![]() |
Koji digitalni zemaljski reciver kupiti
Evo konačno je stigao kupon od 75 kn popusta za neki digitalni reciver pa bih molio preporuku koji da kupim...
|
Uzmi ovog 50 kn skupljeg, kvalitetniji je :kafa:
|
Pa jel ne vrijedi taj popust na bilo koji reciver? Nije vrag da vrijedi samo za ta dva što su ponudili zajedno s kuponom...
|
Meni se čini da samo to nudi naša Vlada :goood:
|
Pa mozes uci u bilo koju prodavaonicu i skinuti 75kn sa grbace na bilo kojem dvb-t uredjaju.
Preko vladine poste mozes samo jedan od ona dva. Preporucam ovoga: http://mke.hr/shop/product_info.php?...roducts_id=571 Isti ko i oni vladin samo kaj ima usb utor pa mozes piknut stik i snimat na njega ili pak gledat s njega. Snimanje je malo osjetljivo, ovisno kako ti se potrefi. |
Prodao susjedu navedeni model Nytro boxa prošli tjedan, meni bio viška, on super zadovoljan, preporučujem svakako :goood:
|
Citiraj:
|
Samo mislim da nema internog diska nego ovisiš o kapacitetu eksternog harda ili sticka... :kafa:
|
Evo ovako, da ne otvaram novu temu.
Imam u Senju kuću, u centru, i stavio sam na krov ribu. U sobi telka, LG 42LG3000 model, koji u sebi ima DVB-T. Problem je sljedeći, slika mi je bolja preko analogne nego digitalne. Na digitalnoj imam previše kockica i to me tako nervira. Dali da kupujem novi tuner ili je problem u odašiljačima? |
Imaš neki adapter za spojit iza na scart ili tako nešto za analog...
|
Hmm jucer sam namjestao sliku na jednom samsungu sa mpeg4 tunerom i slika na digitalnom kanalu je bila savrsena dok je na analognom bila prelosa.
Pretpostaljam da si mislio na to al obrnuto... Probaj posuditi neciji eksterni dvb-t uredjaj pa s njim probaj, ako je ista shema nema ti spasa :D Jedino da se jos malo potrudis s gadjanjem kutova. Mene zivcira inace kaj na ovom tv-u kaj sam kupio nema prikaza jacine/kvalitet signala sto primjerice ima i na najslabijem dvb-t uredjaju, a to je od velike koristi kada si na sjebanom podrucju di ti je svaki stupanj bitan. |
di ima(u zagrebu) za kupit dobar dvb-t tuner sa mpeg 4 a da nije preskup:D
|
Što izabrati (dvb-t)?
Da li je bolji Vivax imago dvb-t 120 ili Nytro box nb4001t?
Trebam izabrati za rođake (vjerojatno su oba prijemnika fuš). |
Imam 3 ova i rade super, a love signal bolje nego vivax i ekipa(imam dva takva u šupi jer su neupotrebljivi)
a kaj je najbolje, nije ni skup! (a imaš timeshift i snimanje ili gledanje sadržaja sa sticka sa podržanim titlovima) http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=56&products_id=571 |
Već se o tome pisalo……
|
Citiraj:
|
Od ta dva uređaja odaberi Nytro box NB4001T, više. Dalje možeš naći recenziju.
Obrati pažnju da postoje dvije revizije uređaja starija i novija sa USB - om. |
Upravo sam pročitao da postoji mogućnost da će kod nas ići mpeg4 umjesto mpeg2. Ako je to istina onda je glupo uzimati ove prijemnike jer će biti beskorisni. Možda je bolje uzeti dobar tv, ali onda opet kad uzmem mpeg4 tuner u njemu to može ispasti bacanje novca ako krenu sa mpeg2.
|
Naravno da je to nerealno očekivat…:kafa:
|
S obzirom na to kako su brzi za pokriti hr s mpeg2 signalom ocekivati da ce odjednom preci na mpeg4 je isto kao ocekivati kisu u pustinji. Biti ce, za nekih 40 godina :D
no bacanje love na te prijemnike je malo glupo. Barem dok analogija radi. A dok ju ugase valjda ce uletiti prilika za novi tv s ugradjenim tunerom. Ima ih strasno jeftinih u zadnje vrijeme. O kvaliteti ne bi zelio puno ali nadje se i nesto da valja tu i tamo za sitnu lovu |
Zanimljivo kako neke zemlje, uključujući Sloveniju, drukčije razmišljaju o tom pitanju…
|
Citiraj:
|
Digitalna televizija (pitanja i preporuke).
Pozdrav, pretpostavljam da je dosta vas dobilo na kućnu adresu kupone za popust pri nabavci adekvatnih receiver-a za prijam digitalnog signala.
Ako netko nezna o čemu pričam neka pogleda http://www.vlada.hr/dtv Zanima me koji receiver uzeti i da li se kupon mora slati (vraćati sa narudžbenicom) ili je dovoljno otići na neko od prodajnih mjesta sa kuponom? Da li je već neko naručio i probao te kakvi su dojmovi? Prodajna mjesta su objavljena ovdje. Hvala! |
Citiraj:
:kafa: |
Hvala na odgovoru.
EDIT: btw. koji se programi mogu gledat? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Budući da se tema spajala, moglo se i preimenovat naslov teme… |
Hvala još jednom.
|
Evo dobio Vivax dvb-t 120 i odfurao si ga u Slatinu, spojio na sobnu antenu i apsolutno ništa se ne lovi.
Da li nisu predviđeni da rade sa sobnom antenom? Šta probati slijedeće? |
Preporuka DVB-T prijamnika
Cijenjeno ljudstvo :)
Stari je vidio kak je krasna slika kod susjeda na LCD-u pa hoće sad i on to. Pokraj silne ponude spreman je odvojiti do 300kn max pa bi bilo lijepo da mi nešto preporučite što se po mogućnosti može naći u Varaždinu. Jedini uvjeti kupnje su: 1) da se ne krmi 2) da nejde svako malo na servis Slušam prijedloge :) Što je sa ovima: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1020516 http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1020783 |
Evo ja sam za baku nabavio Vivax T-120 i ako nemam ustekanu antenu u receiver ne moze naci niti jedan program, ako ustekam antenu od kabelske onda nade 4 programa. Ali s obzirom na signal cudno mi je da se slika dosta cesto prekida, signal oscilira od 60-68% sto nije tako strasno.
Ako netko ima nesto pametno za dodat moze slobodno. Sto se tice uredaja, siromasan je sa opcijama ali se ne zamrzava kao sto su neki pisali. Ne mogu ga usporediti sa jacim modelom jer ga nisam probao, ovo bi sve bilo zadovoljavajuce da ne trza slika. jacina 72% Signal 66% |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:57. |