![]() |
Sony Vegas 9 & Sony HDR SR11E
Pozdrav svima
Kupio sam novu sony HD kamerui pošto sam početnik ko toga jer sam do sada imao miniDV neznam kako pravilno snjimak s kamere prebaciti na komp u neki format ali da mi ostane full HD kvaliteta snjimke. ovak, instalirao sam Sony vegas movie studio 9 Platium, kamera je AVCHD sa HDD. Snimio sam nekoliko videa nariktanih na najvišoj kvaliteti (1920x1080i) i sad kad ja spojim kameru s kompom, otvorim Vegas, učitam video s kamere u njega i neznam točno kaj dalje?? Znam da pod Project ima make movie i da tamo mogu odabrati kvalitetu videa i format, ali neznam točno kaj je najbolje odabrati a da slika ostane i dalje kvalitetna i dali se video sa 1080i prebaci u 1080p?? Neplaniram video gledati preko nekog playera ili pržiti ih na Blu ray diskove nego samo s kompa ali da je kvaliteta super. Nadam se da ima netko ovjde tko se stalno s tim bavi, konvertiranjem AVCHD. Hvala |
Pa jednostavno odi pod RENDER i izaberi 1080i za spremanje tj sejvanje videa u toj kvaliteti i onda manualno postavi oces li da to bude u good,preview,best ili kakvoj vec kvaliteti i SAVE i pricekaj dok se renda.
Recimo izaberes WMV i opciju 1080Hd 30fps ili AVI pa HD 1080 24-Yuv itd Kvaliteta ce ti ionako u svakom slucaju biti besprijekorna,nadam se da imas 10tak gb mjesta na hardu |
Nadam se da imas fireware karticu i kabel, tj. da ne skidaš valjda preko usb-a ;)
|
Imam firewire i kabel ali ova kamera i kolko sam skužio sve te avcHD nemaju više takav priključak.
Još bi najviše volio kad bi direktno sa kamere prebacio snjimak na komp i njega pretvorio u .mkv. Samo neznam kaj trebam upisati u skriptu da ide iz 1080i na p? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:26. |