![]() |
Kaj se to događa?
Moj friendlyć ima komp. Athlon 1700+, 256MB RAMa...
I jednoga jutra upalio on komp, kadli, nakon prikazivanja Win XP load screena, poče komp da se restartira! I tako iznova paar puta. Kaj mu se događa? Mislim da je to neki virus, al' ne znam šta da radim. P.S. Kako ručno formatirati disk? |
Ako ti kod boot loga restarta,moze ti biti napajanja. A rucni format,ako mislis to uradit kao na 98 zaboravi,moras bootat sa winxp cd-a i onda te on pita da formatiras prije nego sto pocinje instalirat windows.
|
Mogao bi sa start up disketom doći u dos i od tamo ga formatirat ???:)
|
Citiraj:
je nešto clockano? probaj clear BIOS ako ništa format pomoću WinXP boot cd-a |
Bootanje i format:
1. Ubaci Win XP cd 2. Restartaj komp 3.Udi u bios (del) 4.Namjesti pod boot opcijama da prvo boota s cd-a (zamijeni boot from HDD s boot from cd na 1. mjestu redosljeda bootanja) 5. Izadi iz biosa (snimi) 6. Komp se sam restarta i ulazi u Win XP cd nakon 2-3 minute ocitavanja 7. Izaberi r (repair) opciju 8.Otvorit ce ti DOS ekran gdje ces izabrati disk na koji ti je instaliran Windows (dakle ako imas jednu particiju na hardu stisnut ces broj 1 ako imas dvije i na drugoj navedenoj je instaliran win 2 itd....) 9. Otvorit ce ti nesto tipa : C:\windows\ 10. Upisi format C: (ako C disk zelis formatirat) Nisam to radio par mjeseci pa me ispravite ako sam nesto krivo napisao. |
Citiraj:
2. isto znam 3. ne znam u BIOS:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: (just kidding) 4. ockay 5.da 6. ... 7. ... 8. ... 9. ... 10. to bih sve sam znao. jedino što ja imam win98 a friendly ima xinXP pa mi nije sve bilo jasno... |
TNX svima!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:58. |