![]() |
Soni?
Kolko je 1.2 sona decibela?
Kaj son uopče je?:confused: |
Daj ajde pljunite nešto. :gringo:
|
Re: Soni?
Citiraj:
nemam pojma stari ali pretpostavljam da si ovo pitanje postavio na krivom forumu.:p |
Re: Soni?
Citiraj:
Glasnoća koju izaziva zvuk razine glasnoće od 40 fona predstavlja tu jedinicu (1 son). Neka te ne zbunjuje ovaj fon, son ti je prava jedinica glasnoće. Uostalom više o tome pročitaj ovdje:http://www.ffzg.hr/fonet/djelatnici/.../glasnoca.html O tome kako se i da li se može preračunati u dB ne znam. |
Re: Re: Soni?
Citiraj:
@Ivan: Hvala al ja i dalje ne kužim ama baš ništ! |
Re: Re: Re: Soni?
Citiraj:
|
naleto na ovo >>>
The noise level is measured in Sone (loudness) instead of dB (sound pressure). The loudness depends upon ears response curves and tells you exactly, how bothering a certain noise is. Sone takes the frequency and bandwidth of a sound into account. A doubling of the number of Sones sounds to the human ear like a doubling of the loudness. The comparison of products from different manufacturers is basically impossible, since all manufacturers measure in different ways. Even a rough translation from Sone to dB doesn't help. A 15dB cooler can be louder than a 1 Sone cooler from another manufacturer. Nevertheless with the Sone data you can compare our coolers between each other and get a quite precise idea how annoying the product will be. 1 Sone: nearly inaudible in a computer case 2 Sones: clearly audible 3 Sones and more: disturbing malo grubo objašnjeno ,ali nadam se da će pomoći |
@Mental: Hvala sad mi je sve jasno. Pikiro sam jedan vent do 1.4 sona, al ga sad više ne pikiram. Mislio sam da je to nečujno, a sad vidim da baš i nije tako. :beer:
|
taj vent koji si pikirao je ok :)
sumnjam da će raditi na 2300RPM (pošto je temp. reguliran) gdje proizvodi tih 1.4 sona misli da će u najgorem sličaju raditi u opsegu 1400-2000RPM gdje je oko ili ispod 1 sona što bi trebalo biti nečujno |
Znači da ga zemem.
|
a nemrem ti preporučiti nekaj što nisam probao....ali u rangu 100KN teško da ćeš naći nešto PUNO bolje
ja imam arctic silentium sa kojim dobiješ 4x 80mm i ventovi su ok....čuje se blagi protok zraka kad poraste temp u kučištu (isto temp. regulirani) ,a ako otvorim prozor skroz su nečujni :D od box-a bi trebao biti bolji i tiši definitivno....možda da zamoliš linksovce da poslušaš hladnjak prije kupnje ???? |
Teško da bu mi pomoglo. Znaš da je kod njih uvjek buka. Sad imam spira 74mm jedva čujan na potenciometru na 2k, ali se ipak čuje. A ona 92mm verzija je najme još tiša. Zalmana mi frend ima i mogu reči da uopče nije previše tih....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:16. |