PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Repetirori VIPneta u centru grada... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=148208)

Dizel 21.05.2009. 14:06

Repetirori VIPneta u centru grada...

Situacija sljedeca, bagra iz vatrogasnog doma/opcine/grada je izgleda dala u rentu vatrogasni toranj preko puta mog stana, tako da mi cijelo cudo antena nasrano nekidan da tuce ravno u prozor gotovo u visini samog prozora, jer je vatrogasni tower jako nizak. Naravno svi misle da se moze samo zaliti upravi vodovoda i spojiti na kisik u vezi toga, ali dok postoji nada treba kopkati. Napominjem da je taj vatrogasni domic u strogom centru grada gdje zivim, Orahovice.

Ovako to izgleda s mog prozora:

http://www.imagesforme.com/out.php/i502297_IMG4709.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i502296_IMG4707.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i502295_IMG4706.JPG

Jel postoji kakav mehanizam borbe protiv ovog Cernobila preko puta mene koji ce mi 24/7 tuci u mene i familiju ili je to borba s vjetrenjacama?

Pozvati novine i napraviti frku? Peticije raznih oblika? Znam da banda ima vjerovatno sve propisane zakonske norme EM zracenja, jer to je najlakse naklepati, potpisati i ovjeriti na drzavnoj razini ako se dobro podmaze tamo gdje treba...

cyclone 21.05.2009. 14:15

prerezi im zice :D

mislim da se mjeri zracenje tih repetitora i da ono mora zadovoljiti odredjene uvjete i raspon zracenja koji ne steti ljudima u blizini, nisam bas 100% upucen u to al mislim da nemas razloga za brigu, neka me netko ispravi ako sam u krivu

Necronomicon 21.05.2009. 14:29

Ja bih svakako napravio frku, sada ne znam tocno kakvu, peticiju, novine... , iako se vjerovatno tu nista ne moze uciniti.

Ali treba se boriti jer pouzdano znam da je par ljudi obolilo od raka u jednoj zgradi u Dubrovniku nakon postavljanja repetitora u blizini.

domis 21.05.2009. 14:31

kolko znam, mobiteli više štete od tih odašiljača/repetitora :)

bar su mogli te repetitore zamaskirat da zgrada ne izgleda ko ruglo :D

Veki-os 21.05.2009. 14:31

Ne znam jel ima načina da se to ukloni ali dobro je da si svjestan da je to jako opasno,ljudi dobijaju rak od toga a to što oni kažu da je neopasno su priče za malu djecu...
Valjda češ uspjeti nešto.

Dizel 21.05.2009. 14:48

Citiraj:

Autor d'beast (Post 1346499)
kolko znam, mobiteli više štete od tih odašiljača/repetitora :)

Ajd sad malo razmisli tikvom i objasni mi kako mobitel koji je dvosmjerna veza s repetitorom moze stetiti vise od repetitora na koji se kaci par tisuca mobitela, pogotovo u centru jebenog grada i siri na sve strane...da ne spominjem sad pad moguci vrijednosti mog stana, jer tko ce mi normalan kupiti stan(ako ga ikad budem prodavao) sa jebenom ultra-mikrovalkom pod prozorom...

Jelc 21.05.2009. 14:54

Tu po Zagrebu ih ima i po stambenim zgradama...

Navodno pomaže plutena kapa obložena alu-folijom:p

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1346515)
da ne spominjem sad pad moguci vrijednosti mog stana, jer tko ce mi normalan kupiti stan(ako ga ikad budem prodavao) sa jebenom ultra-mikrovalkom pod prozorom...

Pa, uvjek možeš stavit u oglas da je lokacija stana izvrsno pokrivena signalom:D

Vragoder 21.05.2009. 14:59

Nedavno je na TVu bio dokumentarac o tome. I to u jednu subotu u pola deset navečer kada su većina mladih ljudi, mlade mame i mladi tate (za koje je taj dokumentarac namjenjen - da im pokaže sve štetnosti prekomjernog korištenja mobitela kod mladih i djece) vani sa društvom! Koje šu.čine, dati jedan takav obrazovni filmić - u terminu kada ga ciljana grupa ne gleda. Fuj.

Uglavnom, nemaš šanse to više uklonit. Jednom kada nešto pokreneš, neku peticiju ili tužbu, dotični telekom će u trenutku kada procjeni povećanu opasnost, u potpunosti otkupiti taj objekt i parcelu i good bye za bilo kakve šanse da će se ikad odseliti od tamo. To im je princip na koji dišu.

A o štetnosti, majko mila... Sve su rekli sa činjenicama da se ti repetitori ne bi smjeli (pazi - ne bi smjeli) postavljati uz škole i vrtiće (naravno - postavljaju se - banana država), jedino se održava pravilo nepostavljanja istih uz bolnice, jer tu nemaju izbora - repetitori utječu na rad medicinskih uređaja.

Sretno!

Dizel 21.05.2009. 14:59

Ili bih mogao doci s karnisterom benzina i nabrzake napraviti test spremnosti DVD-a :D

Bubba 21.05.2009. 15:11

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1346515)
Ajd sad malo razmisli tikvom i objasni mi kako mobitel koji je dvosmjerna veza s repetitorom moze stetiti vise od repetitora na koji se kaci par tisuca mobitela, pogotovo u centru jebenog grada i siri na sve strane...

Zato sto snaga zracenja pada s kvadratom udaljenosti. Mobitel od par W na pola metra od mozga zraci preko 100 puta vise nego repetitor na 80 metara, da. I stvarno, RF safety compliance se *postuje*, vjeruj mi, vise nego sto bi ocekivao. Pitaj (ne)sretnike koji su imali "srecu" susrest se s gosp. Sikiricom iz HAKOM-a; covjek moze biti EMC/RF/safety andjeo cuvar za svu elektroniku u Hrvatskoj koliko je... revan. :D

OTOH, imas mobitel? Hmda. :p

Takodjer, imaj na umu da je postavljanjem antene na to mjesto smanjujes snagu ostalih repetitora, dobivas na kvaliteti signala i pokrivas vece podrucije kvalitetnim signalom sto posljedicno smanjuje izlazne snage mobitela.

Citiraj:

da ne spominjem sad pad moguci vrijednosti mog stana, jer tko ce mi normalan kupiti stan(ako ga ikad budem prodavao) sa jebenom ultra-mikrovalkom pod prozorom...
Eh, to je nesto sasvim drugo. Dodji u bilo koji veci grad i takvo sto je postalo jednostavno nesto sto se pocelo podrazumijevati. Jer opet te pitam, imas mobilte? :)

Uostalom, ne cvili, ovo kaj su postavili zgleda ko malo bolja WiFi antena, ccc... :p ;)

Dizel 21.05.2009. 16:32

Ma danas sam malo i ja degustirao vincuge (Grasevine) pa sam nesto destruktivan :D

yedwy 21.05.2009. 16:36

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1346477)
Situacija sljedeca...
...Naravno svi misle da se moze samo zaliti upravi vodovoda i spojiti na kisik u vezi toga...

Upravo tako...

Citiraj:

...ali dok postoji nada treba kopkati...

Nada je ku**a... :D

Citiraj:

...Jel postoji kakav mehanizam borbe protiv ovog Cernobila preko puta mene...

Sam si si odgovorio...

Citiraj:

...mogao doci s karnisterom benzina i nabrzake napraviti test spremnosti DVD-a...

Jedino tako, onda bi dobio ljepu sobicu 2x3m koja bi vjerojatno bila dost daleko od rečenog odašiljača... :fiju:

Citiraj:

Autor cyclone (Post 1346483)
...da ono mora zadovoljiti odredjene uvjete i raspon zracenja koji ne steti ljudima u blizini...

Točno tako, naime svako odstupanje od toga bi donjelo vlasniku rečenog objekta takve packe (financijske) da bi efektivno neko vrijeme bili državna firma...

Citiraj:

Autor Necronomicon (Post 1346497)
Ja bih svakako napravio frku, sada ne znam tocno kakvu, peticiju, novine... , iako se vjerovatno tu nista ne moze uciniti.

Ke nužim te - i sam shvaćaš da nema koristi od toga i svejedno uvjeravaš čovjeka da gubi vrijeme i novac na tako nešto? Da ne radiš možda u novinama u odjelu oglašavanja ili nekaj... :stoopid:

Citiraj:

Ali treba se boriti jer pouzdano znam da je par ljudi obolilo od raka u jednoj zgradi u Dubrovniku nakon postavljanja repetitora u blizini.

Ma da? A kolko to vremena nakon što je to postavljeno, koji oblik raka i jel to znaš iz osobnih izvora tj dal poznaš te ljude koji su oboljeli ili je "Pero reko na pivi"...

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1346526)

Pa, uvjek možeš stavit u oglas da je lokacija stana izvrsno pokrivena signalom:D

Dobar... :D

Bubba 21.05.2009. 17:00

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1346625)
Ma danas sam malo i ja degustirao vincuge (Grasevine) pa sam nesto destruktivan :D

Meni sutra dolazi 20L Silvanca... :p ;)

Thx jos jednom! :)

Dizel 21.05.2009. 17:11

Nemas problema, ja u stvari nisam ni onom stvari mrdnuo, samo sam organizirao manufakturu :)

Kako si rijesio dobavu nektara, iz ruke u ruku ili neki autobus?

Jelc 21.05.2009. 17:16

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1346653)
Meni sutra dolazi 20L Silvanca... :p ;)

Budi čoek, stavi nekaj toga u staklenu demižonku i navrati na Ždere:D

borgy 21.05.2009. 18:05

Citiraj:

Gdje se moze procitati vise o ovom slucaju u Dubrovniku? U kojem je to tocno dijelu grada bilo?

Dawar 21.05.2009. 19:27

Citiraj:

Ljudi svakodnevno dobivaju rak, ko može potvrdit da su baš dobili rak iz tog razloga. Da je tako svi mi u koji živimo u gusto naseljenim mjestima bi imali po 3-4 raka :D

Veki-os 21.05.2009. 19:33

Citiraj:

Autor Dawar (Post 1346770)
Ljudi svakodnevno dobivaju rak, ko može potvrdit da su baš dobili rak iz tog razloga. Da je tako svi mi u koji živimo u gusto naseljenim mjestima bi imali po 3-4 raka :D

A tko može dokazati da nisu dobili rak zbog toga?Nitko ne može dokazati zbog čega je točno netko dobio rak tako da su ova pitanja nepotrebna.
Dokazano je da repetitori štete ljudskom organizmu,tko ne vjeruje u to nek si kupi stan pored tih antena,imaju manju cijenu :D

trouble 21.05.2009. 19:56

Citiraj:

ISsssssssssssssssss,do yaya :lol2:

Moj frend inace zaposlenik VIPa ide po tim mjestima izvana i nudi ljudima da udome repetitor uz razumnu mjesecnu naknadu. I mosh se xebat ako je to ispod susedovo.....

Delta S4 21.05.2009. 20:15

Jedna Family guy prikladna scena:

http://www.youtube.com/watch?v=2UAOLg76Bbg

domis 21.05.2009. 20:36

Citiraj:

Autor trouble (Post 1346788)
ISsssssssssssssssss,do yaya :lol2:

Moj frend inace zaposlenik VIPa ide po tim mjestima izvana i nudi ljudima da udome repetitor uz razumnu mjesecnu naknadu. I mosh se xebat ako je to ispod susedovo.....

kolka je ta mjesecna naknada? :D

imam par lokacija na koje je moguće postaviti :goood:

Matijac 21.05.2009. 20:47

http://www.info-mob.com/clanci/zrace...ar-faktor.html

Evo tu pise dole kaj zakon veli i tome i dali i kak se moze sprijeciti postavljanje.

I cital sam negdi prije da je to zracenje od mobitela, tva, kompa itd. malo dosta, tj. da npr. jedno slikanje, xray, ozraci kolko bi ovi svi za 10-15 god, jer je to ionizirajuce i mjenja strukturu atoma, tak nekaj. I da CT nije tak stetan. Ne znam kolko je to istina, ali tak sam procital :D

TomRi 21.05.2009. 21:17

Citiraj:

npr. jedno slikanje, xray, ozraci kolko bi ovi svi za 10-15 god, jer je to ionizirajuce i mjenja strukturu atoma, tak nekaj. I da CT nije tak stetan
CT je mnogo štetniji od običnog 'slikanja',
jer se ista osoba 'slika' u više navrata u raznim presjecima (i do 50ak slika npr..)

a ultrazvuk i MR(magnet) nisu štetni.

što se tiče vip repetitora, ak Bubba veli da nije štetno, onda nije. nema tu rasprave :care:

borgy 21.05.2009. 21:26

Uvijek isplivaju rasprave o neionizirajucem zracenju - o tome se ne zna dovoljno i sve su ostalo nagadjanja.

Inace tomri je u pravu, CT je gori od standardnog rentgena (ako govorimo o modernoj opremi).

BladeRunner 21.05.2009. 22:00

Citiraj:

Situacija sljedeca, bagra iz vatrogasnog doma/opcine/grada je izgleda dala u rentu vatrogasni toranj preko puta mog stana, tako da mi cijelo cudo antena nasrano nekidan da tuce ravno u prozor gotovo u visini samog prozora, jer je vatrogasni tower jako nizak. Naravno svi misle da se moze samo zaliti upravi vodovoda i spojiti na kisik u vezi toga, ali dok postoji nada treba kopkati. Napominjem da je taj vatrogasni domic u strogom centru grada gdje zivim, Orahovice.

Ovako to izgleda s mog prozora:

http://www.imagesforme.com/out.php/i502297_IMG4709.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i502296_IMG4707.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i502295_IMG4706.JPG

Jel postoji kakav mehanizam borbe protiv ovog Cernobila preko puta mene koji ce mi 24/7 tuci u mene i familiju ili je to borba s vjetrenjacama?

Pozvati novine i napraviti frku? Peticije raznih oblika? Znam da banda ima vjerovatno sve propisane zakonske norme EM zracenja, jer to je najlakse naklepati, potpisati i ovjeriti na drzavnoj razini ako se dobro podmaze tamo gdje treba...

Orahovica je grad?!

:p

Bubba 21.05.2009. 22:45

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1346665)
Nemas problema, ja u stvari nisam ni onom stvari mrdnuo, samo sam organizirao manufakturu :)

Kako si rijesio dobavu nektara, iz ruke u ruku ili neki autobus?

Na ruke, sutra u 9h idem po to (necu reci gdje da me B***o i Jelc ne sacekaju negdje...

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1346667)
Budi čoek, stavi nekaj toga u staklenu demižonku i navrati na Ždere:D

Ccc... Not in a million years! :p

No slobodno dodji do mene pa mozemo degustirati 1 on 1... ;)

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1346870)
Orahovica je grad?!

Pwnd! :D EOD!

yedwy 22.05.2009. 00:30

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 1346777)
A tko može dokazati da nisu dobili rak zbog toga?Nitko ne može dokazati zbog čega je točno netko dobio rak tako da su ova pitanja nepotrebna.

Laprdaš ako neko oće okriviti nekoga da mu je "napravio rak" onda on mora dokazati da je to bio uzrok, nemora ovaj drugi dokazivati da mu nije napravio, pogledaj si "erin brokowich" filmek pa mi reci zakaj su se sudili umjesto da sumarno dobiju odma parnicu ak je po tvojem, mislim ne... :kafa:

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 1346777)
Dokazano je da repetitori štete ljudskom organizmu,tko ne vjeruje u to nek si kupi stan pored tih antena,imaju manju cijenu :D

Između "štetni organizmu" i "izravno ugrožavaju zdravlje" a posebno između štetni i "uzrokuju rak" je velika razlika, ja imam na krovu zgrade preko puta mene cjelu ergelu i uopće me ne smeta a živio sam 12g pored magistralnog dalekovoda i nemam rak nikoje vrste za sad, a ako ga dobijem imam osjećaj da će to prije bit na račun pljuga i ispušnih plinova... :roller:

I BTW CT je rentgen na n tu di te se u svakom sloju slikanja zrači u krug pri čemu je svaka takva ekspozicija kao kad se slika obični rengen, neznam točno na kolko su trenutno uspjeli smanjit to ali je još uvjek poprilično gadniji od bilo čega osim možda dijaskopije, UZV ima neke zanemarive termičke učinke na tkiva a za MRI kolko znam još nisu nađene neke štetne posljedice osim ak imaš slobodnih metala u sebi pa dotični odluče krenut na put krooz tjelo u manirama slobodnih projektila...

Dizel 22.05.2009. 01:52

Citiraj:

Evo jos koja litra Grasevine i moci cu se sav obloziti plutom :)

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1346870)
Orahovica je grad?!

:p

Ako su Cabar, Pregrada, Skradin, Sveta Subota i Nedjelja, Trilj, Klanjec, Donja Stubica i ostale selendre gradovi onda moze biti i Orahovica grad, vjerovatno imamo vise birtija nego sva ova sela nabrojana zajedno :)

yedwy 22.05.2009. 08:32

Ak isključiš ova iz zagorja možda i da ali svako od ovih u zagorju ima više birtija nego prosječan županijski centar... :D

rodney 22.05.2009. 11:26

Citiraj:

paaa, mozes zvat novine al brijem da im to nece bit zanimljivo.
znam, jer dok mi je stari radio u jednom tjedniku zvala ga je neka zena sa tim problemom.. odgovor je bio "gospođo, zovete me s mobitela na mobitel...."

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:13.