![]() |
Pregrijavanje laptopa
Posjedujem Acer-ov laptop C2D 2.2 512 graficka 2 GB rama
Problem je u pregrijavanju. Tijekom igranja se smrzne. Ispod je dosta vruc. Ima li netko neko rjesenje kako da ga ohladim? |
kupi novi hladnjak(bolji,kvalitetniji)za procesor ili ga downclockaj...nije ni cudo kakve su temperature...:D
|
optereti laptop sa OCCT i prati temperature pa nam javi kolike su.
Downvoltanje procesora je jasno preporučljivo, ali neće mnogo skinut stupnjeva kad je full load duže vrijeme. Hladnjak za laptop tipa Collermaster Notepal je korisna stvarčica. |
Hladnjak za laptop tipa Collermaster Notepal je korisna stvarčica.
nazalost meni taj hladnjak nije bas pomogao,. moram sam svoj napraviti s vecim ventilatorima, i zasebnim napajanjem,. jer ono cudo sto sam ja imao od lapa,. uzas,.. slobodno jaja mogao peci,. odneses ga na garanciju, vele to tak mora biti, kao,. ja reko da, da, bas treba.. mos mislit kako treba, Nadam se da ce ti pomoci taj hladnjak, ja bi prvo promjenio vent. na lapu, pa onda uzeo 'vanjski' hladnjak, |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pogledaj malo po forumu ako ne vjeruješ, ali 99% pregrijavanja uzrokuje prašina koja se nakupi. Dok ga ne očistiš ne radi ništa drugo na njemu! |
ja sam svoj ocistio s usisavacem bez otvranja,.. samo kroz otvore, i nikad mi temperature procesora kod duzeg igranja ne prelaze preko 65 c a prije su isle i preko 100 c
|
Na čemu ga držiš i koliko je uopće star? Vjerojatno se ispred listića hladnjaka napravio film prašine koji smanjuje protok zraka. Uzmi sprej za isprašivanje pa ispuši to na kontra stranu i otvori taj poklopac iznad venta, ako možeš.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:02. |