![]() |
LPT port
htio bi si slozit neki sklopic (nije tocno bitno kaj ce radit) pa mi je potrebna kontrola prek kompa. trebaju mi i ulazi i izlazi, i to vise njih, pa mislim da je LPT dobro rjesenje...
molio bi ako netko ima link gdije je dovoljno detaljno objasnjeno kako kontrolirati port, ili ako je netko toliko dobar da mi sam natipka ovdje... ...e, da... radio bi u vis.C-u a moje znanje programiranja je skromno, ako i toliko, pa bi bilo pozeljno da je dosta laicki objasnjeno, sa puno primjera za malu djecu. |
I još kaj
|
Ovdje
imaš moj program napisan u Visual basicu koji kontrolira sve šta spojiš na LPT port. PAZI! imaš samo trial verziju, a ako oćeš punu verziju moraš ju kupit :D Ne da mi se objašnjavat sad sheme i programiranje, sorry :beer: |
Hvala...
al uspio sam se snac, bilo je dosta tesko nac postene turtoriale, zato sam i postao, mislio sam, ak netko ima pri ruci linkove... al evo sad ond jedno vrlo precizno pitanje. ... i dalje govorim o VB-u (ne .net nego obican 6.0) dakle... kako natjerati program da pauzira, i priceka odredjeno vrijeme. e, al stvar je u tome da zelim da to vrijeme bude jako kratko npr 100ns, kolko sam uspio shvatit najmanja jedinica koja se moze postavit pomocu timera ili sleep funkcije je 1ms sto mi je previse. pa, ako netko zna, bio bi mu zahvalan... |
opet ja... e jesam dosadan...
imam jos jedan problemcek u vezi ovog istog. naime... paralelni port mi se svakih cca. 20sek resetira i postavi izlaze na 11111111. zatim nastavi normalno radit, i onda opet. jesi ti towar imao slicnih problema i kak si to rijesio? p.s. cadfy mi ne radi (al predpostavljam da ni nebi trebao - ono, kao trial verzija...) |
Probaj u biosu nastimati da ti radi na ECC ili ECC+EPP na 3. To je meni nekad bio jedini nacin da mi LPT radi kako treba sa spojenim hardwareom. (konkretno,gsm oprema).
|
nije pomoglo. probao sam sve kombinacije: SPP, EPP, ECP, ECP+EPP, na dma 1 i 3, i nista, opet isto
al sam zato zakljucio da nije problem u MOM software-u, jer sam downloadao par programcica za kontrolu LPT-a, i u njima se resetira. mozda zato sta imam modani bios, pa jer nes sj***... budem isao do frenda, pa probao na drugom kompu... |
hah, skuzio sam
naravno, uvijek je neka glupa stvar koja mi je cijelo vrijeme pod nosom, i onda se lupam po glavi kasnije "kak sam to mogo zaboravit" naime. software od skenera je cijelo vrijeme provjeravao dal je skener spojen. ...tup po glavi! |
Citiraj:
za precizno određivanje vremena unutar vb-a imaš API funkcije 'QueryPerformanceCounter' i 'QueryPerformanceFrequency'...ukucaj ih u google i dobit ćeš brdo opisa i primjera kako se koriste |
odlicno. puno hvala! :beer:
|
Sry sto dizem ovako staru temu, al stvarno nezelim otvarati neku novu temu...
Evo prica ide ovako: Naletio sam na ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/samogr...-lpt/1814.aspx Svidjelo mi se, pa sam sve napravio... Spojio na stari komp radi probe i sve savrseno radi... Idem ja to spojit na glavni komp... Ovaj iz moj komp... Spojim... Ledice svijetle... i sad idem sredit preko UserPorta kao iz uputa i ako sto sam napravio na starom kompu... Upisem kod... Pa add > upadate > start... pa exit... Odem u winamp dodam plugin i idem start i izbaci mi ovu gresku... http://pce.hostili.com/images/errorg6oe_thumb.jpg Diode zablinkaju na sec i nista... I tako ostanu zaglavljene... Nemogu nsita napraviti da ih sve upalim... Isteka , ustekam kabal i opet isto... Stoji jedna ili par njih upaljeno... Odem u userport i tam nema onoga sto sam dodao... Evo slike: Ovako je kad dodam i pokusam pokrenuti: http://pce.hostili.com/images/user111gwn1_thumb.jpg A ovo je nakon greske u winampu... ili jednostavno kad udjem ponovno u program: http://pce.hostili.com/images/user222ky9x_thumb.jpg Kao da nisam nista dodao... Pa me zanima da li bi itko znao rijesiti ovaj problem, i bio bi mu vrlo zahvalan... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:33. |