PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Trazim kartonsku kutiju za Asus commando plocu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=146800)

PSY-locibe 05.05.2009. 09:16

Trazim kartonsku kutiju za Asus commando plocu

Pozdrav.

Ploca mi je riknula i sad mi jave u servisu da ne primaju plocu bez te kutije za koju nemam pojma gdje je - mozda sam ju bacio ili je jednostavno ne mogu pronaci.

Ako ima tko da bi pomogao, bio bih zahvalan.

:care:

žile 05.05.2009. 09:37

Prodavač je po zakonu pri prodaji,ambalažu dužan preuzet na zahtjev kupca.Bitno je samo da imaš sadržaj kutije,znači ploču i bundle.
Da pogodim,Lynx je u pitanju?

PSY-locibe 05.05.2009. 09:43

Da, oni su u pitanju...

Nisu mi nikako jasni, ne reklamiram kutiju nego plocu koja od prvog dana ne radi kako spada al do sada sam trpio njene bug-ove.

I sad nakon dvije godine stvarno ne znam gdje mi je ta kutija, tko zna tko ju je nashao i iskoristio za neshto.
:S

Shto mi je chiniti? Da kontaktiram Asus?
Caka je u tome shto je ostalo josh svega par dana garantnog roka pa mi je napeto za neka duga mejlanja sa Asusom.

coconut 05.05.2009. 09:44

Kontaktiraj generalnog zastupnika Asusa u HR. Čini mi se da je u pitanju Msan.

žile 05.05.2009. 09:51

Odnesi im jebenu ploču u servis u bilo kakvoj ambalaži i reci da ćeš ih prijavit inspektoratu ako je ne zaprime.

PSY-locibe 05.05.2009. 10:06

Eo ovako:

Upravo sam nazvao Msan i objasnio im chitavu situaciju.

Djevojka s kojom sam razgovarao me uputila da dodjem ipak u njihov servisi i da originalna ambalazha nije problem.

Msan :respekt:

Poshto mi je plocha u Linksu, svejedno moram otichi do njih pa da vidim shto i oni kazhu.

A bash sklapam neke komponente za ljude i trazhim trgovinu u kojoj chu napraviti 4000kn prometa. Sad chu malo ozbiljnije razmisliti koja bi to trgovina mogla biti.

Inache sam sa ekipom Linksa u Osijeku skroz zadovoljan ako izuzmemo ovaj kiks.

coconut 05.05.2009. 10:11

Savjet: kako uz ploču trebaš poslati i račun s garantnim listom, pošalji im fotokopije, a sebi zadrži originale.

PSY-locibe 05.05.2009. 10:16

Hvala na savjetu, to chu i napraviti.

Sad samo da josh vidim shto u Linksu kazhu na Msan-ovu izjavu.

Red Dwarf 05.05.2009. 10:33

msan je primio meni monitor na servis bez garancije [papira] tj. na osnovu toga sto sam ja procitao na netu da je gara 3 god...i preko serijskog broja su ga provjerili i naravno popravili...tako da sto se tice msanovog servisa tu im svaka cast...i jos su mi nazad poslali monitor u kutiji originalnoj [ja sam njima donio samo monitor i racun]...ali su spooori...bice imaju hrpu stvari za popravljanje

Dejmos 05.05.2009. 10:50

Koliko sam upučen, bitna je naljepnica na kutiji zbog serijskog broja, part number-a itd jer to ne piše na MBO. Nisam čuo dosad da je nekom bitna kutija samo da te mogu tlačit bezveze... očito ima i toga :stoopid:

PSY-locibe 05.05.2009. 10:59

Eo i Links sam nazvao i problem je nestao nakon shto sam im potvrdio da Msan nema nikakvih prigovora na izostanak kutije u kojoj je doshla matichna.

Djelatnik Linksa mi je objasnio kako im nekad znaju stvarati probleme generalni zastupnici ako nije upakirano kako spada pa zato trazhe od ljudi da donesu i kutiju u kojoj je doshao hardver iako bi mi, kazhu, poslali i bez kutije ako ju ne uspijem nikako nachi.

Problem rijeshen ( bar dopola ), svi zadovoljni - sad josh samo da ne chekam Msan mjesecima. :)

Ne znam kako je u drugim gradovima u Liksu, ali u Osijeku je to trgovina s kojom sam zadovoljan pa chu ipak kod njih napraviti tih par milja prometa ovaj mjesec.

Hvala svima na savjetima.

:chears:

nino 05.05.2009. 11:33

Citiraj:

Autor PSY-locibe (Post 1336360)
......sad mi jave u servisu da ne primaju plocu bez te kutije ....

Citiraj:

.......iako bi mi, kazhu, poslali i bez kutije ako ju ne uspijem nikako nachi........
:stoopid: Ovdje neko nekog hebe.

:D

quazar912 05.05.2009. 13:01

sve ovisi i od prodavača do prodavača - npr - dođeš ujutro i prodavač ne želi zamijeniti ili primiti, onda dođeš ponovo popodne i sve zaprime bez ikakvih pitanja!!!:fiju:

Brko 05.05.2009. 13:13

Citiraj:

Autor PSY-locibe (Post 1336411)
Problem rijeshen ( bar dopola ), svi zadovoljni - sad josh samo da ne chekam Msan mjesecima. :)

:chears:

Pa sad, meni je kihnula P5Q-E oko nove godine. u links u ZG sam ju dopremio 05.01.2009. a novu sam dobio 30.01.2009., dakle 25 dana.

uzmi u obzir da je to bila zima, nova godina, godišnji i slične pizdarije.

3 tjedna max bi ti trebalo biti riješeno, ukoliko imaju ploču na lageru novu.

naravno, govorim o MSAN-u za ta 3 tjedna :D

PSY-locibe 05.05.2009. 15:37

Citiraj:

Autor nino (Post 1336429)
:stoopid: Ovdje neko nekog hebe.

:D

Upravo tako kako pise. :D

Mozda je bio i nesporazum. :/

Sve u svemu, na kraju rijeshena stvar, sve 5.

Visage 05.05.2009. 21:45

Citiraj:

Autor PSY-locibe (Post 1336411)
Eo i Links sam nazvao i problem je nestao nakon shto sam im potvrdio da Msan nema nikakvih prigovora na izostanak kutije u kojoj je doshla matichna.

Da stvar bude jos zabavnija, upravo je Msan politika da ti nikad ne vracaju originalnu kutiju nazad! Znaci dobijes servisnu hartonušu u kojoj ti predaju tvoju plocu. Morao bi bas inzistirati na svojoj kutiji. No tad bi ti vjerovatno vec na prijemu rekli predas u najlonu. Tesko da bi netko isao traziti po onom hangaru tvoju kutiju. Sad kad su se preselili u novi servis... to bi vise licilo na ovakvu potragu :)

Sjecam se da mi je Isus kukao prije jedno 3 godine kad mu neki ducan nije htio uzeti Seagate, jel nije imao (?) originalni "shell" od diska :stoopid:

Majo 05.05.2009. 21:54

Ah prodavaci bi ipak trebali uzeti u obzir,da neki ljudi zive u stanovima i da jednostavno nemaju mjesta za gomilanje svih tih kutija...

^SuperUnknown^ 05.05.2009. 22:55

Obicno stanovi imaju supu, pa odneses u supu :) Meni je vecina kutija u supi u velikoj kutiji od kucista...

yedwy 06.05.2009. 00:26

Ja imam male kutije u većima pa te u još većima i te u jednoj velikoj od casea i skoro sve stane... :D

Visage 06.05.2009. 07:31

http://www.webstart.com/jed/house/jpg-images/CrayX-MP48-newsline-1986-c.jpg

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 1336972)
Obicno stanovi imaju supu, pa odneses u supu :) Meni je vecina kutija u supi u velikoj kutiji od kucista...

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1337051)
Ja imam male kutije u većima pa te u još većima i te u jednoj velikoj od casea i skoro sve stane... :D

Citam 2x oVo sto pisete i ne kapiram? :stoopid:

Pa jel to imate kutije od X-MP-a, kad vam sve kutije mogu stati u kutiju od kucista?

Meni u dvije garaze + dva podruma ne mogu sve kutiju stati. Ili pricamo o kutijama samo od maticnih? Ali opet, kako vam to moze stati u kutiju od kucista? Pa imate barem 5 kutija od ploca?

Bubba 06.05.2009. 09:46

Citiraj:

Autor Visage (Post 1337118)
Pa jel to imate kutije od X-MP-a

Ccc. Ova "zenska" sto izgleda ko Fleks ima jace noge od sonje s cvikerima koji sjedi lijevo od nje. :D

Visage 08.05.2009. 09:03

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1337161)
Ccc. Ova "zenska" sto izgleda ko Fleks ima jace noge od sonje s cvikerima koji sjedi lijevo od nje. :D

Te prekrasne 85-e, "Sonji" je bilo dovoljno 16 MB da napravi ovo i osigura im ugovore za nekoliko sljedecih projekata :p

SU i Yedwy, pa kaj je to? Di su odgovori? :stoopid:

yedwy 08.05.2009. 10:10

A kaj da ti odgovorimo, nama očito stane sve kaj nam treba od ambalaže... :stoopid:

Vedran_Links 10.05.2009. 09:34

Ploča se zaprima i kutija nije neophodna. Bundle je potrebno predati iz razloga ako se jamstvo rješava novim proizvodom uz koji korisnik dobiva sve novo. Takva ploča ako završi po povoljnijoj cijeni u Second Handu se mora prodati sa bundleom jer i on ima svoju funkciju.
Ukoliko Vam je netko dao krivu informaciju svakako se obratite našoj podršci i bez problema ćete riješiti nesporazum.

SnakePriest 10.05.2009. 09:45

vedran je u pravu,a i zar je stvarno tesko izdvojiti malo mjesta za kutije od komponenata???

Dizel 10.05.2009. 10:15

Ja u podrumu imam i kutije jos od Asus TUSL2-C koju ne koristim vec 7 godina sigurno...da ne spominjem i kutije od PIII-S i slicnih procesora, sve na hrpu i nikome ne smeta u mraku, a pocesto zatreba :)

Gilbert5 10.05.2009. 10:43

Zanimljivo kako u HGu ne treba imati kutiju, niti bundle na reklamaciji.

Ili ako već netko kupuje u trgovini koja davi s time, samo ostavite ambalažu kod njih kako je navedeno u zakonu o zaštiti potrošaća.

Citiraj:

Ambalaža
Članak 14.
(1) Ambalaža mora biti neškodljiva za zdravlje, prilagođena obliku i masi proizvoda i ne smije dovoditi potrošača u zabludu glede mase i veličine proizvoda te mora biti sukladna posebnim propisima koji propisuju zahtjeve za ambalažu.
(2) U slučaju ponude zamatanja posebnim papirom za zamatanje i dodatnim ukrasima, cijena tih proizvoda i usluge zamatanja mora biti istaknuta jasno, vidljivo i čitljivo.
(3) Vrećice i torbe koje služe za nošenje kupljenih proizvoda i imaju u cijelosti ili djelomično logotip, znak, slogan i/ili naziv proizvođača ili trgovca smatraju se promidžbenim materijalom. Takvu ambalažu trgovac ne smije naplatiti.
(4) Trgovac mora na zahtjev potrošača zadržati ambalažu prodanog proizvoda

Baja 001 10.05.2009. 12:20

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 1339844)
Zanimljivo kako u HGu ne treba imati kutiju, niti bundle na reklamaciji.

Pa u dosta trgovina je tako, osobno imam iskustva sa MSANom (generalni za ASUS u RH) i nikada nema problema, njima je jedino glavno da je ploča datumski u jamstvu i to je to ;)

Što se tiče Linksa, a malo ih prisili jer to njima nije ni u džep ni iz džepa :fiju:

pipe 10.05.2009. 15:53

Meni su u Vemilu I HGSpotu rekli da si uzmem sav bundle i sto mi sve treba zato sto njima treba samo komponenta koja je neispravna. To me iznenadilo.

Baja 001 10.05.2009. 16:16

Citiraj:

Autor pipe (Post 1339953)
Meni su u Vemilu I HGSpotu rekli da si uzmem sav bundle i sto mi sve treba zato sto njima treba samo komponenta koja je neispravna. To me iznenadilo.

Te komponente idu na RMA, i kasnije se prodaju bez bundlea po vrlo povoljnoj cijeni, tako da bundle niti nije bitan ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:01.