![]() |
Ne mogu podesiti boot sistema sa PCI SATA kontrolera
kupio sam u linksu ovu pci sata karticu:
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=053.200.035 imam maticnu asus p4s8x-x koja na sebi nema sata kontroler pa san stavio tu karticu. uglavnom kad spojim sata disk, bios ga ne prepoznaje i nemogu bootati windowse. moji koraci instalacije: windowse instaliram na sata disk prikljucen na karticu. drivere podignem sa F6 preko floppy-a. tu on onda prepozna disk, snimi instalacijske fileove al pri prvom rebootu opet ne vidi disk i ne moze bootat..... kad podignem sustav sa pata diska, kartica se normalno instalira i sata disk radi. al zelim kad bih mogao ipak da se sustav podize sa sata diska zbog preformansa |
Citiraj:
|
SATA boot when attached to PCI-toSATA on A7N8X rev.2.0?
Citiraj:
|
Citiraj:
|
baš i ne...ja razlike nisam primjetio.
|
Citiraj:
ovisi o brzini diska. |
Imam i ja takav kontroler s VIA VT6421 čipom.
Kolko sam gledal po netu, dok sam se ja zabavljal s njim, on nema opciju za bootanje. Jedino rješenje koje sam našel je da se skine bios od matične i driver ili firmware od kartice pa da se firmware prek nekog programama ubaci u bios kao modul za sata pa onda bios ima opciju boot from sata i onda radi. Ima i jedan detaljan tutorial za to negdje na webu za K7s41gx matičnu ako se dobro sječam. Dok sam pročital taj tutorial odustal sam od bootanja s tog kontrolera. Jedan krivi potez i pa-pa matična. |
al na links-ovoj stranici pod komentarima korisnika neki lik je napisao da njemu boota...
|
Citiraj:
|
This card has no onboard BIOS, so you cannot boot from a drive connected to this card.
Stvarno bi trebalo do kraja to razjasnit, iako je donekle već razjašnjeno. |
chip na kartici ima oznaku:
pmc flash mh2w9 0341 pm49fl004t33jc inace maloprije sam testirao(linear read, random read i access time) 2 diska od 80gb, 7200 rpm. u svih segmentima sata disk je bio znacajno brzi... overall score cca 9000 naspram 7500. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:31. |