![]() |
(riješeno) Problem sa instalacijom Windowsa
POZDRAV NARODE
Imam problem prilikom Instalacije Windowsa Xp Sp2. Iznenada mi je pao sistem, I hocu da uradim repair windowsa dakle prebacim da boot-a sa Cd-a i krene setup inspecting hardwer configuration..... I Udje pojavi se onaj plavi ekran i pocne dole ocitavati one file-ove i negdje pri kraju kada dodje, restartuje mi se racunar i sve tako(Dakle ne pojavi se ni repair windowsa ni ono F8 da pritisnem) PC je Amd Duron 1200+,128 rama,integrisana grafa 16 mb, 30 gb disk (Ispravan radi na drugom kompu) Jel ko imao slicnih problema probao sam 3 razlicita win xp cd-a HVALA |
A jesi li probao inst. Win na tome drugom kompu?
|
Citiraj:
mislis sa tih cd-ova jesam |
A da provas testirati RAM? http://www.memtest86.com/
|
Ja bi naradje sve izbrisao sa C: diska ( ili gdje su ti se vec nalazili windowsi ) i lijepo ih nanovo stavio... moj savjet ;)
|
Mem test prva stvar za zavrtit... :kafa:
|
Citiraj:
eh ovako fala na odgovorima probacu sa drugom memorijom i da dodam jos prije nego sto cu upaliti komp imao sam problema nije se palio monitor,posto mi se ovo prije desavalo izvadio i ocisti ram i proradio |
Ajde uvali drugi RAM pa javi :kafa:
|
Citiraj:
eh ovako probo sam sa druglom plocicom od 32 mb i vise se ne restartuje komp kada dodje do tog mjesta samo pise SETUP CANNOT CONTINUE OUT OF MEMORY SHUTDOWN OR RESTART THE COMPUTER(Tako nesto) Stavljo sam plocicu od 256 mb al nece da mi se upali monitor(ta plocica je prije radila) cistio sam plocicu i mjenjo slotove nista |
sdram je u pitanju?
|
Citiraj:
sad sam stavljo njegov ram od 128 i 32 mb zajedno i prepozna oba samo kad doodje do ong mjesta izbaci mi onaj plavi ekran(da izbacim hardwer koji sam stavio i da vidim update biosa) |
Možda mu to nije dovoljno RAMA za pokretanje winsa iako se wp deklarira da mu je 128mb minimalno dovoljno iako ne znam da li se to odnosi na sdram... A taj model od 128mb koji ti imaš je upitne kvalitete čini mi se... Imam ti ja 4x128mb na prodaju pa ako to treba javi na pm, živio :beer:
|
Citiraj:
eh ovako problem rjesen :chears: ipak je bilo do memorije... Uzeo sam od jarana 2x64mb i snjima digao sistem Hvala svima koji su pomogli :fala: I samo pitanja koliko je para jedna plocica od 128 mb(sdram) polovna:D |
U mojoj trgovini 25 kn :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:24. |