![]() |
Rušenje Viste u novom laptopu???
Kakva su iskustva s novom Vistom?
Radi se o novoj Toshibi A350D-114 koja je kupljena s ugrađenom Vistom, no budući da tu nisam baš na domaćem terenu, molim za savjet. Isplati li se rušit je? Potpuna mi je nepoznanica, a i XP mi je nekako domaći...:fala: |
ak mene pitaš, bolja jedno 3 puta od xp-a, barem za ono što meni treba. ak ti se da dat malo truda da ju skužiš, ubrzo ćeš prelazak na xp smatrat nezamislivim :chears:
|
jel se svi slažete s Getribom ili...
|
ne,ne isplati,vista ima puno manje bsod od xp-a,jest da je hardverski gladnija,ali to lagano sredis pomocu raznih tutoriala na netu te bude super,brza je dosta od xp-a,no ako bi vec rusio,savjetovao bih ti da si skines windows 7 koji je free te da vidis da li ti se svidja,
odnosno mozes si staviti dual boot,znaci da imas xp i vistu,ili vistu i windows 7:) |
Vista vs. XP je idealna tema za spamanje. Ja sam naučen na XP, na Visti sam radio 2 puta u životu i ne namjeravam više raditi na njoj. Činjenica je da XP zauzima manje resursa nego Vista. Ako si naučen na XP i taj lap ima sve drivere za njega, ne vidim razloga da ga ne staviš. Ali, isto tako si možeš napraviti dual boot pa vidjeti koji ti se OS više sviđa.
|
@coconut ne slazem se sa tvojim tvrdnjama. Nije samo stvar jesi "naucen" ili ne. Cinjenica je i da je ta vista placena u toj cijeni laptopa, stoga nevidim razlog da ju lik ne koristi.
Druga stvar je ako mu kroz koristenje ne "legne" vista pa si izabere "kupit" XP i dodatnih 600-700 kn troska napravit. ;) A prodao sam ih dosta sa Vistom i bilo je ovakvih upita i dan danas vecina njih se priviknula na Vistu. Jos jedan argument je da mi od ukupnog broja racunala zarazenih virusima, 90% otpada na XP. :) |
Vistu trebaš samo malo pripitomiti, i radi savršeno. Koristim je od dana kad je izašla, sad sam već prešao i komp u moj komp, i komp iz siga na win 7, i da mi netko spomene xp počnem se smijati. Malo prilagođavanja i nema više xp-a. Jest da je malo gladnija, al uz isključivanje procesa i malo twekanja postane brza uz redovito održavanje registry-a i brisanje smeča
|
Tko god koristi vistu a nema potrebu za dx10,mogu slobodno rec da je budala...
|
jelda da je ona napravita samo za igre,ma tako je
pametna izjava |
kladim se da ovaj boris nikad nije ni probao vistu, pa samo pljuje po njoj. ugl, preporučam autoru teme da se potrudi malo i navikne na operativni sistem, i nema frke dalje.
|
Citiraj:
|
Tako je. Korisnik, želio to ili ne, je prisiljen koristit dotični OS, pa bolje da se privikne.
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam koje su po tebi normalne verzije? |
Ne isplati se. Kao što je nino rekao samo si nabijaš trošak. Ostavi si Vistu, instaliraj SP2 i vozi.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Baja, pa zato postoji opcija add/remove programs. Odkantas sve one djidje-midje i evo te na normalnoj visti.
Meni je prvi na listi micanja onaj Mekafiiii antivirus. :D |
Hah..pa i ja koristim vistu..samo čitam gore postove..bolja od xp-a 3x..xp bolji ovo ono...pa tako možemo do sutra....ono je bila šala gore..
|
zato se stavi smajlic da je shala,a ne kasnije kad krene rasprava vista vs xp,stavis da je bila shala:D
|
Ako ne možeš legalno downgradati (Vista Business OEM i još jedna idu samo...) onda nema ni smisla da umjesto legalne i plaćene Viste imaš nelegani Win XP...
Inače, nisam baš radio na Visti pa nemam neki pametni prijedlog :) |
coconut mudro zbori...isprobaj pa vidi...Vistu sam dobio sa lapom,vozio je malo,ali XP je doshao kao dual boot i kraj priche,chekam 7 pa da vidim...igre koje igram na lapu bolje idu na XP-u...
@nino iako sam je platio,Vistu ne koristim jer mi ne nudi nishta novog shta mogu i znam iskoristiti...shta se tiche postotaka virusa u odnosu na OS,ajd malo provjeri informiranost usera kojima prodajesh,pa vidi dali je problem u OS-u ili gluposti:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:31. |