![]() |
Geforce 6800 LE ili Geforce 6600 GT
Pitanje za mozganje je dali uzeti :
Geforce 6800 LE ili Geforce 6600 GT naravno nikakvo modanje (nabrijavanje) ne dolazi u obzir. Karticu ću koristiti ko od majke rođenu. Dakle u toj situaciji što uzeti?? Thanks na savjetima |
onda nemaš što ni tražiti
očeš li golfa dissela ili GTI ? 6800LE radi na najmanje što može ...manje se ne da ni "klokirati", a 6600GT je Gadni Turbo...koji je kloknut do jajca kaj sada očeš, ako ne želiš ništa dirati !? 6800 uvjek imaš šanse da otključaš Pajpe i dobiješ bez ikakvih klokiranja jaču za koplje karticu, a 6600GT možeš još vrlo malo kloknuti i to je limit... odluči sam jer pametne nema |
Ak misliš da imaš sreće u životu, mljacni 6800 LE.
(MOŽDA TI JE ja mogu prodat, ak hoćeš.) Ak se ne želoš malo angažirat, što ti definitivno ne savjetujem, ipak uzmi GT. |
Ako nikakvo modanje i nabrijavanje ne dolazi u obzir onda nemoj nikako uzimat 6800LE.
Uzmi ili 6800GT ili 6600GT...ovisno sa koliko para raspolazes. Oba dvije pruzaju najvise u svojoj cjenovnoj kategoriji. |
Ma uzmi 6600GT, kartica je pila, ima ti za nijansu slabije performanse od 6800
|
hmm,gle obe kartice su best buy....
ja osobno bi dao prednost ali jaaako malu prednost 6800le ali posto ima vise prijednolga za 6600gt uzmi 6600gt. (u biti nece pogrijesiti kupnjom bilo koje...) |
ima tu nes;)
meni se neda pisat...pa kazem sam da se slazem s pukom:D |
eto da budem drugačiji
JA SE NE SLAŽEM S PUKOM !!! kupi obje , pa si miran !:clap: ja bih malo rizicirao s 6800LE jer ipak je 12pajpi ako dobiješ...jače od neznam kako nabrijane 6600GT ali kaj je problem... Leadtek je otpakirana roba , dok Gainward je zapakiran...i sada ...možda se malo "ispitaju" te kartice prije prodaje, pa više nema šansi ni da dobiješ one koje se mogu otključati !!! zato ako ima , uzmi Gainwarda ..u bjeloj kutiji s podosta dodatne opreme, kao da je RETAIL , a ne BULK sada su dvoje kojih znam uzeli Leadteka, i nisu mogli otključati betz artifekata Leadteka...pa dobro razmisli a kaj je 6600GT..8×1.4 ali s brzom memorijom... dakle 6800LE idu do 900-930 Mhz , a 6600GT 1100 jel tako..., ali nema mogučnosti otključavanja...dakle to je max što imaš ako si pikneš 6800LE i otključaš , pa neka radi u defaultu na 300/700 imaš oko 9100 na 3200+ ja bih opet uzeo Gainwarda , iako nism uspio otključati svih 16×1.6..., ali i ovako je hebeno jaka...mislim ovako kao 6800 NU !!! |
Ali meni vi ljudi faklat niste jasni! vidim na forumu da dosta je ljudi kupilo 6800LE koja košta 2200 kn, dok "cisti" 6800 košta 2450 kn! Jednostavno mi nije jasno, vi kupujete LE karticu kod koje ne postoji 100% mogucnost da ju odkljucas, a profitirate pišljivih 250 kn! Pa mislim jednu subotu nejdi van u vec ti je ostalo 150 kn u džepu!
I sad vama je bolje kupit 6800LE, zajebevat se sa odkljucavanjem, testiranjem.....pa nije bolje kupit cisti 6800 koji može postici GT frekv. Neki ce mi sada upasti sa spikom da je LE moguce odkljucati svih 16 pajpa, a mene zanima koliko vas je to uspjelo??? na prste možeš nabrojati! A lijepo kupiš 6800, imaš 12 pajpa, pa ako imaš srece možda ti uspije odkljucavanje dodatna 4, znaci 16!!! |
Citiraj:
druga stvar je što je određeni dućan odlučio besramno podići cijenu 6800LE :rolleyes: |
ako postoji koji ducan ima za 1700 kn, onda je to ok, ali kada je razlika 250 kn, onda moraš biti lud da kupiš LE karticu!
Jer prema našim najvecim ducanima (hgšrot, Ve-mil, links), kartica LE košta 2200kn! |
Citiraj:
|
dečki.....kuc-kuc
svađate se na krivom topicu !!!! ovdje se pita 6800LE ili 6600GT !!!!!:argue: |
istina je da sada fakat ne treba misliti između LE ili NU, ali onda je razlika u cjeni bila podosta ,...i nije baš 250 kn
|
Citiraj:
|
@ SAM
Ja sam vidio da nejde odkljucavanje??? Pa o cemu ti pricas??? Samo sam rekao da postoji rizik da li ces uspjet odkljucati ili ne!!! Skuži ovo: u hg šrotu Gainward LE kartica je za 100 kn skuplja od Leadteka 6800 :confused: http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=10 No dobro, back on topic::: :) Ja preporucam 6600GT, neki ce ti modeli doci sa 1.6 ns memorijom , znaci teoretski 1250 MHz NICE :D |
ovo u hgšrotu nema veze s mozgom.
oni su u qurcu već dulje vrijeme, još su se sad smanjili za duplo.. |
Citiraj:
|
@santos
Gainward-ov 6600GT AGP GLH (Goes like hell) ima 100% 1.6 ns memoriju ali malo više košta!!! :D EDIT: Ali mislim da ima samo PCI-E |
Ja sam imao istu dilemu i odlucio sam se za 6600GT jer u startu imas performanse slicne 6800, koji je skuplji.
Ja tako ionako ne koristim AA ili AF, pa me ne muci propusnost, tako da je sirina od 128 bita taman za moje potrebe, a i vise rama mi ne treba. Takoder mi se vise svida i zagrijavanje jer ima 2X manje tranzistora, a ne zelim da mi se graficka prejako dere... |
Ma dobro,ja u biti,imam drukcije stajaliste,dakle mislim da je bolje ubost 6800LE,jest da su tu negdje(s 6600GT),meni bi bila sasma dovoljna s mobilcem na nekih 12x200 (mozda i 14x200 :D ),a kasnije kad mi iscuri garancija-fleshnem je na NU,i to je to!
:gringo: |
Kakav vam je tv out na 6*00 karticama?
|
pantera-N, virty je kupio albatron 6600 GT agp i testiral ju je da ju usporedi sa svojom radeonkom 9800 pro i veli da je 6600 gt imala 10% manje 3dmarka nego radeonka 9800 pro:(
|
Citiraj:
|
Daj mal o opiši kak radi, kelji skorove, naprevi unofficial recenziju!!
Baš me zanima kak vozi!!! |
Šhorry, nijesam videtno drugi topic, idem sad,,,
|
ajde virty daj pukni radne taktove od radeonke i geforsice i skorove u 3dmarkovima. e, da, ko je proizvodjac radeonke?
cujem da albatron nest nije poznat po kvalitetnim grafama, za razliku od leadteka, navodno. meni osobno se leadtekova opce ne svidja, ima RUZAN cooler. (ipak treba sve to estetski lijepo izgledati, ne? :D |
virty sta na kraju nisi uzeo leadtekovu 6800 koju si narucil u linksu (tak barem pise na forumu)? ili si uzel obadvije?:D :D :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33. |