![]() |
Barica inside
'
Danas sam nakom sportskih aktivnosti naisao do frenda koji reparira HD-e i nisam mogao odoliti da ne uzmem jednu Baricu ovako transparentnu. Nazalost, nisam si dao previse truda pa je "tanjur" ostao mračan,ali svejedno, zgodno za vidjeti za one koji su do sada samo gledali male micro gif slike unutrasnjosti : http://s04.imagehost.org/0682/Seagate_Bara.jpg Kao sto sam i ocekivao Bara dobiva samo komplimente a prijatelj na prste jedne ruke je imao posla sa Seagate-om. Zanimljivo da oni koji ga imaju - manje im ispada nego drugi HD-i. :confused: Jesu li takvi ljudi pazljiviji jer ga koriste zbog backup-a ili je to puka slucajnost? U svakom slucaju Maxtori su stalno na stolu, IBM nonstop, a elektronika od WD (starija) isto nije stranac ;) Oni koji bolje pamte...u jednom od recentnijih Bug-ova te jednom od novijih mlađahnih autora u redovito diletantskim osvrtima na audio tematiku (svaki malo skuplji kvazi "balansirani" uredjaj je Profi)...htio je ispasti jako pametan pa je izvalio kako je gramofon jedan od najglupljih izuma koji nicemu nikad nije sluzio. Kad pogledate ustrojstvo ovog HD-a (kao i ostalih)...netko bi i malo upuceniji rekao u ovom slucaju da mu samo HD duguje jako, jako puno ;) |
da ne govorimo kako se digitalija (CD-ovi) nemogu nositi sa bojom i punocom zvuka jedne audiofilske ploce od 200+ grama...
osobno znam jednog audiofila koji slaze pojacala za 50 000kn+ (po narudzbi) i kada vidite da po kablove od platine ide u Bec) i po konektore od platine, kada cujete zvuk jednog jazz banda na zvucnicima od nekih 10000 funti (britanskih) stane vam dah, i shvatite da svi mi na stolu imamo konzerve koje pustaju zvuk, o kvaliteti mogu pricati oni koji rade ovakve stvari) konkretno vidio sam da se slazu "lampaska" predpojacala i tranzistorska pojacala... lampe (one kao nekad u tvu) se trose vremenom ali daju ljepsi dublji i puniji zvuk te su barem 50x bolje od bilo kog tranzistora... isto tako audio opremi treba nekih 1-2 sata da postigne radnu temperaturu tek onda se moze raspravljati o kvaliteti... ovo sve se odvija u sobi ciji su kutevi oblozeni plutom zbog boljeg upijanja zvuka i na transformatoru 230V na 230V (mozda zvuci glupo) ali onaj napon koji dolazi od HEPa je pun spikeova i noisa na sinusoidi, tako da taj covjek ima transformator sa 230V HEP na cistih 230V... gramafon koji stoji na polici od drveta koje smanjuje vibracije, sve nivelirano "waservagom" i slicno... perfekcionizam... i OCARAVAJUCE KVALITETAN ZVUK! offtopic sorry, evo vec bjezim :burn: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:27. |