačina ili koji k... :D

Mad_Duke 27.07.2009. 10:14

Neka, neka. Samo neka izdaju HD verziju, pa neka još bude split screen i eto ti zabave za 4 igrača na dva kompa.

A o temi "reizdavanja" necu nis komentirat. Svima je dobro kad izdaju Monkey Island 1, a ovo im svima smrdi. Licemjerno i puno zavisti.

gunther 27.07.2009. 11:55

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1393346)
Neka, neka. Samo neka izdaju HD verziju, pa neka još bude split screen i eto ti zabave za 4 igrača na dva kompa.

A o temi "reizdavanja" necu nis komentirat. Svima je dobro kad izdaju Monkey Island 1, a ovo im svima smrdi. Licemjerno i puno zavisti.

Nije mi jasno zasto bi netko bio zavidan na Croteam?

bacyc 27.07.2009. 18:33

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1393346)
Svima je dobro kad izdaju Monkey Island 1, a ovo im svima smrdi.

ovo sam i ja odmah primjetio, ali nisam želio paliti vatru. ako su tamo neki ljudi imali muda da naprave remake half life 1 (i napravili su skroz solidan posao), ne vidim zašto se nebi smio napraviti remake sama... ja ću ga kupiti

Tola 27.07.2009. 19:12

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1371658)
Grafika je i za današnji pojam loša (po slikama). Što se tiče novih projekata, nisam siguran jer poslje SS nisu makli, volio bi da nešto novo naprava, ali kako si i sam rekao ovo je FAIL :kafa:

Zašto je loša?
U odnosu na SS2 ovdje je dodano HDR te Shaderi treće generacije, i sasvim solidno izgleda, naravno da se taj engine nemoze mjeriti sa nekim Cryengine 2, Dunia, pa ni Unreal 3, ono po čemu je Croteam poznat je ODLILČNA optimiziranost, sjetimo se kakav je boom napravio first encounter, najbolja grafika u to vrjeme a nevjerovatno optimizirana.
SS HD neće sigurno imati najbolju grafiku, ali će biti solidna za danasnje pojmove, to se vidi da je engine stari samo su dodali HDR, Blur, sm3, sto i nije tako loše, jer će igra biti optimizirana do krajnih granica.

Sn4k3 27.07.2009. 19:48

Citiraj:

Autor Tola (Post 1393723)
Zašto je loša?
U odnosu na SS2 ovdje je dodano HDR te Shaderi treće generacije, i sasvim solidno izgleda, naravno da se taj engine nemoze mjeriti sa nekim Cryengine 2, Dunia, pa ni Unreal 3, ono po čemu je Croteam poznat je ODLILČNA optimiziranost, sjetimo se kakav je boom napravio first encounter, najbolja grafika u to vrjeme a nevjerovatno optimizirana.
SS HD neće sigurno imati najbolju grafiku, ali će biti solidna za danasnje pojmove, to se vidi da je engine stari samo su dodali HDR, Blur, sm3, sto i nije tako loše, jer će igra biti optimizirana do krajnih granica.

Slazem se :chears:
Samo muci me jedna stvar... Sto nije istina da je cro team jos prije nekih godinu dana najavia neku drugu igru... Znam da sam na nekoj stranici naisa na neke ss-e. Sicam se da je game izgleda nesto ko TPS (third-person shooter) ali imena se ne mogu nikako sititi.. Ako neko ima kakve informacije, slobodno javite.

Blue_Fatal1ty 28.08.2009. 23:09

Citiraj:

Autor bacyc (Post 1393698)
ovo sam i ja odmah primjetio, ali nisam želio paliti vatru. ako su tamo neki ljudi imali muda da naprave remake half life 1 (i napravili su skroz solidan posao), ne vidim zašto se nebi smio napraviti remake sama... ja ću ga kupiti

di ima toga???? kad su vec napravili????

IceFisherman 29.08.2009. 00:17

http://www.blackmesasource.com/

... al ništ nisam našel da je to završeno :/

bacyc 29.08.2009. 00:28

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1418723)
di ima toga???? kad su vec napravili????

half life source, izašao otprilike kad i hl2, davno... imaš ga na steamu za kikiriki. jedan tim radi i totalnu konverziju hl1 na hl2 engine, black mesa, kad će biti gotov neznam

Sn4k3 29.08.2009. 00:58

Black Mesa trailer izgleda super, bas me zanima kakva ce igra biti...

Jelc 29.08.2009. 22:29

Serious Sam HD Trailer

Wolfblade 30.08.2009. 11:46

Zakon reklama na dosta strani foruma ima super reakcija na ovu reklamu, ja bi placo da su mi takve reklame na tv umjesto ovi gluposti:D .

Blue_Fatal1ty 31.08.2009. 14:11

Citiraj:

Autor bacyc (Post 1418788)
half life source, izašao otprilike kad i hl2, davno... imaš ga na steamu za kikiriki. jedan tim radi i totalnu konverziju hl1 na hl2 engine, black mesa, kad će biti gotov neznam

ma to sam i mislio... Dao bog sto prije :respekt:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:40.