PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Intel konačno kažnjen u EU (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=147540)

segregator 13.05.2009. 13:45

Intel konačno kažnjen u EU

http://news.yahoo.com/s/ap/20090513/...ge/eu_eu_intel

greg SE 13.05.2009. 13:58

U doba krize i recesije tesko je bilo za ocekivati da ce EU propustiti priliku da pokupi dobre pare od intela. A ovima bi s druge strane bilo bolje da sute i plate, znaju i sami da su igrajuci mutno zaradili puno vise nego sto je ova kazna.
Btw, ovo treba ici na intel forum a ne ovdje

segregator 13.05.2009. 14:03

A dobro, tiče se obje strane, a tamo me strah reakcije fanboya :fiju:

Nybelung 13.05.2009. 14:04

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1341791)
U doba krize i recesije tesko je bilo za ocekivati da ce EU propustiti priliku da pokupi dobre pare od intela. A ovima bi s druge strane bilo bolje da sute i plate, znaju i sami da su igrajuci mutno zaradili puno vise nego sto je ova kazna.
Btw, ovo treba ici na intel forum a ne ovdje

Ovo je dobar pdf.. Fanovi jadnog malog AMDa ovdje mogu pljuvati po monopolističkom Intelu. :D

Veki-os 13.05.2009. 14:04

Ah,big deal,ko da če ta lova ič za siromašnu djecu...Ide u đepova drugih lopova.

greg SE 13.05.2009. 15:46

A sad, pa mora se pomoci i djeci tih lopova, ne samo gladnima u africi :D.

Zapravo jedini posten nacin da se potrosi ta lova bi bio da se za nju od amd-a kupi hrpa malih dragona koja bi se zatim podijelila po skolama i slicno :)

Red Dwarf 13.05.2009. 16:36

ne po skolama nego onima kojima treba...pocevsi od mene :D

a sto ces...intel se bolje snasao u situaciji i iskoristio ju je...a ionako sumnjam da je intel malo zaradio na toj "koncesiji" za leptope

Los Sam 13.05.2009. 17:39

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1341876)
Zapravo jedini posten nacin da se potrosi ta lova bi bio da se za nju od amd-a kupi hrpa malih dragona koja bi se zatim podijelila po skolama i slicno :)

Odlicna ideja :goood: mora se nekako nadoknaditi AMD-u pretrpljeni gubitak.

Fadolf 13.05.2009. 18:30

Citiraj:

Autor Los Sam (Post 1341946)
Odlicna ideja :goood: mora se nekako nadoknaditi AMD-u pretrpljeni gubitak.

A AMD nama koji ga nismo napuštali ni kada je bilo najteže... :)

Nybelung 13.05.2009. 18:44

Citiraj:

Autor Fadolf (Post 1341978)
A AMD nama koji ga nismo napuštali ni kada je bilo najteže... :)

Mislim da najgore, nažalost, još nije ni došlo. :D

bluefluid 13.05.2009. 19:29

cilj opravdava sredstva...
http://forum.pcekspert.com/data:imag...AASUVORK5CYII=

dejanbinladen 13.05.2009. 21:16

Citiraj:

A sad, pa mora se pomoci i djeci tih lopova, ne samo gladnima u africi :D.

dobra ideja svaka cast :beer: , samo kad bi to bilo ostvarivo al eto...

hammer_of_thor 14.05.2009. 03:48

Citiraj:

Kojeg će vraga Dragon školama kojima je dovoljan i Kx ? :)

DraŽ 14.05.2009. 14:09

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 1341990)
Mislim da najgore, nažalost, još nije ni došlo. :D

Obrazloži ovu tvrdnju!

Halos 14.05.2009. 14:53

Citiraj:

Autor DraŽ (Post 1342510)
Obrazloži ovu tvrdnju!

Nekako mislim da želi reć da će još malo u školama učiti da je biti "derpe" normalno...:nono:

sry za o.t.

Draž - ja mislim da nam može biti samo gore, a ova usporedba sa je kao: Kad mama odvali šamar djetetu jer uvijek dodje doma zaprljan, a kasnije mu daje slatkiše a mali i dalje radi isto, samo sto prljavu odjecu prije negoli uđe u kuću zamijeni čistom.:D

p.s. sjedim cijeli dan u j. uredu i puko sam vec:zdero2::no2drug:

Nybelung 14.05.2009. 20:14

Citiraj:

Autor DraŽ (Post 1342510)
Obrazloži ovu tvrdnju!

AMD je sa Phenom 2 procesorima tek sad stigao performanse intelove Q i E8000 serije.. Daleko su od performansi Core i7 procesora, naravno ne mislim na fps u igrama, i7 danas ionako tome nije ni namjenjen.. Sreća za AMD je to što je Intel nakratko odgodio i5 procesore i dao AMD-u i Phenom 2 šansu da uzme dio tržišta malo skupljih proceva.. Da ne govorim o tome da Intel već od prošle godine proizvodi procesore u 45nm procesu, a nakon i5 serije navodno se bacaju na 30nm. :)

Ne navodim činjenice već nagađanja koja sam pokupio s net-a, ali ne treba misliti da je Intel spavao dok je AMD radio na Phenom 2 procesorima..

OT: Držimo se kazne za Intel. :D

Mišljenja sam da neće platit toliku lovu.. Tek sad slijede žalbe na sudsku odluku.. Past će to na pola ovog iznosa ako ne i više..

žile 14.05.2009. 20:49

Citiraj:

Autor segregator (Post 1341797)
A dobro, tiče se obje strane, a tamo me strah reakcije fanboya :fiju:

E pravi se našao za ovu konstataciju :fiju::kafa:

McG 14.05.2009. 21:00

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 1342720)
Sreća za AMD je to što je Intel nakratko odgodio i5 procesore i dao AMD-u i Phenom 2 šansu da uzme dio tržišta malo skupljih proceva.. Da ne govorim o tome da Intel već od prošle godine proizvodi procesore u 45nm procesu, a nakon i5 serije navodno se bacaju na 30nm. :)

Ne navodim činjenice već nagađanja koja sam pokupio s net-a, ali ne treba misliti da je Intel spavao dok je AMD radio na Phenom 2 procesorima..

Nemoj vjerovati svemu kaj piše po netu, jer po tome kaj se iz dana u dan vrti po masi portala bi ispalo je Intel dobročinitelj kakvog svijet nije videl. Intel da hoće danas na tržište plasira sve do jednog Core i5 procesora, skupa sa svim raspoloživim P55 i P57 pločama i ne dira ga 5% za šrot poput AMD-a. Kamoli da ih čeka dok se ovi malo dignu na noge - solidarnost ne postoji u Intelovom rječniku.:) Jedini razlog zbog kojeg Core i5 nije već na tržištu je taj da su sami proizvođači matičnih ploča naštancali tolko P45, P43 (i derivati) i X48 modela, da ih ako Intel "sad" odluči krenuti s prodajom Core i5 procesora, čeka veselje i pol kaj se tiče zarade i gubitka.

Proizvođači su skupa s Intelom odlučili da se najprije prodaju masovne zalihe P45, P43 (i derivati) i X48 ploča, dok se lagano pripremaju P55 i P57, pa se onda krajem ove i početkom sljedeće godine na tržište plasira novi srednji tržišni segment. Dodaj još k tome da su za Core i5 odlučili koristiti malo slabiji memorijski kontroler, pa im svo to vrijeme do službenog lansiranja dobro dođe, da performasne dovedu u rang s kojim budu (i ovaj) put dokazali da je AMD šrot.:)

WichitaQ 14.05.2009. 22:26

ako će to intel platit ja sam onda slon :s

DraŽ 14.05.2009. 23:02

Znači intel drži amd-a u šaci. Njima treba preporod kao što je to bilo sa K8(core 2 u intelovom slučaju), zapravo K10.5 (phenom II) i je K8 arhitektura na steroidima ne?

McG 14.05.2009. 23:41

Intel drži cijeli svijet u šaci, kamoli AMD.:D Šalim se, ali nije ni tolko daleko istine. Kaj se tiče preporoda i arhitekture, IMHO nema potrebe da se neko od nas opće s tim zamara. Po pitanju K10/10.5 i Core/Core 2 arhitekture, one su na ovaj ili onaj način derivati K8, tj. Intel P6 arhitekture. Naravno poboljšane i dovedene u stanje u kojem nadmašuju arhitekture koje su poslužile za temelje. I to se vrti unedogled. Čovek si odredi za kaj mu treba određeni komad hardvera, pogleda kaj se nudi u tom rangu koji si je odredil kao neki budžet, ode (ili naruči) i kupi. Tak svejedno dal piše Intel, AMD, nVidia, ATi, Matrox, S3, Apple, IBM ili neki od ostalih proizvođača.

Nybelung 15.05.2009. 03:18

Citiraj:

Autor DraŽ (Post 1342809)
Znači intel drži amd-a u šaci. Njima treba preporod kao što je to bilo sa K8(core 2 u intelovom slučaju), zapravo K10.5 (phenom II) i je K8 arhitektura na steroidima ne?

Točnije, samo E5200 drži cijeli AMD u šaci. :D Morao si primjetiti da se cijena svih AMD-ovih dvojezgrenih procesora redovito drži ispod i oko cijene za E5200. :D
A ako Intel odluči spustiti cijene E8000 serije, i novi Phenom 2 ide dolje, munjevito. Face it, Intel je u poziciji određivati cijene procesora i AMD tu zasad ne može baš ništa.. Igraju na jedinu prednost koja im se pružila - kompatibilnost AM3 procesora s AM2(+) pločama. :)

Zna li netko kad će više Intel kupiti AMD? :goood:

fanATIk 15.05.2009. 07:12

Citiraj:

Ne hranite trolove. Ako netko namjerno provocira, flejma, potiče svađu-ignorirajte ga ili samo obavijestite moderatora, odgovaranje na takve postove je baš ono što je trol i htio postići. Isto tako ne otvarajte ili potičite teme koje više nemaju smisla, ATI vs Nvidia ili AMD vs Intel.

segregator 19.05.2009. 09:21

Sad još samo da nam ukažeš na to tko trola na ovoj temi. Nije valjda Yahoo koji je prenio vijest :D

alengrosevic 19.05.2009. 20:28

moze jedno pitanje? zasto je u naslovu napisano "konacno"? kao da ste jedva cekali da Intel bude kaznjen... Zvuci mi kao tipicni balkanski sindrom, ako netko ima nesto para, treba mu oteti :D

Razer 19.05.2009. 20:31

Ipak se radi o segregatoru, tak da je očit razlog, zašto je naslov tako napisan :p :D

segregator 19.05.2009. 22:13

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 1345330)
moze jedno pitanje? zasto je u naslovu napisano "konacno"? kao da ste jedva cekali da Intel bude kaznjen... Zvuci mi kao tipicni balkanski sindrom, ako netko ima nesto para, treba mu oteti :D

naravno da može pitanje...piše "konačno" jer za razliku od balkana, na zapadu lopovi ipak prije ili kasnije budu kažnjeni

To ti je kao da Kutlu kazne...nakon toliko godina normalno da bi napisao "konačno" :D

naravno, Intel fanboyima je npr normalno da Atom+chipset košta 25$, a sam Atom 45$

Campeonato 19.05.2009. 22:21

Citiraj:

Autor segregator (Post 1345418)
Intel fanboyima je npr normalno da Atom+chipset košta 25$, a sam Atom 45$

Ovo sam vidio na BUG-ovim stranicama... E to je vec malo pretjerano... Onda se Nvidiji za ione isplati kupovati proceve sa pločama i onda ih skidati sa ploča... Ajd da su cijene jednake 25/25$, onda bi bilo koliko toliko posteno...

McG 19.05.2009. 22:37

Pa nude i Ion u kombinaciji s VIA Nano procesorima, tak da im nije problem nabaviti jeftinije procesore.

segregator 19.05.2009. 22:42

Citiraj:

Autor McG (Post 1345448)
Pa nude i Ion u kombinaciji s VIA Nano procesorima, tak da im nije problem nabaviti jeftinije procesore.

Da, još kad bi performanse bile usporedive il bar približne...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:50.