![]() |
Intel konačno kažnjen u EU
|
U doba krize i recesije tesko je bilo za ocekivati da ce EU propustiti priliku da pokupi dobre pare od intela. A ovima bi s druge strane bilo bolje da sute i plate, znaju i sami da su igrajuci mutno zaradili puno vise nego sto je ova kazna.
Btw, ovo treba ici na intel forum a ne ovdje |
A dobro, tiče se obje strane, a tamo me strah reakcije fanboya :fiju:
|
Citiraj:
|
Ah,big deal,ko da če ta lova ič za siromašnu djecu...Ide u đepova drugih lopova.
|
A sad, pa mora se pomoci i djeci tih lopova, ne samo gladnima u africi :D.
Zapravo jedini posten nacin da se potrosi ta lova bi bio da se za nju od amd-a kupi hrpa malih dragona koja bi se zatim podijelila po skolama i slicno :) |
ne po skolama nego onima kojima treba...pocevsi od mene :D
a sto ces...intel se bolje snasao u situaciji i iskoristio ju je...a ionako sumnjam da je intel malo zaradio na toj "koncesiji" za leptope |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
cilj opravdava sredstva...
http://forum.pcekspert.com/data:imag...AASUVORK5CYII= |
Citiraj:
dobra ideja svaka cast :beer: , samo kad bi to bilo ostvarivo al eto... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
sry za o.t. Draž - ja mislim da nam može biti samo gore, a ova usporedba sa p.s. sjedim cijeli dan u j. uredu i puko sam vec:zdero2::no2drug: |
Citiraj:
Ne navodim činjenice već nagađanja koja sam pokupio s net-a, ali ne treba misliti da je Intel spavao dok je AMD radio na Phenom 2 procesorima.. OT: Držimo se kazne za Intel. :D Mišljenja sam da neće platit toliku lovu.. Tek sad slijede žalbe na sudsku odluku.. Past će to na pola ovog iznosa ako ne i više.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Proizvođači su skupa s Intelom odlučili da se najprije prodaju masovne zalihe P45, P43 (i derivati) i X48 ploča, dok se lagano pripremaju P55 i P57, pa se onda krajem ove i početkom sljedeće godine na tržište plasira novi srednji tržišni segment. Dodaj još k tome da su za Core i5 odlučili koristiti malo slabiji memorijski kontroler, pa im svo to vrijeme do službenog lansiranja dobro dođe, da performasne dovedu u rang s kojim budu (i ovaj) put dokazali da je AMD šrot.:) |
ako će to intel platit ja sam onda slon :s
|
Znači intel drži amd-a u šaci. Njima treba preporod kao što je to bilo sa K8(core 2 u intelovom slučaju), zapravo K10.5 (phenom II) i je K8 arhitektura na steroidima ne?
|
Intel drži cijeli svijet u šaci, kamoli AMD.:D Šalim se, ali nije ni tolko daleko istine. Kaj se tiče preporoda i arhitekture, IMHO nema potrebe da se neko od nas opće s tim zamara. Po pitanju K10/10.5 i Core/Core 2 arhitekture, one su na ovaj ili onaj način derivati K8, tj. Intel P6 arhitekture. Naravno poboljšane i dovedene u stanje u kojem nadmašuju arhitekture koje su poslužile za temelje. I to se vrti unedogled. Čovek si odredi za kaj mu treba određeni komad hardvera, pogleda kaj se nudi u tom rangu koji si je odredil kao neki budžet, ode (ili naruči) i kupi. Tak svejedno dal piše Intel, AMD, nVidia, ATi, Matrox, S3, Apple, IBM ili neki od ostalih proizvođača.
|
Citiraj:
A ako Intel odluči spustiti cijene E8000 serije, i novi Phenom 2 ide dolje, munjevito. Face it, Intel je u poziciji određivati cijene procesora i AMD tu zasad ne može baš ništa.. Igraju na jedinu prednost koja im se pružila - kompatibilnost AM3 procesora s AM2(+) pločama. :) Zna li netko kad će više Intel kupiti AMD? :goood: |
Citiraj:
|
Sad još samo da nam ukažeš na to tko trola na ovoj temi. Nije valjda Yahoo koji je prenio vijest :D
|
moze jedno pitanje? zasto je u naslovu napisano "konacno"? kao da ste jedva cekali da Intel bude kaznjen... Zvuci mi kao tipicni balkanski sindrom, ako netko ima nesto para, treba mu oteti :D
|
Ipak se radi o segregatoru, tak da je očit razlog, zašto je naslov tako napisan :p :D
|
Citiraj:
To ti je kao da Kutlu kazne...nakon toliko godina normalno da bi napisao "konačno" :D naravno, Intel fanboyima je npr normalno da Atom+chipset košta 25$, a sam Atom 45$ |
Citiraj:
|
Pa nude i Ion u kombinaciji s VIA Nano procesorima, tak da im nije problem nabaviti jeftinije procesore.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:50. |