PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Nije mi jasno....Win XP SP2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15140)

Nebelwerfer 09.12.2004. 15:41

Nije mi jasno....Win XP SP2

e ovak...neki dan sam integrirao SP2 u WinXP sa onim AutoStreamer programom, i danas sam odlučio friško instalirat windowse(nakon 2 godine :D :D :D )...sve je prošlo u redu...ali me jedna stvar totalno zbunjuje...postavio sam u instalaciji da mi napravi clean install na C particiju...ali su mi se sačuvali svi dokumenti koje sam imao sejvane i svi programi koje sam imao instalirane na C particiji...nadalje, kad kliknem za info na C particiju, kaže mi da imam slobodno samo 3 gige od sveukupno 10 giga na C particiji, a trebao bi imat 6 giga slobodnih(u međuvremenu sam izbrisao sve programe u Program Filesima)...u čem je problem?!:confused:

BlackNeo 09.12.2004. 16:12

Najbolje bi bilo da prvo formatriras particiju, pa tek onda instaliras Windows. To sve mozes da uradis prije pocetka same instalacije Windowsa. Kad dignes sistem sa CD-a, izaberi particiju i odaberi "format", pa kad se to obavi, instaliraj Windows i sve ce biti u redu.

Nebelwerfer 09.12.2004. 16:42

već jesam....upravo particiju nisam formatirao jer instalaciju nisam sa cd-a dizao...ali ispravio sam pogrešku....
zahrđao sam sa instalacijom...2 godine je prošlo :)

tor 09.12.2004. 17:02

Citiraj:

Originally posted by Animal Mother
već jesam....upravo particiju nisam formatirao jer instalaciju nisam sa cd-a dizao...ali ispravio sam pogrešku....
zahrđao sam sa instalacijom...2 godine je prošlo :)

Blago tebi kada možeš istu instalaciju furati 2 godine. Ja sam u zadnje dvije godine imao...neznam tolko ni brojati:D

Nebelwerfer 10.12.2004. 22:42

odem van....buraz ode na crack sajtove i pobere jedno 25 trojana i virusa...ja popizdio...i opet sam ga reinstalirao....jednostavno volim kad je čist :D

nego...imam problem sa mrežom....imam SuxADSL ethernet modem jelte, a mrežni adapter je Realtkeov....instalirao sam drivere za Mrežnu, i net radi sve pet...ali mi u trayu stoji ikonica od mreže sa žutim uskličnikom, i piše mi 'Limited or no connectivity'...probao sam napravit repair al ne pomaže....jel imao ko sličan problem....??

Jozo 10.12.2004. 23:00

Citiraj:

Originally posted by Animal Mother
nego...imam problem sa mrežom....imam SuxADSL ethernet modem jelte, a mrežni adapter je Realtkeov....instalirao sam drivere za Mrežnu, i net radi sve pet...ali mi u trayu stoji ikonica od mreže sa žutim uskličnikom, i piše mi 'Limited or no connectivity'...probao sam napravit repair al ne pomaže....jel imao ko sličan problem....??
je, ja sam imao isti problem.

Control Panel > Network and Internet Connections > Network Connections > Local Area Connection (desni klik pa properties) onda dole oznacis Internet Protocl (TCP/IP), opet desnki klik pa properties i upises redom:

ip adress 192.168.0.1
subnet mask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.254
preferred dns 195.29.150.3
alternate dns 195.29.150.4

nadam se da je pomoglo.

Nebelwerfer 10.12.2004. 23:06

bogami je....to šefe, puno ti hvala :)

LorD ClockaN 11.12.2004. 07:07

Citiraj:

Originally posted by tor
Blago tebi kada možeš istu instalaciju furati 2 godine. Ja sam u zadnje dvije godine imao...neznam tolko ni brojati:D
Ja imam instalaciju već skoro godinu dana (~10 mj), bila je SP1, pa sam samo upgrade-irao na SP2 i to 2 puta jer mi prvi put nešto nije šljakalo i komp je super stabilan i nije skoro ništa sporiji od prije 10mj.

Normalno da se uspori od svih gluposti i programa, ali nikakvih zastajkivanja...

tor 11.12.2004. 11:16

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Ja imam instalaciju već skoro godinu dana (~10 mj), bila je SP1, pa sam samo upgrade-irao na SP2 i to 2 puta jer mi prvi put nešto nije šljakalo i komp je super stabilan i nije skoro ništa sporiji od prije 10mj.

Normalno da se uspori od svih gluposti i programa, ali nikakvih zastajkivanja...

Eh, da je samo stvar u tome. Malo pa malo nešto ubacim u sitem, promjenim pa izbacim itd...Nakon nekog vremena moram povuči clean instal jednostavno da sve bude čisto.

Cataphract 17.12.2004. 18:17

zato ja nakon što instaliram windowse i sve potrebne programe, dodam tweakove i podesim da mi je sve onako kako želim - napravim image sistemske particije. zatim si ga spremim na drugi disk i spržim na dvd. sigurno je sigurno. a i ponovna (nedajbože) instalacija ne traje ni sat vremena, iako mi za podešavanje svake sitnice treba oko tjedan dana. :D

Trek 17.12.2004. 19:51

moji rekord je win xp sp1, 8 mj!

to je jednom bilo, samo jednom :)
inace 3-4 mj max :D

rekord u kratkoci, 35 minuta :) Win ME, istalam, odem stavit driver od grafe, KABUM, ajd Format c: ti meni ljepo :)

češnjak 17.12.2004. 20:21

Moj rekord je 3 godine. Pa sad priznajte tko je najbolji!

rendula 17.12.2004. 20:48

Ja imam instalirane na P133 windowse 98 valjda otkad su se pojavili:D

Sa windowsima XP nisam izdržao dulje od pola godine, a to je bilo bez ikakvih SP-ova i zakrpa.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:06.