![]() |
Otvaranje IT trgovine
Pozdrav, evo odmah se ispričavam ako sam postavio ovo na krivo mjesto, pa molim moda da premjesti ako jesam. Otvaram trgovinu informatičke opreme u Iloku, pa imam par pitanja.
1. Koga da uzmem za dobavljača robe i svega (tko ima iskustva, za sada planiram Links, zanima me tko je najbolji u cilju dostave, popusta, akcije). 2. Koji program koristiti za izradu računa, tj šta mi treba i tako sve, jer to pojma nemam, jel mi dovoljan program neki za račune s licencom, računalo i printer? Trenutno ciljam na ovaj, to sam dobio savjet jer se nerazumijem (http://www.pupilla.hr/MainFrameset.htm) Hvala unaprijed! :beer: |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=146624 IOW, radje nemoj. |
Radije otvori vinariju u Iloku i pozovi nas starije panjeve da ti napravimo prometa u roku odmah, jel tako Bubbimire? :D
|
Kao što naveo otvaram =), moji osobni razlozi, i necu zivit samo od toga da ljudi kupuju tako da ako mi netko moze pomoci s navedenim pitanjima. Ali hvala na savjetima!
|
Prema iskustvima ljudi koji imaju otvoren eIT dućane najbolji su za suradnju microline i asbis. Najzeznutiji Links i Vemil...
Barem kako sam ja čuo. |
Mislil da Msan ima neki monopol kaj se toga tiče, jer dosta veleprodajnih trgovina uzima robu od njih, ne svu ali neku da. Najbolje napravi ugovor sa Msanom, Linksom i asbisom i kad trebaš naručiti robu usporedi veleprodajne cjene i onda uzmeš kod najpovoljnijeg.
|
Citiraj:
Za ostale nisam siguran jer sam malo radi tako da nemogu niti ocjeniti :fiju: |
vidim dosta Vas hvali asbis, ja osobno nisam ni cuo za njih do sada, pa cu bas provjeriti kod njih.
|
Citiraj:
|
a cijene ovisno o konkurentima? jel dosta odskacu ili? I brzina dostave, kako ide dostava i cijena toga? garancija?
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pa znam stvari, samo eto rekoh trazim savjet ako netko je imo vise iskustva od mene, pa me zanima... ok za partnera cu onda vidit s asbisom, cut cu se tj telefonski sa svima pa vidit po cjenama. A sad me zanima jel mi moze netko pomoci sa 2 pitanjem. E tu sam čista 0, hvala unaprijed i svima na pomoci.
|
Citiraj:
Sada imaš raznih programa, najbolje da se posavjetuješ s nekim tko ima webshop pa vidiš :) BTW za licence, obavezno ih moraš imat jer baš novootvorenima najčešće pokucaju na vrata ;) |
Mi smo na IPOS Knjigovodstvu. Ovisno za sta ti treba, mi kompletno skladiste, racune, radimo preko njega.
|
Citiraj:
|
Ako nisi čuo za Asbis, preporučio bih ti da ni ne pokrećeš trgovinu. Osim toga, neki ovdje su počeli s time i u praksi baš i nije funkcioniralo kako treba (beshtyja je najbolji primjer toga).
Iskreno rečeno, ne preporučujem ti taj posao. Marže su male, hardver vrlo jeftin tako da zarada baš i nije nešto, a komplikacija koliko hoćeš (što sa dobavljačima, što sa kupcima). |
Najgore je kako sabanima sa sela objasniti da Windoze mogu pasti ako se previse klikce posvuda... i da to moraju ponovo platiti :D
|
imam veze dosta, pa necu zivjeti od toga da samo ljudi dolaze kupovati kod mene, nego cu imat i par sklopljenih ugovora od odredjenih firmi, ustanova koji ce svu robu nabavljati preko mene. Zato otvaram tako lezerno, ako Vas bas zanima razlog.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako misliš da ćeš na temelju tih ajmo reć koncesija kod tih par tvrtki ostvarit neki profit,onda OK.Al vodi računa da ni tvrtka ne kupuje računalnu opremu svaki dan. A iz ovog primjera,vidiš kakva je kupovna moć druge strane novčića. Pazi samo da ne radiš nekome uslugu,a sebi medvjeđu. |
Citiraj:
I šta ti to govori? :no2drug: Ako su ti velikani zatvoreni šta ti misliš koliko češ ti izdržati? Citiraj:
Ruku na srce, bolje sa Beshtyom poslovati nego sa bilo kim drugim u hrvatskoj. Čovjek je nakon par godina još tu, i ne mislim da će tako brzo nestati. |
Gledaj ljudi koji se kuže u kompove neće kupovati kod tebe jer će uvijek naći jeftinije (links, optimum, diskont...) a ti njihovim cijenama nećeš moć konkurirat i kupci će te cijepiti za to.
Ljudi koji se ne kuže u kompove kupuju kompjutere u firmama za koje su čuli (vemil, hgspot, čak i prokleti Pevec! ). Jer je njima kompjuter kao auto, a auto kupujem u velikom salonu da ih mogu pogledat. Kužiš što mislim... Jedina zarada bi ti trebala biti od tih firmo što si rekao da će sklopiti ugovor i od popravaka, instalacija programa i sl... |
Stari moj, od firmi se najveca lova cijepa, jebes kokosarenje sa VGA karticama i Kvadovima :)
Pogotovo kad uletis u kakvu drzavnu firmu, razmisli samo kako je Hercegovina United MSan grupnjak dosao od garaze do velezgradurina i tvornica u Kini ;) |
Pošto sam i ja iz Iloka i jako dobro poznajem situaciju na terenu, stipab ima odredjene razloge sto bas ovdje otvara trgovinu!! Mi smo na kraju svijeta, do Vinkovaca 55 km, do osijeka 75 km, Vukovar nema postene trgovine IT opreme, druga stvar su kupci iz susjedne drzave, od kojih opstaje vecina trgovina u Iloku, jer povrat pdv-a je vrlo privlacan za kupce s one strane dunava.
Hg spot i Ve-mil nisu zatvorili trgovine iz zato sto nisu dobro poslovali, hg-ova izjava je bila da trgovinu zatvaraju iz razloga sto ce se bazirati samo na trgovinama u velikim gradovima.... Da ne duljim vise mislim da ce ta trgovina sasvim solidno raditi, a uz to odrzavanje i servisiranje racunala u drzavnim tjelima je vrlo vrlo unosan biznis!! |
Citiraj:
U Doboju cvjeta samo jedna IT firma, i to baš ona koja se uvalila u sve firme, i privatne i državne. Ostali uglavnom samo gledaju kako da prežive mjesec. |
Citiraj:
Što se tiče prodaje HWa i ona je unosna ako je pristojna nabavna cijena a tržište zagarantirano :) |
Citiraj:
microline je ok asbis je ok msan ce ti dati crkavicu od marze sa ostalima nemoj imati posla. |
kao sto je naveo kolega iz susjedne drzave jako puno ljudi kupuje kod nas radi povrata poreza... A kao sto naveo dobit cu par firmi koji su vlasnici ujedno i prijatelji da radim pa necu cincit samo od prodaje HW u trgovini. Probat cu onda odmah kontaktirati asbis pa cu vidjeti kakvi su na podrucju dostave i popusta pa odluciti. Hvala
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:58. |