![]() |
Ekstenzija BIOS-a
Skinuo sam bios matične GA-K8N-SLI koji ima naziv k8npsli.10d. Znači ekstenzija nije .bin ,.rom ili neka treća. Pokušao sam flashati sa dva programa za gigabyte ali nisam uspio niti sa jednim, jednostavno kažu da ne prepoznaju ili da to nije odgovarajući file.
Da li je to zbog ovakve ekstenzije i da li je smijem sam promijeniti u .bin ? |
Ne znam zasto i kako ali izgleda da su ovi u GB-u malo zajebali sa pozicioniranjem ove tacke. Ovo 10d bi trebalo da oznacava verziju BIOS-a za plocu k8npsli.
|
Citiraj:
|
Čisto da se ubacim u vezi te verzije BIOS-a, pa ti razmisli jel baš želiš imati taj :
http://www.fudzilla.com/index.php?op...10222&Itemid=1 "For consumers, this means that they'll get very poor PCI performance, so if you're using any PCI cards in your Nvidia-based motherboard, don't upgrade to the latest BIOS, as it will reduce the performance of the PCI bus." |
Ja sam svoju flashao sa @bios bez problema, a niti jedan pci uredaj nemam pa me nije toliko ni briga za pci pertech ali zato sam konacno dobio plocu kojoj se kad digne fsb na 240 može upaliti i uci u windowse a ne kao prije da se restarta
|
Ja sam skidao BIOS za jednu Gb ploču i nikako nisam mogao flashati sve dok fileu nisam promijenio ekstenziju jer su ga papci krivo nazvali pa ga @BIOS nije prihvaćao. U tu svrhu mi je poslužio programčić ChangeType (cca. 50kb) koji se integrira u context menu (desni klik) Explorera.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:31. |