![]() |
Ne žele se instalirati Windowsi na laptop
Dakle ovako : Laptop je HP 6735s
dakle : na njemu je bila vista koja se sinoć zbrejkala i od tad apsolutno nije nikako se htjela dignuti ni repiar ni nista...doslo bi do onog windows vista loga koji ide lijevo desno, isao bi 3 puta i restart...naravno ni safe mode neradi... i onda sam jutros isao instalirati nanovo clean install viste preko dvd-a...i dodje do expandanje na 28% i tu stane... naravno ugasio sam ga na power button i onda isao instalirati win 7 RC preko usb metode [isti usb i istu metodu sam koristio kod stolnog i drugog laptopa i radilo je bezprijekorno]...formatirao sam disk, iskopirao je i došao na expanding 34% i sad opet kifla...HDD led blinka u jednakim intervalima 2 puta u sekundi, one tri točkice i dalje su animirane ali se nemiče sa 34% nikako e sad je bi mi neko mogao reći u kojem grmu leži zec... eh da i nekako sumnjam da mi je hdd otisao jer kad sam ga isao malo repirati [cackao sam malo po repair opcijama i tako to] uspio sam doći tj viditi neke user fileove... |
Skini Hiren's Boot CD. Na njemu imaš alata za testiranje od svih proizvođača hardova. Nađi koji ti odgovara i pokreni kontrolu stanja. Ako ima bad sectora, ili reklamacija ili novi hard.
|
e, ovako...maaali update...tek sam sad skuzio da u biosima ina onaj hp system diagnose...ali mi nijedan test nezeli izvrtiti
|
Izvad disk i spoji ga na PC pa pregledaj.
|
omg sto 2.5" disk moze u stolni bez ikakvih adaptera/ladica?
sad trenutno instaliraju se xp pa cemo vidjeti u kojem grmu lezui zec ako se uspiju instalirati |
:stoopid: Pa s-ata disk ti je unutra. isti konektori su.
omg :D |
eh...vrijeme me je pregazilo...
ali sve u svemu ide ovaj laptop na servis...sto posto je disk odradio svoje jer ni xp ni vista ni 7 nezele se instalirati... |
eh da samo jos jedno pitanej...
disk je naravno sata, e sad u biosima je namjesteno SATA Device Mode ->IDE postoji još opcija AHCI je mi moze netko objasniti to dvoje tj postoji li razlika |
Stavi onda na AHCI jer IDE mod više odgovara Windowsima XP i starijim.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:56. |