PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Windows 7 i Realtek AC97 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=145855)

GameOne 23.04.2009. 22:52

Windows 7 i Realtek AC97

Pozdrav narode...
Eto riješim jedan problem i zakačim se za drugi. Dakle...
Nakon fresh install Win7, nemam zvuka (onboard zvučna). Win7 lijepo nađe update drivera, sve on to instalira, control panel javlja da je sve OK, čak i kad nešto svira na winampu, equilizer pokazuje aktivnost, ali zvuka nigdje, kao da je negdje mute!!!
DA; volume je na 100%, zvuk je uključen i u biosu, zvučnici su bili po svih šest rupa na matičnoj, provjereni na laptopu (rade), slušalice probao, ma kakvi... Skinuo drivere za Realtek AC'97 za Vistu opet ništa...

Ako imate bilo kakvih ideja, a znam da imate, javite, pa da probam...
POZDRAV

Fadolf 23.04.2009. 23:00

Pogledaj koji ti je default audio device stavljen... Zna to zezati...

Speedbreaker 23.04.2009. 23:05

Citiraj:

Autor GameOne (Post 1329232)
Pozdrav narode...
Eto riješim jedan problem i zakačim se za drugi. Dakle...
Nakon fresh install Win7, nemam zvuka (onboard zvučna). Win7 lijepo nađe update drivera, sve on to instalira, control panel javlja da je sve OK, čak i kad nešto svira na winampu, equilizer pokazuje aktivnost, ali zvuka nigdje, kao da je negdje mute!!!
DA; volume je na 100%, zvuk je uključen i u biosu, zvučnici su bili po svih šest rupa na matičnoj, provjereni na laptopu (rade), slušalice probao, ma kakvi... Skinuo drivere za Realtek AC'97 za Vistu opet ništa...

Ako imate bilo kakvih ideja, a znam da imate, javite, pa da probam...
POZDRAV

ak imaš ATI grafičku karticu iz hd serije onda ti se ona vjerojatno postavila kao defaultna, pa moraš prebacit u control panelu na realtek.

GameOne 23.04.2009. 23:20

Provjerio, ali čisto reda radi, jer nemam nikakav drugi zvuk osim onog na matičnoj (MB Gigabyte K8-SLi), a nemam ni ATI, tako da ništa od toga... hm...

alengrosevic 23.04.2009. 23:35

Citiraj:

Autor GameOne (Post 1329262)
Provjerio, ali čisto reda radi, jer nemam nikakav drugi zvuk osim onog na matičnoj (MB Gigabyte K8-SLi), a nemam ni ATI, tako da ništa od toga... hm...

mozda ti je prebaceno na digital out, ti stavi na analog out (control panel - default output device)

GameOne 23.04.2009. 23:40

alene, ta ti vrijedi :)
to se i meni vrti po glavi, pa ako bi bio još metar ljubazan pa da mi točno pojasniš kako da prebacim na analog. HVALA TI PUNO!!!

GameOne 24.04.2009. 07:16

Nisam sinoć ništa napravio, pa ću danas ubosti nekakvu zvučnu od 50ak kunelića. Ona bi trebala raditi. Da, trebala bi :) Al' sad mene kopka zašto ova na MB ne radi?! Hm, hm...
POZDRAV

Gx25 24.04.2009. 09:02

Ja sam za svoju zvucnu(Realtek AC'97) stavio drivere od xp-a na win7 i radi mi normalno pa probaj i ti jer su maticne slicne.

GameOne 24.04.2009. 11:21

Probat ću kad dođem doma. Ali mene najviše kopka što je sve kao OK, ne znam kako da objasnim, control panel kaže OK, device manager OK, zvuk ide, ali jednostavno ne izlazi na zvučnike. Mislim se, ako je otišla zvučna na MB, onda bi javljalo nekakav error.
Sve sam više siguran da me Win7 zeza i da ima nekakvu blesavu "jednostavnu" opciju koju treba uključiti-isključiti :)
Ne znam... vidit ćemo...
POZDRAV

thopok 24.04.2009. 14:46

Tips for fixing common sound problems

Citiraj:

ima nekakvu blesavu "jednostavnu" opciju koju treba uključiti-isključiti
Tako je, a sad otkrit koju…

Hrvoje xyz 24.04.2009. 16:19

Isti windowsi , isto integrirana zvucna starija , asus maticna ploca , isti problem . Windowsi kazu da je sve ok , daj e zvucna tam, da radi , da je aktivna , cak su sami apdejtali drajvere , ali zvuka jednostavno nema.

pokrenes winamp , sve se uspori , onaj equalizer pocne se micat ,, al uzasno sporo i ne izlazi zvuk nikakav.

probao sam nac drajvecer za zvuk za tu maticnu za vistu kao , ak vec nema z win7 na stranici asusa , al nije urodilo plodom.

valjda buju to ispravili do sluzbene verzije .. ostalo je sve prepoznato/radi.
mozda ni vista nebi prepoznala tu zvucnu , neznam .

GameOne 24.04.2009. 16:29

Eh Hrvoje, znači u istom smo problemu...
Ma riješit ćemo ga, samo da dođem s posla! A do tad, bez zvuka :)
POZDRAV

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:44.