![]() |
Winchester vs. Newcastle
90nm vs. 130nm
http://www.benchmark.co.yu/article.p...orm22=+Idi%21+ Malac tuče većeg brata i do 6% , manje se grije i dobar je clocker, pa ako se dvoumite između ta dva pročitajte test, zanimljivo štivo... |
zalosno je sto to sve znam a u sigu imam s754 :D
A kad sam moro kupit bas tad a tad s939 nije bilo moguce nabavit, ma je ali sam trebo ici u slo i sl. a nisam imo tolko zivaca... |
Eto par iz iskustava iz prve ruke.
Winchester je u pravilu brži od newcastlea iste brzine u većini aplikacija i to za 3 do 10 posto. Winchester se manje grije na defaultnim naponima, ali čim se krene sa agresivnim dizanjem napona stvari počinju izgledati loše za winchester. Rezultati ocanja su identični no to primarno zavisi o reviziji procesora. Shema je u tome što su određene revizije procesora napravljene pomoću SOI tehnologije dok neke, one bolje, napravljene pomoću SSDOI tehnologije. SSDOI - Strained Silicon Directly On Insulator Procesori napravljeni pomoću SSDOI-a idu na cca 3 GHz sa jačim hlađenjem. Pretpostavaljam da su SSDOI procesori procesori iz kasnijih revizija. Npr. ja sam imao prilike isprobati proc proizveden u 32-om tjednu ove godine dok je referentni newcastle izrađen u 38-om tjednu. Sve u svemu, čini se da je AMD malkice zadržavao dolazak 90-nanometarskih procova na tržište. |
evo moj je iz 2004 31 tjedan i napravljen je na SOI-u. dakle nista od 3 ghz.
|
Ovo je moj:
ADA3200DIK4BI CBBFD0437RPCW 1122637J40747 Tjedan 37. Sad jel to SOI ili SSDOI? |
skini si everest i tamo u njemu mozes pogledati kojom tehnikom je radjen
|
Citiraj:
Ne znam, možda budući da je nešto noviji. Probaj ga ocat, tako ćeš najlakše skužit. |
Citiraj:
Samo eksperimentiraju sa pojedinim serijama procesora. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:10. |