![]() |
Memorija????????
Frenda sam poslal u Ve-mil da kupi 2x256 DDR400 super talent memorije. On se odluči za 2x512 i ovi mu uvale ovo:
Samsungov 443 čip K4H5560838-TCCC Na naljepnici piše: DRAM MASTER 512 PC 3200 DDR 400. Na SPD-u radi na latencijama: 8-3-3-3. Šta je to?, Čija je to memorija?, Gdje naći bilo što o toj memoriji? |
to nije ST...
kaj si skinul alu hladnjak da vidiš čipove ? Polje Trenutna vrijednost @ 200 MHz 2.0-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) to su radni parametri...meni je xerox MALABS moduli netko te je zahebo... |
Znam samo da nije super talent.
Zanima me kakva je to memorija. |
ako je platio kao "brand name" ili jeftino prošao....onda može otvoriti šampanjac :)
TCCC je odlična memorija...imao ju je blade...mislim da ide oko 235@ 2.5-3-3-7 kontaktiraj ga na PM ...ali ako ju je platio kao ST :rambo: :rambo: |
Mi može netko molim Vas objasniti šta vam znače one brojke:2.5-3-3-7, i koliko je stabilna ova moja memorija za OC ili kako vi to zovete kod memorije?!?!:rolleyes:
|
2.5-3-3-7 to su ti latencije i sta su manje to bolje ne nuzno. vrtis po postavkama pa testiras da vidis kako ti idu brze. imas prog mem test pa se igraj sa njin dok ne vidis doke su stabilni.
|
Citiraj:
|
to su nista pare ako ide ko sto kolega kaze... 235 na tim postavkama :D
|
Citiraj:
|
pa dobro i 230 da ide na tome je super...
|
Citiraj:
Ovaj link je i jedan lega s foruma stavio, ali ja mislim da bi bilo korisno da ga jos ja jednom stavim : http://www.fuckinggoogleit.com/ :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Re: Memorija????????
Citiraj:
|
Samsung TCCC je dobra memorija proizvodi ju Samsung ( tko bi rekao )i u neku ruku to je predhodik TCCD cipova jer su i oni radjeni za CAS 2,5. Meme aja dobr ai ide dalje od Supertalenta, jasno kao ploca to zeli.
|
Kad uhvatim malo vremena vidjet ću do koliko to ide.
Stavio sam mu svog otključanog Bartona 2500+ (a ja dobio u zamjenu mobilca :D ) i ovu ploču MB EPoX 8RDA3+ Pro, Socket A, NVIDIA nForce 2 Ultra400 SPP+Gigabit MCP, FSB 266/333/400, UDMA133, Adjustable CPU and AGP frequency, Adjustable Vcore, VAGP, Vmemory, Serial ATA, SATA RAID, 6PCI, AGP(8x), 3DDR, 6 or 8 channel sound, SPDIF out (coax & optical), Gigabit LAN, 2 x FireWire, USB 2.0, ATX. Mislim da bi to u sprezi sa 1 gigom rama, Saphirovom 9600XT i 160 Gb Sata Maxtorom trebalo solidno potegnut. |
trebalo bi, 225 bi moglo.
|
Re: Re: Memorija????????
Citiraj:
|
Citiraj:
Na 220 FSB-a daje u Sandri oko 3350, to je čist fino sa CL 2.5 2-2-5 |
Re: Re: Re: Memorija????????
Citiraj:
PQI je dobra mema a turbo je s TCCD cipovima i to je jako jako dobro |
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Memorija????????
Citiraj:
|
Citiraj:
Corsair stavlja SPD sa višom cas latencijom tak da se kompjuter bez ikakvih sranja prvi put digne. |
ramguy kaže da oni na sve svoje memorije spd programiraju ISKLJUČIVO prema jedec-ovom standardu za korištene čipove... ako mi ne vjeruješ odi na houseofhelp forume, ramguy je tamo to postao u hrpi threadova...
|
Pa kad sam ja upiknul memu, bacila mi je automatski postavke 3-3-3-8. Skoro sam opal na dupe... mislim si: bedak dal si frtalj plaće za jebene DDR2 latencije?! WTF? Još mi ni abitica nije htjela prodelat na 200 fsb ni pod razno... Flash biosa i sad fino kucka na 220 sa 2-2-2-5 latencijama. Više nisam ni probavao...
|
PQI
malo ću uletit u ovu raspravu, ali mi je zgodno da ne otvaram novu temu..
zanima me koliko je dobra PQI memorija, jer planiram stavit 512mb ujedan soc 754comp. normalnu ddr400, 600kn u Links. I da li ima kakvog potencijala za OC? konkretno me zanima na proc amd64 2800+, da ga mogu stavit na 3000+... |
Citiraj:
|
Meni je ova mema "zalog za budućnost"(jesemti, ovo ko' da je iz udžbenika iz 'rvackog ispalo....). Na proljeće će uletiti s939, pa ima da joj mast vadim...Još samo ubost još jedan isti stick.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:01. |