![]() |
Zvuk PCa
Ovak, imam problem otkako sam promjenio ploču, cpu i ram.
Naime, na slušalice čujem, kao i na zvučnike stalno nekakvo zujanje. Čujem zujanje kak miša pomičem, kak se nešto loada, ono, kao da se čuje protok podataka... Jel imao tko takva iskustva i kako to riješiti? (isti problem bilo na Xfi bilo na OB zvučnoj) Evo, snimio sam taj zvuk. Bipkanje na početku je zvuk miša, zatim ulazim u igru, i lijepo se sve čuje loadanje u ram i sve ^^ Link: http://rapidshare.com/files/227680049/123.wav |
scroll noise ja do sad nisam cuo da je netko to uspjesno rijesio jer ak se nevaram kod svakoga je drgaciji problem. kod nekoga to izaziva neka zavojnica kod drugih nesto drugi itd..
|
Meni je tako kod ovog kompa sa Codegonom (:D), kada je pod opterećenjom primjeti se ne baš glasan šum, kod ostala 2 bolida sve je OK. Što se mene tiče ne čujem to, većinom svira mjuza ili nešto gledam/igram što je glasnije od tog sitnog noisa.
|
Ne jamčim uspjeh, no jedan kolega je to riješio tako što je umotao zvučnu u alu foliju, pa probaj i ti, možda pomogne :)
|
Eksterni DAC i nema zvukova. Isto sam prije sa onim igrackama od creativa i slicnim drekom imao razne cudne zvukove, sa auzentechom manje, a sad nista :)
Nazalost to je tako. Razloga miljon i nije bitno se oko toga opterecivati, jer problem je prakticki nerjesiv.... |
Eh, yebiga. Kak to popizdim, složim si komp kak spada i onda me ovako jedna sitnica yebe.
Dođe mi da sutra odem u dućan i kupim novu ploču! |
Meni se nešto slično događalo. Kad god sam micao miš, ventilator na čipsetu je mjenjao frekvenciju. Trebalo mi je neko par dana da skužim tko to svira gitaru. Al kad sam skužio, sljedeći dan je crko ventilator :(
|
Mislim da ti se SSD kolje s mišem ili sa zvučnom. Da probaš staviti dobar stari HDD s pločama?
|
Citiraj:
|
I kod mene slična stvar na "moj komp" konfi. To i nisam toliko primjećivao dok nisam nabavio pojačalo za slušalice. Sada to meni neizdrživo smeta, kad pojačam glazbu to se niti nečuje ali znam da je tamo negdje u pozadini. Konstantno zujanje imam s promjenjivim frekvencijama kada sasvim stišam foobar(nije do pojačala 100%) a kada npr. u Autocad-u držim lijevu tipku miša i označavam neko polje dobijem još gori i glasniji zvuk . Ja odokativno zaključio da je to do ploče, možda i griješim al ne vidim šta bi drugo bilo.
Mada mi nije jasno kako to da USB zvučna kupi tako nešto.:stoopid: |
Hm. Stavio sam malo starije drivere od X-Fija, i sad nečujem više zujanje.
Sad ni sam nisam siguran jel sam čuo na X-fiju ili ne... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sumnjam na uzemljenje, možda se ploča negdje dodiruje s kućištem.
No, riješio sam sve muke, tako da sam stavio stariju verziju drivera za X-Fi, i sad mi sve radi kak spada i sluške na XFi su super sad. |
Citiraj:
Al htjedoh pitat. Kako je to moguce a da ne dode do kratkog spoja? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:15. |