![]() |
OCZ znalci...
Ovako...
Imam 4*256 TwinMos Twister memorije PC4000 Problem je u tome što sam parove kupovao u razmacima od par mjeseci i ko za inat čipovi nisu isti. Jedino ta memorija od TwinMosa se radi u 2 varijante i normalno ja moram imat 2*245 sa jednim čipovima i 2*256 sa drugim. Normalno sve bi bilo OK da one mogu radit zajedno, ali preko cca 460MHz se ruše. Sada bi ja htio prodat njih, normalno u parovima da ne bi nekog zajebo i kupio OCZ... Pogledo sam u Linksovom cijeniku i vidio da ima 3200 platinum rev2 kit od 2*512 (to je onaj dobar) i ima kit od 2*512, ali PC4000 Gold rev2 i taj je parsto kn jeftiniji. Meni treba memorija koja može radit do oko 275MHz 1:1 Koja od te dvije. Jel ima netko neki link za review, jer ja baš nisam puno toga našo na netu??? Mišljenja??? edit: ploča mi nudi do 3.2V na DDRu |
Kaj ti se ne isplati vie uzet npr. A-Datu 600 i bit miran?
|
OCZ 3200 EL Platinum ili još bolje PQI turbo!
Oba modula imaju TCCD + BrainPower PCB tako da im 275Mhz ne gine :D http://www.legitreviews.com/images/r.../53/middle.gif http://www.legitreviews.com/images/reviews/53/loose.gif |
Od kud si skinuo te graffove???
|
|
|
Ponukan vasim postovima o ST-u uzimam ju definitivno.
Znate li mozda nesto o kompatibilnosti doticne memorije i maticne ploce epox 8rda3I?? |
negdje sam čitao da PQI Turbo odlično leži intelu....ali kad vidiš OCZ na DDR600 @ 2.5-3-3-7
teško je gledati nešto drugo :D |
ram pc-3200, 1024mb, ddr, ocz, kit, platinum el rev 2, ddr 400 mhz, 2 x 512mb 2.474,89 KN.................ne bih tražio dalje
|
....čekajte, čekajte !!!! ...nije OCZ jedina memorja na svijetu, iako m se da je dobra, ali ima i drugih... recimo nedavno sam uzeo G.E.I.L - ovu memoriju Ultra X i genijalna je... držim ju na 267 MHz sa postavkama 2.5-3-3-5 i SAMO 2.7v vdimm... probao sam i na 275 i memtest prolazi bez greške, ali Prime baca grešku zbog procesora kojem bi trebao još dići voltažu, ali zbog hladjenja (čitaj zračno) mi to nije baš najbolja opcija...
...no uglavnom ova memorija se pokazala izvrsnom i bez frke bi išla do 300, a još sa 3.1 i 3.2V ove memorije daju najbolje rezultate.... ...P.S: memorija naravno ima TCCD - Brainpower PCB... |
Ja npr. ne bi nikad dao tolku lovu za memoriju kad npr. mogu jeftinije proć s A-Datom 600, što je za intel dušu dalo
|
ma sve meme sa TCCD čipom su odlične ali OCZ sa brainpower daje nenadjebive rezultate barem na AMD-u na intelu neznam ali oni 4000 modeli vjerojatno ali 3200 recimo 245MHz na 2-2-2-5 i preko 600MHz na 2.5-3-3-7
|
ja imam matičnu asus a7n8x i athlon 2200+ jel bi ja mogo na tu matičnu stavit ocz rame? jel bi mi to radilo?
|
Te rame stavljaš samo na high end mašine namijenjene žestokom overclocku tako da ti se to nebi isplatilo bolje nadogradi komp!
|
jel bi mi sve radilo kad bi stavio?
|
ma bi radilo ali bi bilo glupo! kao da u karoseriju od stoleta staviš motor od porschea! išao bi kao i prije!
|
kad u karoseriu od bube staviš motor od poršea ti ide ko zvjer:beer:
|
da uz još 100 dodatnih prerada! a probaj u Stoleta stavit 3.5 V8 bez ikakvog dodatnog mijenjanja stvari!
|
šta je stolet?
|
Stojadin! stojka! ma dobro u Yugota! ista stvar
|
Citiraj:
gle care ne isplati ti se i tocka. ta mema bi kod tebe radila na jedno 40% svoje snage ako i toliko. nema smisla bacati novce na takvo sto osim ako ti ostatak konfiguracije moze pratiti ovu memoriju (sto sumnjam. zakljucak: uzmi super talent i vozi miško!! :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
ali treba ima bolesno puno struje |
može može itekako! rekao mi je čovjek koji ju ima! i preko 600 na 2.5-3-3-7 ne previsok napon 2.7 2.8 V to oni extreme voltage preko 3.5V
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Znači sigurni ste da OCZ 3200 rev 2 platinum koji ima u Linksu za ~2500kn može povuj 275FSB sa CAS 2.5???
|
A-Data 600, jeftinija.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:50. |