![]() |
Monitor do 1600kuna
Koji monitor uzeti do 1600kn +/- 100kn,
- bilo koja trgovina u zagrebu - nemojte mi preporučavati samsung, jer ne želim riskirati - i recite mi, što bi bilo bolje uzeti, FULL HD monitor s 22 inča, ili monitor 1650x1050 od 22 inča!? Hvala vam unaprijed;) |
|
LG W2242T ; uštedi lofu i sačuvaj oči (full samo na 24" po mom mišljenju al onda opet; preveliko je to za desktop use, jedino ak stoji na stolu iza ili si uvaljen u fotelju)...
|
Što mislite o ovome izboru;
LINK Nekako mi se zasad najviše svidja... - onaj prvi koji ste mi predložili mi je premalen (20 inča)... |
Za tu lovu najbolji izbor, vlasnik sam tog monitora 2 tjedna i za sad nema nikakvih problama.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=W2261V&x=12&y=10 "Divx" filmovi izgledaju prilično loše. HD i Full HD izgledaju jako dobro (koliko dobro mogu izgledati na TN matrici). Sve u svemu, ja sam zadovoljan. |
Na koji način misliš da je poprilično loša kvaliteta, jel se javljaju neki artefakti ili je općenito slika loša?
To mi onda baš i ne paše, pošto mi je cijela kolekcija od 250 filmova - axxo filmovi... Možda je bolje da onda idem na 16x10 (1650x1020)omjer, jer će izgledati manje loše? Što vi mislite? |
Ne, uvijek će ti izgledat axxo tj. divx filmovi loše, ali gledaj iz malo dalje i to je to. Naravno, jednom kad kupis monitor pocni skidat bar 720p HD ripove.
Slika je losa jer se iz neke sitne reze mora razvuc na puno vecu rezu te na ogromnu povrsinu, a i Divx zbog ove ili one kompresije imaju losu sliku, samo sto se to ne primjeti na manjim monitorima s manjim rezama. |
Čitao sam na forumu, da taj monitor ima nekih problema sa zujanjem, jel netko od vas koji ga koristi, ima problema sa time!????????
- monitor mi izgleda zbilja odličan, za tu cijenu, veličinu i rezoluciju... nisam neki zagriženi gejmer (igram, al ništa puno), ali volim pogledati filmove, i za surfanje... - izgleda da ću morati skidati bolje ripove;) |
Citiraj:
eo ja pisem i gledam u w2242t. da zuji, kad je nizak brajtnes(svjetlina), preko 90 je ok. igraj se malo s njim dok ne nadjes kak ti pase. |
Što mislite o ovom HP-ovom modelu... čini mi se dobar izbor:
KLIK Sada se dvoumim između njega i LGovog HD monitora... |
x32, marsal - baš sam pitao u drugom threadu za taj monitor ( http://www.nabava.net/lg-w2261v-lcd-22__40443_p.php ).. Za 1389kn izgleda kao dobra kupnja. Samo mi recite.. kako oči podnose igranje na njemu. Recimo po 2-3 sata u komadu, sumnjam da ću baš često moći sjediti dulje za njim.. I jel se umaraju oči nakon recimo.. 4-5 sati surfanja i čitanja tih malih slovca :)
Ja ciljam baš na takav monitor, pa me jako interesira, i bio bih jako zahvalan bilo kome ako može reći još koju riječ o njemu.. :chears: E da, i vidio sam na službenom siteu da ima ovaj nekakav "zoom" koji spusti rezoluciju na 1680x1050 da ikone i slovca budu lakše čitljiva.. Pa bi mi dobro došla i informacija kako se ponaša na toj rezoluciji. Jel se kuži da mu to nije native rezolucija (mutno i sl) ili je i dalje sve OK.. Ovo me zanima za neke heavy igre koje mi eventualno ne bi radile baš najbolje na 1920x1080 TENKS! |
Za igranje ne mogu baš komentirati, jer sam zapravo jedino Civ 4 igrao. Jako fino izgleda i ne umara oči, čak i ruku manje umara, jer ne moram puno skrolati :)
Brzo se navikneš na veličinu slova. Čitljiva su do udaljenosti od 70 cm (ispružena ruka), idealna udaljenost je 50ak cm. Kad naštimaš sliku i smanjiš radikalno brightness, ne umara oči (ako si naviknut na LCD monitore). Za usporedbu prije sam koristio 19" 1280x1024 s MVA matricom i brzo sam se navikao na "sitna" slova. Smanjivanje rezolucije u igrama je ok (posebno u brzim, akcijskim igrama, bez puno teksta i sitnih elemenata sučelja, koje su i primarni kandidati za smanjivanje rezolucije). Ne primjeti se neka strašna degradacija kvalitete prikaza. U Windowsima je, pak, dosta zamjetna i ne bih preporučio ništa osim nativne rezolucije. Što se tiče zooma, nisam baš prčkao po opcijama jednom kad sam ga porihtao kako mi odgovara. Dinamički kontrast me nije baš oduševio i držim ga isključenim. Koliko sam vidio u postavkama, taj zoom je obična promjena rezolucije kao u "display properties" (možda koristi neke "napradnije" algoritme za skaliranje slike, ali u Windowsima slika i dalje izgleda dosta loše). Monitor je za 1400kn zbilja ok, nemam neke posebne zamjerke (osim standradnih za sve TN matrice). Mene je zapravo najviše oduševilo što se indikator stanja monitora (iritantna ledica) može isključiti :roller: Edit: Vidim da imaš CRT monitor, pretpostavljam da ga držiš na 1024x768? LCD bi ti u prvih tjedan dana vjerojatno spržio oči na tvorničkim postavkama (sunčane naočale stavi i brzo brightness na 10 spusti :)). Slova će ti biti mikroskopska. Nakon par dana se navikneš, ali budi spreman na određene probleme isprva. Grafička će isto biti problem kod igranja novijih igara, ali s tim si već upoznat. |
Zapravo na svom CRT-u desktop držim na 1152x864, a igre igram na 1280x1024. Na poslu 8 sati dnevno buljim u 19" LCD sa 1440x900 rezolucijom, al tamo se (većinom ;) ) ne igram nego samo desktop aplikacije. Tako da su mi mala slova relativno nebitan problem.. Tim više što svaka aplikacija, pa i browser ima ZOOM :D
Ovo za FPS igre na 1680x1050 mi je bitno, dakle to je ok. Drugi tjedan (ako me opet nekaj ne zezne! :( ) uzimam HD4890 pa će većina igara radit na nativnoj rezoluciji. Ovo je čisto "za svaki slučaj", da znam.. Za LEDicu - mrak :D Doslovno :) Te stvari me fakat živciraju :) Hvala na detaljnoj recenziji ;) U drugom threadu me navlače na Samsung 2333SW, pa ću vjerojatno prošetati do nekog dućana i zamolit da mi ih stave jedan do drugog, pa se napokon odlučit :) Cya! |
Kaj mislite o ovom modelu,ASUS VK242H 24'', citam malo po netu i svi pisu da je ok monitor za tu lovu. 1723kn
I recimo za usporedbu onda sa LG W2261V ili pak Samsung 2333SW? Ili mozda neka druga preporuka, koristenje net, od igra samo cod4 i spajanje xboxa360. Sluzio bi ko drugi monitor za laptop. http://www.nabava.net/trazilica.php?...VH242H&x=0&y=0 http://www.links.hr/index.php?option...kl=100.332.034 |
Krivo si napisao u textu, ASUS VH242H :)
Onaj drugi je preko 2000kn :P Zvuči zanimljivo moram priznati, i baš čitam recenziju ASUS-a.. Nahvalili su ga na sve strane, i za video, i za igranje (i to seu baš sa CoD 4 testirali :D ). Sad sam otvarao sve monitore na nabava.net od 1300kn do 1800kn i vadio sve sa 1920x1xxx rezolucijama koji imaju DVI: LG W2261V-PF - 1389kn, 22", 16:9, 1920x1080, 2ms GtG, 20000:1 (1000:1 ?), 300cd, HDMI (službeni site) ViewSonic VX2260wm - 1424kn, 22", 16:9, 1920x1080, 2ms GtG, 20000:1 (1000:1), 300cd, HDMI (službeni site) Samsung 2333SW - 1539kn, 23", 16:9, 1920x1080, 5ms (?), 20000:1 (1000:1), 300cd, NEMA HDMI (službeni site) ViewSonic VX2433wm - 1709kn, 24", 16:9, 1920x1080, 2ms GtG, 20000:1 (1000:1), 300cd, HDMI, zvučnici 2x2W (službeni site) ASUS VH242H - 1723kn, 23.6", 16:9, 1920x1080, 5ms (?), 20000:1 (1000:1 ?), 300cd, HDMI , zvučnici 2x2W, (službeni site) Jesam fulao kojeg? Većinu smo ih već prošli, ali ViewSonic monitore nitko nije spominjao baš.. idem malo usporedit specifikacije bar za početak.. Evo, stavio sam osnovne specifikacije, više manje sve je to isto, samo veličina panela ide od 22" do 24". Samsung jedini nema HDMI što je minus, a 24" modeli imaju i integrirane zvučnike.. iako im to nije neki veliki bonus. Tamo gdje su "?" nisam siguran, tj specifikacija nije definirana do kraja na službenom siteu, Npr 5ms piše, ali ne piše je li to GtG ili black-to-white (što bi onda bilo 2ms GtG). Moram sad ić, više kasnije.. moram koji review za oba ViewSonica pročitat :) |
Samsung otpada jer nema HDMI, za LG i ostale super kaj imaju audio izlaz jer bi onda na njega mogao odmah spojit slusalice i problem zvuka na xboxu mi je rijesen. Za zvucnike potpuno nevazno jel ima ili ne, glavno da je audio out. Po meni ak se odlucim za 22'' vjerovatno bi uzeo LG, a ako se odlucim za 24'' onda se dvoumim izmedu Viewsonica i Asusa. Moram i ja malo reviewe procitat, uglavnom ovaj Asus uopce nije los za tu lovu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:46. |