PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   HDD zeza (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=151325)

conan 25.06.2009. 02:57

HDD zeza

Poštovanje dragi čitatelji pc expert foruma. :respekt:
Trebam vašu stručnu pomoć...imam vanjski hdd wd 500gb, 2,5", 5400rpm, usb, bez vlastitog napajanja...prije 2 dana sam prebacivao podatke sa laptopa na njega i zaštekao mi je sustav uslijed kopiranja podataka. Pričekao sam ali se nije ništa dešavalo pa sam jednostavno ištekao usb, nakon toga kada ga ukopčam ne želi mi ga prepoznati. Probao sam i na xpu (imam vistu :hitthewal:), xp ga prepozna ali nemogu ga otvorit, samo mi ponudi formatiranje. Na njemu su mi važni podaci i bitno mi je da ih spasim. Zato se Vama obraćam da mi savjetujete kako da riješim svoj problem :goood: :care:

Baja 001 25.06.2009. 04:37

Citiraj:

Autor conan (Post 1369563)
Poštovanje dragi čitatelji pc expert foruma. :respekt:
Trebam vašu stručnu pomoć...imam vanjski hdd wd 500gb, 2,5", 5400rpm, usb, bez vlastitog napajanja...prije 2 dana sam prebacivao podatke sa laptopa na njega i zaštekao mi je sustav uslijed kopiranja podataka. Pričekao sam ali se nije ništa dešavalo pa sam jednostavno ištekao usb, nakon toga kada ga ukopčam ne želi mi ga prepoznati. Probao sam i na xpu (imam vistu :hitthewal:), xp ga prepozna ali nemogu ga otvorit, samo mi ponudi formatiranje. Na njemu su mi važni podaci i bitno mi je da ih spasim. Zato se Vama obraćam da mi savjetujete kako da riješim svoj problem :goood: :care:

Je li ga spajaš preko Y kabela, jer se meni dešavalo da mi na IcyBoxu sa slabijim kompovima disk ne starta (Winsi nude samo format) dok kod moja 4 kompa sve radi ok. Y kabel mi je pomogao u tom slučaju.

Doink the Clown 25.06.2009. 09:24

Moguće da elektronika u kućištu krepava, probaj ubaciti disk u drugo kućište pa javi, btw. ako je do toga imaš sreće :D Koje kućište imaš uopće?

conan 25.06.2009. 15:39

Probao sam preko y kabela ali ništa. A šta se tiće elektronike mislim da je sve u redu jer ledica na kučištu svijetli, inače to je eksterni hard 2,5". I dalje mi ga ne prepoznaje.

Doink the Clown 25.06.2009. 17:11

Ne mora to ništa značiti ako ledica svijetli, od kojeg proizvođača je kućište? :fiju:

conan 26.06.2009. 12:09

Kučište je od Western Digitala... U međuvremenu sam riješio problem, stavio sam ubuntu 8.10 i preko njega mi normalno učita ali malo sporije kopira. Uglavnom spasio sam podatke jedino što sada neznam net složit :)

Doink the Clown 26.06.2009. 12:13

Je li u pitanju WD Passport 120Gb? Frend kupio u Ve-milu hard crkao nakon par mjeseci, dobio drugog na reklamaciju i on otegnuo papke, komp ga uopće ne prepoznaje, niti disk vrti... Vjerojatno neka šrotna serija iako me to čudi za WD :stoopid:

Baja 001 26.06.2009. 14:26

Citiraj:

Autor conan (Post 1370584)
Kučište je od Western Digitala... U međuvremenu sam riješio problem, stavio sam ubuntu 8.10 i preko njega mi normalno učita ali malo sporije kopira. Uglavnom spasio sam podatke jedino što sada neznam net složit :)

Ako si spasio podatke, baci disk na reklamaciju jer će brzo otegnuti :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:18.