PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Joomla stranica (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=147861)

Klokan 17.05.2009. 20:23

Joomla stranica

Pozdrav, morao sam napraviti web stranicu za projekt neki i ad bi je trebao donesti na usb-u.
Nemam pojma kak se radi stranica pa sam našao ovaj tutorial: http://www.kako-lako.com/xammp_install.html

sve je super prošlo, napravio sam stranicu(offline) i sve 5

al sad ne znam kako je prebaciti na usb???

otvaram je da u firefox upišem localhost pa mi izlista link koji stisnem i dođem na stranicu.

inače mi je ovo link za stranicu: http://localhost/joomla/index.php
onaj folder je instaliran na C:\ sve onak kak je opisano gore u linku.

koji folder i šta trebam napraviti?

Mikeyy 17.05.2009. 20:59

Za to bi trebao neki portable apache (bar mislim da se tako zove, JSAS ima instalaciju). Dal to postoji nemam pojma.

Bubba 17.05.2009. 22:58

Citiraj:

Autor Klokan (Post 1344079)
Pozdrav, morao sam napraviti web stranicu za projekt neki i ad bi je trebao donesti na usb-u.

Ako te netko trazi da doneses web projekt baziran na PHP + SQL-u na USB sticku i ucinis ga portabilnim za prezentaciju, slobodno mu reci da je kreten, ili ce netko s dva grama to isto napraviti za tebe, ako se vec nije uputno zamjeriti doticnom kretenu.

Klokan 18.05.2009. 00:11

aha znači ne može se, nije mi nitko rekao nego sam mislio da se može ko od frontpage-a
hvala dečki, može lock

Demon Hunter 18.05.2009. 01:27

Koliko sam shvatio, stranica je rađena pomoću Joomle i sada bi je ti trebao pomoću usb sticka prenesti na drugi komp?
Ukoliko sam dobro shvatio, riješenje problema je i više nego jednostavno:)

Prošlo je već dosta otkada sam se igrao sa Joomlom, no sjećam se da među gomilom plug-inova postoji nekoliko njih koji obavljaju taj posao. Drugim riječima sve pripadajuće podatke spreme u obliku .rar datoteke koju zatim exportaš gdje god ti je već potrebno. Ja sam konkretno web stranicu radio lokalno, te ju zatim (nakon pronalaženja hostinga) stavljao online.

Ponavljam, navedeno je u mom slučaju obavljalo posao :)

zwer 18.05.2009. 01:57

Citiraj:

Autor Klokan (Post 1344205)
aha znači ne može se, nije mi nitko rekao nego sam mislio da se može ko od frontpage-a hvala dečki, može lock

MOZE se, al' nema smisla. Kad radis lokalno web/joomla projekt, on sve podatke o samom siteu sprasi u MYSQL bazu koja se nalazi na tvom kompu. Kada bi to sve htio prebaciti na neki drugi komp, morao bi imati identicnu bazu s tim istim podacima na drugom kompu. A prebacivat bazu nema smisla...

Ono sto bi trebao je nac neki web host koji daje ono sto i WAMP (mysql/php podrsku), te dignes site online, a ne lokalno. A dalje kao sto je bubba rekao, idiotu koji ti je rekao da mu site doneses na sticku, doneses .txt file sa urlom :hitthewal::hitthewal:

_hmp_ 18.05.2009. 14:22

Ok, gosp. koji je to trazio definitivno je idiot, ali ako to tako moras donjet onda moras, bez obzirao bio doticni idiot ili ne.

Iako, ja ne vidim nikakav pretjerani problem u tome. Dumpas cijelu bazu od sitea u SQL query ( malo poveci :D ), spremis cijeli site i bazu na usb. Dodjes tamo, stavis site na server, izvrsis query koji ce tamo popunit bazu i imas spreman site.

Ako ti je to za skolovanje/faks ili projekt za posao i ako doticni inzistira da se to tako napravi, onda nemas izbora. Inace potrazi neki besplatni/jeftini host pa digni tamo, al opet ti ne gine preseljavanje baze.

Vido 05.07.2009. 22:27

Problem sa joomlom i mysql

Evo da ne otvaram novu temu napisat ću ovdje.

Imam problema sa Joomlom i MySQL bazom podataka.
Web stranicu sam izradio na lokalnoj MySQL bazi preko XAMPP-a i sada je vrijeme da ju stavim na net ali nikako ne mogu konfigurirati stranicu da mi prepozna bazu.

Dođe mi ova, klasična greška: Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

Jasno mi je što zanći ali mi nije jasno kako da to promjenim.

Hosting mi je Freei.me i on podržava MySQL baze.
Cijelu stranicu sam uploudao na server i sada pomoću onog configuration.php-a pokušavam naštimati da mi radi na novoj bazi ali neće nikako.

Od hosta sam primio ove podatke:

MySQL Hostname (u obliku: sql200.freei.me)
MySQL Username (u obliku: freei_*******)
MySQL Password (moj password koji sam unio)
Database Name

Ja sam bazu nazvao joomla ali mi pod Database name piše "freei_*******_joomla" (maknuo sam brojeve, to su kao brojevi mog korisničkog računa)

E sad, ja sam probao to "freei_*******_" staviti kao ime (sve skupa) i nije radilo, kao database prefix (umjesto "jos_") i "joomla" kao ime i dalje ne radi.

Može pomoć?

Dacha 06.07.2009. 12:40

ne znam jesam li sve dobro shvatio, ali jesi li u svom CP hostinga kreirao novu bazu podataka sa novim username-om. Ako to jesi onda u joomla pises identicne podatke. Probaj u CP dati ime sa jos_ ekstenzijom, meni je to jednom pomoglo, nema logike, ali je radilo.

Vido 06.07.2009. 15:35

Tnx na odgovoru.

Čini se da sam uspio.
Problem je bio u tome što nisam shvatio da trebam prenesti svoju bazu podataka na hosting jer mi stranica inaće ne bi radila kako treba.

Ugl, maknuo sam svoju Joomlu sa hostinga, stavio novu i instalirao ju na taj hosting tako da sam dobio već gotov configuration.php koji radi sa ovom bazom podataka. Sve osim njega sam pobrisao i opet stavio svoju Joomlu ali sa ovim novim configuration.php fajlom. Onda sam pomoći PHPMyAdmin-a exportirao svoju lokalnu MySQL bazu i importirao ju tako da ubiti nadogradi već postojeću na hostingu. I čini se da sve radi ok. Malo je spor hosting ali možda je privremeno, vidjet ću.
Idem nastaviti testirati stranicu. Pozz

b1tterman 11.08.2009. 01:55

fino si snimiš JoomlaPack komponentu i backupiraš bazu i instalaciju, spremiš fajl na disk i nosi kud treba.

radio već stoput. doma nekad klepam web stranice u fušu s joomlom pa si ih nosim na posao na sticku kad imam viška vremena.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:15.