![]() |
Piratebayevci dolijali
|
zanimljivo je da thepiratebay jos funkcionira. mislm ono, wtf... ides u zatvor na godinu dana, ali sajt nek ostane, da ima ekipa sta radit kad izadje.....
mislim da je ta borba protiv piratluka sizifov posao.. |
ostat će samo privatni torrenti na životu
slijede tužbe za sve javne |
Citiraj:
|
to Zanimljivo je vjerojatno bilo u smislu da se očekivalo nešto sasvim suprotno (oslobođenje od svih presuda)...
|
Ako ima pravde, biti ce oslobodjeni.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Pa kad netko kaže da je netko dolijao podrazumjeva se da je taj netko i kriv.
Jer "dolijao" se kaže za one koji su krivi,ako netko nevin nastrada ili mu se nešto loše desi nečeš reči da je "dolijao". |
Citiraj:
|
mislim da su im se ona pisma sa /legal obila o glavu :)
|
Citiraj:
Smajli je više kad dodatak ukazujući da o tom slučaju ima dosta materijala koji se može proučit - zato i je (:kafa:), a ne :amen: Hvala bogu, torrent siteova ima ko pljeve, tako da i ako se PB ugasi, nije da će biti neki veliki udar na krajnje "leechere". Moram reći da ova presuda nije neočekivana i šokantna s obzirom na njihov odnos "ko vas hebe" i mailove poslane diskografskim kućama. Da su PB-ovci nastupili malo pametnije i odraslije, možda bi i presuda bila drugačija. |
hehe
toliko se trude da sve torrente, p2p mreže, itd zatvore bolje bi bilo da snize cijene igri i filmova na realne cijene, jer kako se netko može zvati gamer ako godišnje kupi 2 igre jer nema para za više (posebno uz ovu krizu) i velika većina piratskih foruma bi se ugasila |
A pc Chipu su detaljno obradili tu temu i koliko mi se činilo kako su pisali po mojoj logici nema nikavih osnova da pirate bay izgubi parnicu...
|
Citiraj:
|
Oslobođeni će bit sigurno, nema šanse da će bit godinu dana u zatvoru. Uostalom, ako će tužiti njih, što je s njihovim korisnicima tj.peerovima? oni su samo bili link na copyright materijal, a korisnici su oni koji su mogli odlučiti hoče li prekršiti zakon ili ne tj. skinut, jer ne piše nigdje da je taj materijal hostan na njihovim serverima, oni su samo link, a link koristi tko hoće
|
Trebalo bi sačekati obrazloženje presude da se vidi na ćemu se temelji, IMO jako su male šanse da se ova presuda ne sruši na žalbi ili na nekoj višoj sudbenoj istanci.
|
ova presuda ce se raspasti ko kula od karata na buri...
nemaju osnove pogotovo jer svedski zakon nevidi torrente kao nesto ilegalno . |
Nema sanse da postane presuda pravomocna.
Jer ako postane, automatski se dize tuzba protiv Google-a jer se i na njemu moze naci torrent linkova. A nakon toga ide tuzba protiv svih Internet Providera jer omogucuju "ilegalni" promet. Tako da se ja ne brinem za TPB. A Stranicu nece zatvorit jer je tuzba protiv cetvorice Osnivaca a ne protiv Web stranice. |
Citiraj:
|
mislim da ovo ide u korist piratebaya pa nemogu izgubit ovu parnicu ko kak je kolega zmalamuth rekao:D,i kak mi je frend rekao mislim da ne postoji neki zakon protiv torrenta još
|
Torrent protokol je jedno a copyright materijal sasvim druga stvar. Copyright materijal se ne mora distribuirati isključivo torrent protokolom tako da sam po sebi protokol neće nikad biti stavljen kao nezakonit.
Međutim.., stvaranje arhive, skupine ili "knjige" linkova koji sadrže copyright materijal vrlo lako može biti proglašeno kao kažnjivo dijelo ako se dokaže da je skupljanje takvih linkova na hrpu, ima za cilj omogućiti razmjenu/dijeljenje copyright materijala. Google ne skuplja takve linkove s namjerom niti ih "slaže" na jedno mjesto nego sam sustav indexira sve... tako da su oni mirni. Internet provideri također mogu oprat ruke od svega jer sam promet je teško kontrolirati i u kojoj je to mjeri uopće moguće ?? Moje mišljenje je da bi ova četvorica lako mogla biti pravomoćno osuđena jer ako radite u banci a lopovu ste dali šifru sefa i otišli na G.O. kad ih se pohvata gulite svi zajedno u ćuzi... |
Citiraj:
Za ostale: http://news.cnet.com/8301-1023_3-10207718-93.html http://news.cnet.com/8301-1023_3-10220679-93.html Da nije donesen novi anti piracy zakon u svedskoj ne bi im mogli nista, ovako cemo vidjet. A ludost je usporedivati Google koji izlistava torrente koji se micu ako netko prigovori i TPB koji ih hosta. Nakon sto su im prosli puta pokupili opremu, prijetili su se da ce hostati van Svedske, a koliko vidim i dalje su u Stockholmu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Po meni je ovo ključno Citiraj:
|
sarkozyeva vlada želi ponovo krajem ovog mjeseca izglasati - prethodno odbijeni - zakon o antipiratstvu. ako prođe onda bi se instrumenti istoga (u suradnji s isp-ovima naravno) obračunavali s korisnicima/prijestupnicima po principu žutog i crvenog kartona, odnosno koga uhvate na (ne)djelu, dobije dva upozorenja prije nego mu se uskrati internetski priključak, max. do godinu dana.
možda je doista došlo vrijeme za neke prekretnice... |
Citiraj:
|
Piratstvu se ne može stati na kraj kao ni drogi. Čemu uopće trud oko toga?
Znam, lova od kazni, državni proračuni itd... Ah, politika, šta reći :D |
jučer na rtlovim vjestima izjava tipa iz buga mi se čini u redu..
"To je kao da osudite proizvođača oružja zato što je netko nekoga ubio.." S moje strance sav ovaj medijski hype će još više podići dozu razmjene datoteka, jer će za to sad saznati i oni koji možda nisu znali da si mogu besplatno skinuti cd. A s druge strane tko meni brani da ja podijelim ili mijenjam svoj cd sa net prijateljima, ja sam ga kupio, i mogu s njim šta hoću. Ovo je totalna glupos, a presuda okružnog suda po meni nije ništa, da bi presuda dobila na značenju za nešto ovakvih razmjera trebao bi je barem potvrditi viši rang suda. Ako i ovo postane pravomoćno jednonga dalekog dana, do tada će se sigurno naći više načina koje će biti nemoguće otkriti a služiti će za razmjenu datoteka. |
Mislim da bi bilo pošteno od svih koji su ikada koristili njihovu stranicu da podjele s njima tu zatvorsku kaznu. Nek svatko ode u zatvor na minutu i to je to :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:30. |