PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Video portafon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=149209)

gesaugen 03.06.2009. 08:32

Video portafon

Trebam pomoć:
instalirali su nam u zgradi kameru na portafonu i promjenili sve portafone u one slušalice te rekli ak hoćemo slušalicu s ekranom, da nam je to dodatnih 2000kn - cca 1200kn za uređaj i 800kn za ruke.
E sad, uistinu nevidim koji qurac me ima koštat 800kn da mi ovaj samo spoji žice na uređaj, pa me zanima dal netko ima iskustva sa montiranjem tih video portafona i ako da da mi objasni dal mogu gdje zajebat i dal je to uistinu samo spajanje par žica il se mora ipak nešto dodatno provodit?
Također, ako ima koja uber dobra duša koja zna za neki povoljniji video portafon

domy1 03.06.2009. 08:38

Eh sad. Ne kužim se previše, ali pitanje je dal je portafon s 2 žice ili ih treba više ukoliko je kamera. Ima novijih koji se spajaju na 2 žice kao zvono. To bi trebao vidjet baš netko tko zna i kako su provučene instalacije. Osobno isto planiram portafon s kamerom pa sam vidio više modela i načina spajanja.

gesaugen 03.06.2009. 09:30

a imam model ove slušalice bez ekrana koju su mi ugradili, no broj žica nemam pojma. nisam bio prisutan kad su to montirali...

TomRi 03.06.2009. 10:01

pa jel možeš otići do nekog susjeda u zgradi koji je uzeo tu opciju sa ekranom, i odšarafiti set sa zida. gotov si za max 3 minute.

to je najboljii način da vidiš o koliko se žica radi.
jer ovako na daljinu preko foruma(i na slijepo jer ne znamo o kojem se modelu radi pa ni search ne pomaže) ne možeš dobiti točan odgovor
nitko ti ne može garantirati da se ne mora fakat provlačiti još koja žica, i što buš onda?

ovako kada svojim očima vidiš: aha 2 žice. spojiš si to sam i 800kn u đep. :)

Citiraj:

Također, ako ima koja uber dobra duša koja zna za neki povoljniji video portafon
ima povoljnijih od 2000, ali idu u kompletu: slušalica i ekran - za u stan + kamera i taster za zvono- za na ulaz,
a tebi ne treba oboje. pa bi ti pola stajalo i skupljalo prasinu
no isto ne možeš znati hoće li raditi taj slušalica na ovom sistemu koji su oni već dole ugradili...
vjerujem da opcija o ugradnji cijelog kita samo za tebe ne dolazi u obzir,
jer kako bi onda u zgradi izgledalo da svatko ima svoj set, hrpa kamera na ulazu :)

u Pevecu su bili i za 1300 na akciji.
a ima i polovnih pa vidi ako si voljan eksperimentirati :
http://www.oglasnik.hr/oglasi/mobite...s-9655772.html

domy1 03.06.2009. 10:45

Koliko god bilo skupo, mislim da ti je to najjeftinija i najbolja opcija. Ukoliko saznaš kako se spaja i imaš mogućnost kupit samo tu "orginal" nutarnju stanicu ok. Ova poluriješenja meni nebi bila nimalo estetski, a i tko garantira da će radit.

gesaugen 03.06.2009. 10:50

Citiraj:

Autor TomRi (Post 1353741)
pa jel možeš otići do nekog susjeda u zgradi koji je uzeo tu opciju sa ekranom, i odšarafiti set sa zida. gotov si za max 3 minute

uh, nemoguće da bi mi to itko dopustio...

a izgleda da bum platio tih 2000kn... :nono:

Sa_Stilom 04.06.2009. 09:06

Platil buš 2000,00kn, gledal buš mjesec dana u to, a onda ko i ja, kad netko zvoni sam digneš slušalicu i stisneš otvori :D

Previše para, niš koristi. No, ko voli nek izvoli. Radije dodaj još malo pa kupi LCD TV, žnjim više koristi ;)
Ipak je razlika s 2" na 32" :D

ps: U kojem si kvartu? (sad kad ono, lik u mojoj zgradi :D)

gesaugen 05.06.2009. 10:28

je, to sam si baš i ja razmišljo i zaključak mi je bio isti - koji će mi to klinac, pogotovo za te pare

kvart je sloba. susjed?

thopok 05.06.2009. 13:58

Citiraj:

Ima novijih koji se spajaju na 2 žice kao zvono
Tako je. 2 ŽICE ZA SVE (audio i video)
Citiraj:

Radije dodaj još malo pa kupi LCD TV
I još nekako sliku prikazat na dotični?:D

friczg 11.06.2009. 10:39

Video portafon zamjeni nadzornom kamerom i pusti signal u antenski sistem. To ti je jeftinije i bolje, možeš stalni nadzor imat.

shilla 11.06.2009. 11:00

se moze spojit tipicni portafon na videonadzor snimac?

fanATIk 11.06.2009. 11:08

Kad se sjetim da sam naletio u metrou na video portafon (dakle vanjska jedinica s kamerom i unutarnja sa slušalicom i cb displayom) za 260kn. I onda nedugo nakon toga vidim kakti sniženje u baumaxxu, ista stvar (identična) snižena s 1599 na 1099kn.:D Mala im je marža, nema šta...
U svakom slučaju, portafon šljaka i dan danas, a prošlo je već 3-4 godine. I ko što kolega Sa_Stilom veli, gledaćeš mjesec dana u to a onda ćeš skužit da si vrata mogao nekom otvarat i bez displaya pošto obično prepoznaš glas, plus što si mogao imat 2000kn više u džepu.

friczg 15.06.2009. 12:26

Možeš spojit video portafon na snimač ali ti je to puno posla i liša rezolucija, ako već ideš na snimač uzmeš kameru, jeftinije je.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:36.