![]() |
Grundig Audiorama 7000
Pozz...dali je tko imao prilike slusati navedeni par, meni dolaze sljedeci tjedan
http://www.grundig.nl/index.php?id=2...983&no_cache=1 |
8
Jesam, pocetkom 80-ih u Grünwaldu :) Bili su jako skupi a i danas, zahvaljujuci fiksaciji ljubitelja unutrasnjeg dekora 60-ih, kostaju ne jednako skupo vec i po nekoliko puta skuplje od izvorne cijene. Za razliku od Bose i slicnih psihoakustarija + reflex igrarija... Grundig ne koristi nikakvo procesiranje. Bas kao ni Nokia. Dakle zanimljivi lifestyle zvucnici za okupati prepunu sobu ljudi atraktivnim zvukom. Ako mislis neku veliku lovu u to investirati, mozda bolje da razmislis o Nokia modelima s pocetka 80-ih? Pretrazi audio temu u ovom Audio podforumu, stavljao sam nedavno skenove, bas Nokia audio prospekta iz tog perioda. Nokia je imala iste sfericne modele ali daleko, daleko povoljnije. Oni uopce ne drze cijenu, a jednako su atraktivni. Addendum notica iz povijesti... Najserioznije, u smislu bas pravog kriticnog audio pristupa, otisao je Cabasse. Cabasse je za Renaulta u svom institutu radio istrazivanja za auto audio inovacije u zvuku. Paralelno je radio na unikatnim patentiranim quad koaksijalnim jedinicama, te s kraja 80-tih nastao je prvo MC001 (Atlantis) pa iza njega vrlo recentno Cabasse LaSphere Rezultati su potajno i Tannoya probudili koji je na temelje slicnih ambicija prenio na razne sfericne driver realizacije. Prijasnji derivati tvog Grundig modela, vrlo kratko se prikazuju u Zabavi okrenuti u kutu sobe. Šarmantan zvuk (za namjenu) i vrhunska kvaliteta izrade. Svatko ce ih zeljeti dodirnuti, jer doista su vrhunski precizno izradjene te kugle. |
imam ih ja stari su 5 god, al sada mi trenutno nisu tu jer nisam imao pojacalo, pa sam sada nabavio i poslje Uskrsa cu ih dopeljat natrag da vidim kako rade (inace su uvezene iz Njemacke), pa me zanima za koliko bi ih para mogao prodati vidim na ebayu u Njemackoj ih lik prodaje za 600E
|
Citiraj:
|
i mislio sam...al pokusacemo :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:09. |