![]() |
Kako prebaciti sistemske fileove i sve ostalo sa "c" na drugu particiju
Na Lenovu S10E imam SSD 4 GB i HDD 160 GB.
Na SSD-u je smjestena ona particija na kojoj su original Win i tu su se instalirali Windowsi. Kako je SSD samo 4 GB velik, trebao bih sve sistemske fileove prebaciti na drugu particiju. Tako su mi sada bezveze neki programi i svi driveri instalirani na "c", a ostale programe kada sam ja dobio netbook sam instalirao na "d" koju sam zamislio kao sistemsku particiju umjesto one "c" na SSD. Tako bih na SSD-u ako je moguce ostavio samo one original Windowse koji se instaliraju kada pokreces instalaciju, a na "d" bih stavio sve programe i prebacio temp. folder, Program Files, My Documents, Windows i sve ostalo...te ako je moguce nekako napraviti da mi se svi update-ovi automatski instaliraju na "d". Dali je to uopce moguce izvesti ili moram sve ispocetka instalirat? |
Dobro si zaključio, std procedura za željeno je reinstall.
Svakako preporućam da negdje prebaciš image recovery particije i drajvere kako bi imao rezervu ako nešto pođe po zlu. Inaće i je štos da sistemski fajlovi budu na ssd disku kako bi sve skupa brže radilo. |
Citiraj:
|
Start Menu - Right click My Documents - Properties - Target location - "D:\
A što se Program Files tiče, samo sve pobriši i instaliraj ponovo na D particiju :p |
Nebih preporučio brisanje "Program Files" nego Cut - Paste proceduru,
iza ovog trebaš kroz Registry editor promjenit svako pojavljivanje "C:\Program Files" u "D:\Program Files". Ovo trebaš pažljivo "odradit". |
Ma ja sam mislio da sve programe deinstalira u Manager-u i nabavi novije verzije pa ponovno instalira na D:\ particiju. IMHO to je brži i sigurniji način nego Registry Editor.
|
Ovako..ici ce "format c" i staviti cu win ispocetka.
E sada...dali su win vec na skrivenoj particiji od SSD diska i kako pokrenuti instalaciju istih......ili sta da napravim? Sada gledam i vidim da imam dva cd-a....."lenovo Start Recovery Disc" i drugi "Win HP home + SP3" tako da ocito win nema na SSD vec na ovomoe cd-u. Kako mi ne pada na pamet sada kupovina vanjskog dvd-a...dali je moguce da taj cd sa win (ako to uopce jesu win jer na cd-u pise i "Product Recovery Disc") prebacim ako nista drugo na usb ili vanjski hdd i instaliram te win ispocetka!? |
Ha, ako hoces win instlirati na drugi disk, ili ces morati nabaviti externi opticki uredjaj ili neki USB stick napraviti bootabilnim i na njega dignuti win, prema brojnim uputama za to na webu. U svakom slucaju, za instalaciju WIN na drugi disk, moras ga od negdje i bootati jel...
|
Jesi razmisljao o Acronis disk migrate? Well nisam upoznat za ovim ssd i ako se to uopce da vadit no ja sa Kama connect i disk migrate prebacio hrpu windows sustava sa jednog na drugi disk.
|
Sve sam rijesio sa novim Win i formatiranjem SSD diska. Vecinu sistemskih fileova sam prebacio na HDD, tako da su mi na SSD-u ostali samo Win, driveri i temp. files. Jos trebam samo prebaciti kompletan profil na HDD...ono My Documents i sve ostalo.
No sa net sam skinio image napravljen sa Norton Gh. od kompletnoga S10e...znaci svjeze instalirani Win i odmah napravljen image. Trenutno mio sve sljaka i bolje nego sto sam zamisljao, ali ako se odlucim opet prebaciti recimo na "Home" verziju i staviti taj image na SSD, kako da to izvedem bez optike? Dali bih mogao to rijesiti sa USB-om ili mozda uz pomoc vanjskoga HDD-a? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54. |