![]() |
Zakonska regulativa - crackiranje WEP ključa
Zanima me postoji li kakav članak/ci u zakonu koji se bave problematikom neovlaštenog upada u nečiju zaštićenu mrežu. Treba mi za seminar,a u narodnim novinama nisam ništa našao. Pa ako netko možda zna kako zakon postupa u slučaju otkrivanja počinioca i kojim se člancima zakona koristi bio bi zahvalan da mi kaže. ;)
|
Citiraj:
|
Jel znaš možda pod kojim imenom? Ili bolje imaš li kakav link na to. Bio bi ti zahvalan.
|
Citiraj:
i pogledaj si kazneni zakon, točku 223 Citiraj:
praktički se dopušta iskorištavanje ljudi koji nemaju zaštitu. banana država :( |
Puno hvala. ;) A što se tiče ovih koji se ne zaštite, kako bi se zakonom reguliralo onda javne pristupne točke od onih koji se samo nisu zaštitili?
|
Citiraj:
ne zovu se ''ConnectioPoint'' i obično imaju limite probaj na nekoj gradskoj skinuti 50GB podataka pa javi jesi li uspio, dok nekom preko privatnog routera to nabijes samo tako. (mislim da je na javnom Ri wireless bio limit 10MB po danu, mozda je sada veci) |
Ne bi ulazio dublje u tu temu pošto nisam previše informiran. Al baš to što si rekao , javne točke su regulirane , one nezaštićene privatne nisu. Što bi onda zakon trebao reć ako možeš skinut više od 1 giga prometa ti si napravio krivično dijelo.
|
wireless upad na komp
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:23. |