![]() |
128 MB Videomemory shared
Na AMD Athlon 64 3200+ konfiguraciji stoji 128 MB Videomemory Shared, inace ima 512 MB RAM ta konfiguracija, 60 Gb Hard disk,
Graficka kartica je: Grafikkontroller im SIS M760 Chipsatz integriert, bis zu 128 MB Video-RAM Zuordnung Kaj znaci to 128 MB Videomemory shared? jel ta graficka kartica dobra? To je konfiguracija laptopa |
to znaci da ti radna memorija dijeli 128mb sa grafickom za njezine potrebe odn. graficka ti trosi 128mb rama.
evo imas tu specifikacije http://www.sis.com/products/chipsets...hlon64/760.htm |
128 Mb Videomemory shared
Jel to onda dobro ili loše, ili ta grafička baš nije dobra, ili je to nešto novo.
Radi se o konfiguraciji za laptop |
to znači da ti grafička "jede" određenu količinu sistemksog RAMa, dakle nema svoj. Recimo imaš 512 MB RAMa u laptopu i sada u BIOSu kažeš da grafička ima 128 MB. Ponovo pokreneš računalo i piše ti u Windwsima da imaš 384 MB RAMa, ne više 512 jer si 128 "poklonio" grafičkoj. TO ti je stara fora kako u laptopima/noteboocima pa i na stolnim računalima. Štede se novci, jer ti nemaš grafičku već je "glumi" chipset sa ploče, neki glume bolje neki lošije ...
|
128 MB Videomemory shared
To znači da je onda ova konfiguracija bolja od one gore navedene u mom prvom postu.imam drugu za iste novce
Athlon 64 based notebook - Mobile AMD Athlon 64 3000+, 512 Mb DDr RAM, 60 GB HDD, dvd Pržilica, - ali druga grafička kartica 64 MB nVidia GeForce FX Go5700 Grafic. Ova druga konfiguracija nije 3200+, nego 3000+, ostalo sve isto osim grafičke kartice koju sam sada napisao! I kaj je onda bolje uzeti? |
najbolje je uzeti notebook sa stand alone grafickom karticom
znaci da ima VGA posebno, da nije u chipsetu maticne ploce i da nejede sistemski RAM... |
Re: 128 MB Videomemory shared
Citiraj:
|
ja sam se naucio da je laptop za sve osim za igru :D sljedeci koj kupujem je neki IBM skorz obican sa puno rama i velikim diskom nikad vise desktop replacemant laptop uzet...
|
Citiraj:
takva ovisnost se lijeci tako da se napijete svako vece kao guzica... alkoholom protiv igara :D |
Citiraj:
|
Citao sam da ce izaci 6800 za laptop pa nek uzmu to :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:42. |