![]() |
Nod 4 Smart Security stalno skenira
Stavio sam danas, pred nekih 5h novi nod, 4.0.314.0, i primjetio sam da pod tab "statistics" kreten stalno skenira komp. I to ne samo datoteke koje se trenutno koriste, nego bas cijeli disk, tj. 2 diska..iii..ide mi na zivce jer srotaju :hitthewal:.
Restartao sam jer sam mislio da to samo radi kod prvog pokretanja programa al kita. Opet on bere kukuruz a kukuruza nigdi :D Na advanced setup-u sam nasao samo postavke za on-demand scan koji s ovim nema veze pa bih molio ako netko zna rjesenje ovog glupog i iritantnog problema, da ga podijeli samnom. :fala: |
Kod mene instalacija ESS-a ne radi nikakav sken osim real-time. Instaliraj program "na cisto" i to je to. To srotanje je mozda posljedica neceg drugog. Recimo indeksiranja ili slicno i mozda nema veze s Esetom.
|
1 privitaka
Ovak to izgleda kod mene..tu je slika negdi u postu..haha.
no ugl..sad sam opet restartal zbog nekog drugog razloga..nije bitno..i opet ide on ispocetkaaaa..i tako s tim AV i AS protection, kao i real-time file protection. Ovo dalje sto je u popisu je sve na nuli u grafu. Tak je i kod tebe? |
To ti je normalno ponasanje Eseta. Nije ti to "full system scan". Kod mene je isto, pa su diskovi mirni. Veca je sansa da ti windowsi u pozadini rade indeksiranje ili defrag nego da Nod uzrokuje srotanje diska.
|
hmmm...oke onda. Mozda je ovaj o&o defrag ukljucen..budem se poigral s tim. Videl sam u tom nodu da se to stalno nes skenira pa sam odmah posumnjal na to.
hvala na odgovorima! |
znas mozda neki program s kojim mogu vidit sta se pise po disku, tj. koji program ga koristi??
Ugasio sam sve s traya, al on i dalje srota.. ma wtf |
vidim da imas vistu, a po defaultu je automatic defrag ukljucen :D
odi u task sheduler i disejblaj ga! onda ugasi indexing service i superfetch i vise nece rostiljat ;) (u start upisi services, dalje ces se snac) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:19. |