![]() |
Memorije i latencije
Pozdrav svima!
Nikako ne mogu skuziti sta znace one oznake pored memorije (npr. 2.5-3-3-6) pa bih lijepo molio ako netko moze objasniti sto znace ti brojevi i kako oni utjecu na performanse kompa? Da li postoje neke memorije koje vise odgovaraju Intelu ili AMD-u, ili je posve svejedno? Hvala puno unaprijed! :clap: |
evo ti link pa pročitaj http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=6972
|
Zahvaljujem na linku! Moram ja to malo bolje prouciti jer ima tamo previse podatak :D
Jel su te latencije najbitnije kod OC-a? Pretpostavljam da kad kupis plocu i na nju stavis ram da oni rade po nekom default-u? |
Namjesti ti se po SPD-u
Čipu koji se nalazi na memoriji i kavlje biosu kako da prijavi memoriju da bude najkompatibilnija sa večinom hardwarea i softwera Inače možeš zategnut latencije da mem radi brže |
Znaci, ovim postavka ma se u biti treba malo poigrati da se nadje optimalno rijesenje za vazecu konfiguraciju. Koji programcic za testiranje memorije preporucujete?
|
Citiraj:
|
Koje rame imaš?
|
Pa jos ih nemam, tj. imat cu ih ovaj tjedan. :) Zato se raspitujem da ne kupim nest bezveze. Znam samo da cu uzet DDR400Mhz ali ne znam kojeg proizvodjaca (preporuke?!).
|
kolko love imaš?
|
Ako nisi pri parama: Corsair Value! @ Links
Ako jesi: OCZ PC3200 EL Platinum Rev 2. |
Mislio sam uzet 2x256mb tako da mi dual channel bude aktivan i ove Corsair dodju nest manje od 800kn sto je nekih 100kn vise nego sto sam mislio potrosit ali nekako cu navuc tih stotinjak kuna pa uzet ono sto valja! :D
Hvala na savjetima! :clap: |
super talent-ni snjim nećeš pogriješit a mislim da je i jeftiniji od corsaira
|
Pa gledao sam tog 'talentiranog' na diskont24.com i vidio da su nekih 50ak kuna jeftiniji od Corsair-a....ne znam...moram pogledat sta ove moje lokalne trgovine nude od memorija pa konacno nesto sklepat da vise pokrenem tu masineriju!!! :cool:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:58. |