mithrandir_1 |
19.05.2009. 17:51 |
Citiraj:
Autor markaV
(Post 1345205)
Vidi ako treba biti jednostavno napravi mu algoritam po kojemu crta labirint i lako ces onda kontrolirati koordinate..
|
Ma najmanji je problem napravit labirint, već sam radio pathfinding programe sa nasumičnim generiranjem labirinta. Moj pravi zadatak je pokazati osnovna kretanja in-game AI agenata (traženje, izbjegavanje i patroliranje). Pošto se to bazira na onim algoritmima za traženje najkraćeg puta (najvjerojatnije ću koristit A*), meni je glavni problem napraviti program koji će upravljati kretanjem (prepoznavanje i zaobilaženje prepreka, prepoznavanje protivnika tj. ako gledaš iz perspektive AI-ja prepoznavanje igrača). Stvar je u tome da kad sam radio sa nasumičnom generacijom, dosta puta se desilo da je nemoguće doći od jedne do druge točke, a to moram pod svaku cjenu izbjeći. A naravno, pathfinding smo radili u cmd-u i nije bilo nikakve grafike (što je još jedan problem, pošto nismo imali nijedan kolegij koji se bavi programiranjem grafike). Tak da sam u k... i bilo kakva sugestija je vrlo dobrodošla
|