PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   CD copy protection (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14756)

LorD ClockaN 28.11.2004. 11:48

CD copy protection

Ne znam da li ova tema spada pod Ostalo, ali evo...

Želio bikopirat moj CD i na njega stavit nekakvu zaštitu da obični smrtnici sa Nerom ne mogu kopirat.

Imam Alcohol 120% (ne u krvi), ali tamo nema opcije ili sam ja blesav.

Jel zna netko neko jednostavno riješenje?

Costa 28.11.2004. 12:04

Ufff, ja sam se dosta zezao s time dok mi nije dopizdilo.

CCD-Lock i TZCopyprotection.

miato 28.11.2004. 19:39

hm, koja ono zastita se ne moze razbit :)?
ako jedna glazbena industrija sa miljardama $$ kapitala ne moze napravit efikasnu zastitu, di bi neki program od $20 to uspio ;) ?

inace, ja sam pokusavao zastitit svoj dvd-film, sa macrovisionom, ali bez nekog uspjeha...

Ivan_1 28.11.2004. 19:54

Citiraj:

Originally posted by miato
ako jedna glazbena industrija sa miljardama $$ kapitala ne moze napravit efikasnu zastitu, di bi neki program od $20 to uspio ;) ?

inace, ja sam pokusavao zastitit svoj dvd-film, sa macrovisionom, ali bez nekog uspjeha...

Ovo je zanimljiv slučaj sa copyrightom, ako se o tome radi. Naime radi se o igrici Big Mutha Truckers. Kad ga pokrećem piše macrovision. Kad ga pokušam kopirati nero mi prijavi grešku na cd-u (read error) i kad ga skeniram sa scandiscom u neru i to uvijek na istom dijelu cd-a. A kad instaliram igru sve protječe bez problema, ili kad testiram svaki file posebno sve je ok, tj svi fileovi su čitljivi.:confused:

BrunoZG 28.11.2004. 20:16

Pa normalno da ne znate kak napravit zastitu

Da znas kak napravit zastitu, trebas kuzit kak zastita radi, a da to skuzis, treba znati kako se razbija..

A kako se razbija o tome se na forumu ne smije pricat, a posto ste vecinom tu nemate vremena to naucit negdi drugdi...

Ima logike, ha?:clap:

LorD ClockaN 28.11.2004. 21:12

Ovo nije sumnjiva tema, nego ako ja želim da se CD koji ja snimim bilo da se radi o slikama ili mojem videu ne može presnimavat sa Nerom ili sl. programima koji imaju današnja manjeuka mladež od nas na forumu, tako će i bit.

Samo sam pito ako netko zna sa kojim programom

Ima logike, zar ne?

Vedran 29.11.2004. 09:19

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Da znas kak napravit zastitu, trebas kuzit kak zastita radi, a da to skuzis, treba znati kako se razbija..
gola istina... :D :D :D

Costa 29.11.2004. 09:58

Citiraj:

Originally posted by miato

Govorimo o kopiranju Nerom sto vecina ljudi danas koristi. A ni ne znaju svi ni koristiti Alcohol ni CloneCD kako spada.

Renesis 29.11.2004. 10:49

Meni bi isto dobro došlo...

Imam par onako autorskih filmića koji stoje u ladici baš da ih se ne iskopirava ko ludo...

miato 29.11.2004. 22:14

Citiraj:

Originally posted by Renesis
Imam par onako autorskih filmića koji stoje u ladici...
u zadnje vrijeme cim cujem autorski filmic pomislim na Seve.
Jesu li tvoji mozda istog zanra :D ?

Renesis 29.11.2004. 23:03

Ma ja sa par frendica, ali bi bio jako veliki bed ako bi se to počelo kopirat, pa za sad je samo za odabrane koji dođu do mene :D

Codiac 30.11.2004. 00:32

kazes kod rijeke si evo me za sat i 45 min :D

ćiber_manija 30.11.2004. 10:07

Znam ja jedan oblik zaštite.
Staviš cd na prženje i prilikom kreiranja Ledaf-outa restartaš komp!(moraš odabrati neki način prženja tako da lead out radi poslije prženja sadržaja cd-a). I sad kad otvoriš taj cd biti će naizgled prazan no pokreneš li ga sa nekim cd recovery programom on će popraviti cd i moći češ ga pravilno otvoriti

Renesis 30.11.2004. 10:41

Ma neka djelotvorna metoda, da je cd uredno čitljiv, ali da film ne možeš iskopirat na disk niti nerom...

Trek 30.11.2004. 11:48

ma nema toga :D decki najbolja zastita, datoteku zipas kad sprzis i kripto zip bacis gore, pa nek se malac igra pogađanja pass od nekih 8-16 zankova :D plus stavi da ako ne uspije iz 3 pokusaja da se blokira pa da opet otvara, posto je na cdu nema smisla stavit da se izbrise jer nemoze :D

miato 02.12.2004. 20:23

Citiraj:

Ma ja sa par frendica, ali bi bio jako veliki bed ako bi se to počelo kopirat, pa za sad je samo za odabrane koji dođu do mene :D
i onda im pokazes jedan filmic i kazes BEAT THAT :D
a one se bace na posao :rolleyes:

Renesis 02.12.2004. 21:31

Ma to ja i bratić se ,kao, natječemo ko će imat bolji muvii, samo on ima 23 godine, pa je malčice u prednosti :D

Al nema veze, sad je već neke stvari planiram... :)

Nego malo smo skrenuli sa teme... Ima ko još kakav prijedlog za zaštitu?

Fleks 07.12.2004. 00:25

Citiraj:

Nego malo smo skrenuli sa teme... Ima ko još kakav prijedlog za zaštitu?

I use condoms. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:49.