![]() |
C# pomoć
Ljudi pomoć
Onaj tko se mal bolje kuži, ovo sigurno može bez problema riješiti http://img198.imageshack.us/img198/5184/povrsina.th.jpg Naime, terbam izračunati povšinu trokuta pomoću heronove formule. KAo što se na slici vidi, imam 4 text boxa, u prva tri upišem vrijednosti stanica, a u 4. se terba ispisati rezultat... Bio bih vam JAKO zahvalan |
ajd stavi formuku po kojoj se racuna!
|
Pa jednostavno, vrijednosti u textboxu ti si pristupa pomocu (ako ti je Textbox a = new Textbox() );
onda ti je vrijednost a.Text; tj. ako zelis broj: int brojA = Convert.ToInt32(a.text); analogno za b i c, i onda samo lupis formulu za P :) |
Pa formula je najmanji problem?:stoopid:
|
|
Sta nisi uspio napraviti program?
Pa napisao sam ti gore kako da to rjesis...ili ti cekas da ti netko napravi cijeli program pa posalje...pa imas 5 linija koda :) |
Pošto su male šanse da se to dogodi, najbolje potražit slične primjeri negdje…
|
Pa napisao sam mu jedino sto mu i treba u tom programu, ako ne zna prepisat formulu s neta, onda ni ne zasluzuje pomoc bas.
|
A prilikom ispisivanja rezultata? Ako se npr. promijeni veličina jedne stranice?
|
Imam jedno pitanje samo. Ako u svakoj funkciji od textboxa konvertiram text u integer. Kako u funkciji Površine pristupit tim varijablama kad nisu globalne?!
|
pa imas argumente u funkciji. nisam koristio c# al trebalo bi bit isto:
int povrsina (int a, int b, int c) { //tu racunas return neki rezultat } // i negdje u programu int a,b,c....; a = Convert.ToInt32(a.text); b = .... .... int p; p = Povrsina (a , b , c); sta ne? |
Code:
private void txtbx4_TextChanged(object sender, EventArgs e) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:32. |