PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   A sto je sa starim modemima / Tcom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141190)

crocro25 09.03.2009. 07:52

A sto je sa starim modemima / Tcom

Znam da se bilo govorilo kako stari - prvi ,modemi t-com adsl kao sto je ovaj koji ja imam ( siemens A100) nece moc imati vece brzine od 2000kbs ? tj Hoce li i tim userima brzina bit povecana na 4000kbs ili ne ? Dal uopce ti modemi mogu to izvuc ? Ako ne,dal se dobije novi modem :goood:

Da razmislim 09.03.2009. 08:48

S time modemom mozes do 8 mbita, ja sam ga imao i super je radio.

coconut 09.03.2009. 09:23

Čini mi se da taj Siemens nije radio na Visti.
Polovni/novi modem lako nađeš na tržnici za 200kn tako da bi to bio moj savjet. Ništa te ne spriječava da produžiš ugovor. Usput možeš dobiti i neku od nagrada. Mislim da novi modem nije uključen u tu ponudu tj. biraš ili nagrada ili modem. Nazovi SZK (0800-9000) pa se raspitaj.
http://www.t-com.hr/privatni/interne...pogodnosti.asp

Melani 09.03.2009. 09:34

Citiraj:

Autor coconut (Post 1295632)
Čini mi se da taj Siemens nije radio na Visti.
Polovni/novi modem lako nađeš na tržnici za 200kn tako da bi to bio moj savjet. Ništa te ne spriječava da produžiš ugovor. Usput možeš dobiti i neku od nagrada. Mislim da novi modem nije uključen u tu ponudu tj. biraš ili nagrada ili modem. Nazovi SZK (0800-9000) pa se raspitaj.
http://www.t-com.hr/privatni/interne...pogodnosti.asp

dobro da nisi napisal da nije radil s red-hat:stoopid:

Modem najnormalnije radi s vistom:chears:

syss 09.03.2009. 09:45

adsl1 modemi mogu do 8mbit, ali neće davati brzine ko adsl2 modemi.

coconut 09.03.2009. 11:32

Citiraj:

Autor Melani (Post 1295635)
dobro da nisi napisal da nije radil s red-hat
Modem najnormalnije radi s vistom

Govorimo li o istom modemu? A100 se spajao isključivo preko usb-a sa kompom. Ako me sjećanje na iskustava drugih dobro služi, tu je bio problem između njega i Viste jer nije bilo usb drivera za njega. Za razliku od njega, Siemens C-I-010 je imao lan i nije trebao nikakve drivere.

Dottore 09.03.2009. 11:41

siemens A100 - užas od modema. neide preko 1mbit i teže spaja. zamjenio ga elcon na LAN sučelju. definitivo ide brže, bez zauzeća CPU-a.

crocro25 09.03.2009. 16:33

Znaci radit ce na 4mib
super

Ghost Face 09.03.2009. 21:20

moze li kasda preko 8mbits?

thopok 09.03.2009. 21:35

Citiraj:

Max download speed:
24Mbps (For ADSL2+ router).

Apacer ft Bozja 23.03.2009. 12:41

Citiraj:

Autor Dottore (Post 1295712)
siemens A100 - užas od modema. neide preko 1mbit i teže spaja. zamjenio ga elcon na LAN sučelju. definitivo ide brže, bez zauzeća CPU-a.

Sry frend,ali glupost.
Ja koristim taj modem i uredno mi napise kad se spojim da mi je brzina 4.7 Mbps. I nikakvih problema sa njime a prije njega sam koristio i Dlink,Netgear,Elcon,i par Thomsona ST i ovaj mi je nekak...najsimpaticniji :D

khm 23.03.2009. 13:31

Citiraj:

Autor Dottore (Post 1295712)

Zasto pises ovakve idiotarije kad veze nemas?

Imam taj modem, koristim ga vec godinam, i sve perfektno radi:

http://img254.imageshack.us/img254/9964/233u.png

tigo95 25.03.2009. 12:15

Citiraj:

Autor crocro25 (Post 1295588)
Znam da se bilo govorilo kako stari - prvi ,modemi t-com adsl kao sto je ovaj koji ja imam ( siemens A100) nece moc imati vece brzine od 2000kbs ? tj Hoce li i tim userima brzina bit povecana na 4000kbs ili ne ? Dal uopce ti modemi mogu to izvuc ? Ako ne,dal se dobije novi modem :goood:

Ja imam Elcon 2253 EU modem koji sam prije par godina dobio od t-coma. Zadnjih par dan mi je brzina uglavnom na nuli a sve je počelo ubrzavanjem koje je počelo u petak navečer. Tada je sve bilo OK. U subotu je počela agonija. Jedva se uspijem spojiti, a kad se spojim ne mogu skoro ništa otvoriti ( brzina "pulsira" od nule do 2-3 kb/s ). Mislio sam da je to zbog radova na instalacijama :stoopid:. Jučer sam zvao szk i nedugo nakon poziva je sve bilo u redu, brzina je prelazila 400 kb/s. Kasnije su me zvali iz njihovog servisa i u razgovoru su mi rekli da je stvar u modemu tj. da ga je pregazilo vrijeme iliti da on ne podržava ove veće brzine tj. da mogu očekivati daljnje probleme. Problemi su se pojavili par sati nakon toga. Sada je opet po starom ( spoooorooo ). Sad sam zbunjen. Ako zaista ne podržava ove veće brzine zar nebi radio na manjima bez problema? A ako već moram kupovati novi modem, na što da obratim pažnju? U postavkama mog modema vidim da podržava i ADSL2 i ADSL+. Ima li netko sa ovakvim modemom sličnih problema ili je to stvar do t-coma. Koliko sam uspio vidjeti na forumu ( a za to mi je trebalo par dana ) ljudi sa drugim modemima imaju iste probleme.
Ajd napišite nešto da mi bude lakše :chears:

dUG1 25.03.2009. 12:28

Citiraj:

Autor tigo95 (Post 1308150)
Ja imam Elcon 2253 EU modem koji sam prije par godina dobio od t-coma. Zadnjih par dan mi je brzina uglavnom na nuli a sve je počelo ubrzavanjem koje je počelo u petak navečer. Tada je sve bilo OK. U subotu je počela agonija. Jedva se uspijem spojiti, a kad se spojim ne mogu skoro ništa otvoriti ( brzina "pulsira" od nule do 2-3 kb/s ). Mislio sam da je to zbog radova na instalacijama :stoopid:. Jučer sam zvao szk i nedugo nakon poziva je sve bilo u redu, brzina je prelazila 400 kb/s. Kasnije su me zvali iz njihovog servisa i u razgovoru su mi rekli da je stvar u modemu tj. da ga je pregazilo vrijeme iliti da on ne podržava ove veće brzine tj. da mogu očekivati daljnje probleme. Problemi su se pojavili par sati nakon toga. Sada je opet po starom ( spoooorooo ). Sad sam zbunjen. Ako zaista ne podržava ove veće brzine zar nebi radio na manjima bez problema? A ako već moram kupovati novi modem, na što da obratim pažnju? U postavkama mog modema vidim da podržava i ADSL2 i ADSL+. Ima li netko sa ovakvim modemom sličnih problema ili je to stvar do t-coma. Koliko sam uspio vidjeti na forumu ( a za to mi je trebalo par dana ) ljudi sa drugim modemima imaju iste probleme.
Ajd napišite nešto da mi bude lakše :chears:

Hmm, slicna situacija kod mene, sam kaj imam "novijeg" Siemensa SE555 :)

Naime, zvao sam ih jer mi je od povecanja brzine veza pocela cesce pucati + ping zna biti ocajan (meni iskreno svejedno, ali burazi su COD ovisnici...)
Dolazi nakon 2 dana T-COM tehnicar, odradi svoje i kaze mi sljedece:

Parice su vam u redu, kvaliteta veze je odlicna, a problem je ocito u routeru kojega je (citiram) "pregazilo vrijeme". Promjenilo se nekoliko generacija (lol?) routera u ove 3 godine koliko imate adsl, te je ovo stara kanta. Preporucam da produzite ugovor na 2 godine :D i dobijete novi.

Ostao sam paf. :fiju:

Kaj sad radit? Preci konkurenciji, posto te ove krvoprije cijene samo ako znaju da nemres pobjeci od njih?

syss 25.03.2009. 12:29

Citiraj:

Autor khm (Post 1306652)
Zasto pises ovakve idiotarije kad veze nemas?

Imam taj modem, koristim ga vec godinam, i sve perfektno radi

kaje to 8mbit?

slične brzinske rezultate sam i ja imao na siemensu lan c-010, parica mi ide sky high... stavio dlink neki krš čisto kao modem ispred wlan rutera i brzina sa 5mbit skočila na 6.8mbit (ili koliko je već plafon 8mbit linka).

isti rezultati i sa tomsonom (zapravo za nijansu slabiji neko dlink + canyon wlan).

syss 25.03.2009. 12:32

Citiraj:

Autor dUG1 (Post 1308158)
Preporucam da produzite ugovor na 2 godine :D i dobijete novi.

meni je njihov tehničar rekao da su oni dužni zamijeniti zastarjeli modem, pa mi donio free tomsona kojeg sam prodo jer je trešina zaključana :)

e sad... ja sam malo prek žnjore dobio takav tretman, tak da ne znam koliko je to točno.

coconut 25.03.2009. 12:50

Citiraj:

Autor dUG1 (Post 1308158)
HKaj sad radit? Preci konkurenciji, posto te ove krvoprije cijene samo ako znaju da nemres pobjeci od njih?

Kupi polovnog Thompsona za 200kn putem oglasnika ili Tržnice.

tigo95 25.03.2009. 12:50

Meni nisu rekli da produžim ugovor jer sam ga već produžio u 10. mjesecu. Meni su rekli da nabavim novi modem

tigo95 25.03.2009. 12:52

Nije problem kupiti novi modem ako bi to bilo rješenje problema. A ako i s novim modemom bude isto, što onda?
I koji da kupim??

dUG1 25.03.2009. 13:04

Citiraj:

Autor syss (Post 1308162)
meni je njihov tehničar rekao da su oni dužni zamijeniti zastarjeli modem, pa mi donio free tomsona kojeg sam prodo jer je trešina zaključana :)

e sad... ja sam malo prek žnjore dobio takav tretman, tak da ne znam koliko je to točno.

Citiraj:

Autor coconut (Post 1308180)
Kupi polovnog Thompsona za 200kn putem oglasnika ili Tržnice.

Joooj, vidio sam tog tonsona (ako mislimo na istog) kod cure, a od nedavno i kod kuma. Trash ga najbolje opisuje. :)
Opcije opcenito i podesavanje wirelessa ajme majko.
+ Pretpostavljam da je to anex b router, pa u slucaju naknadnog prelaska na konkurenciju, ga mogu bacit?

Tak da...pitat cu nekog tko ima znoru u T-comu, ali ak ne bu islo, a ping/pucanje veze ostane ko i sada, dovidjenja. Njihov gubitak, na kraju krajeva :kafa:

coconut 25.03.2009. 14:22

Citiraj:

Autor dUG1 (Post 1308189)
Joooj, vidio sam tog tonsona (ako mislimo na istog) kod cure, a od nedavno i kod kuma. Trash ga najbolje opisuje.
Opcije opcenito i podesavanje wirelessa ajme majko.
+ Pretpostavljam da je to anex b router, pa u slucaju naknadnog prelaska na konkurenciju, ga mogu bacit?

Tak da...pitat cu nekog tko ima znoru u T-comu, ali ak ne bu islo, a ping/pucanje veze ostane ko i sada, dovidjenja. Njihov gubitak, na kraju krajeva

Nisam ni rekao da je Thompson super duper, ali nije ni toliko loš za osnovnu namjenu i nikakva pretjerana podešavanja.
Svi ISP-ovi u HR, osim Optime i to samo u slučaju da imaš njihov tf i net, koriste Annex B protokol, tako da izjava o tome da taj router ne podržava ostale ISP-ove ne stoji. Ako misliš jednog dana prijeći na Optimu (pazi, samo opcija tf+net), onda kupi D-Link G684T koji se može flashati i u Annex A (osobno izveo nekoliko puta i do sada nikakvih problema na nijednom).

syss 25.03.2009. 21:23

ma tomson je zapravo prilično jak uređaj s obzirom da dođe 200kn po oglasima, naravano ako se da flešat na full verziju, makar i ovako osnovni za nezahtjevne korisnike (velika većina) je stvarno idiot-proof i radi bez greške.

Conroe 26.03.2009. 01:17

ma kakvo produženje ugovora, ja sam imao sreće što mi se pokvario D-Link 584T, prijavio kvar i dobio Thomspona st780, router je the zver :D

Joke 26.03.2009. 01:34

Citiraj:

Autor Conroe (Post 1308748)
ma kakvo produženje ugovora, ja sam imao sreće što mi se pokvario D-Link 584T, prijavio kvar i dobio Thomspona st780, router je the zver :D

Treba se docepat novog siemensa:D http://www.t-com.hr/privatni/kzona/k...jno.asp?id=103 ovo je prava igracka stvar ;)

tigo95 26.03.2009. 12:23

Evo i mali update. Danas mi je palo na pamet da bi mi drugi telefon možda stvarao probleme. Jedan je spojen preko splitera a drugi nije. I iskopčam ja ovaj drugi kad ono... opet sve normalno. Slučajnost? Ponovo sam ga ukopčao pa iskopčao i ne, nije slučajnost. Nakon 20tak minuta me nazovu iz t-coma ( jel to slučajnost?? ) da bi me pitali jesu li serviseri izašli na teren i sredili kvar. Rekoh da nisu ni trebali dolaziti jer se sve normaliziralo. Onda mi je čovjek spomenuo i mogući drugi telefon kao uzrok problema. Uglavnom, sada sve radi kako treba ( osim drugog telefona ) ali konačno rješenje je nabava novog modema. Na pitanje za preporuku novog modema, reče mi da si uzmem najjeftiniji. Eh,sad...
Gledam nešto na nabavi i ovo mi je zapelo za oko:
http://www.diskont24.com/product.php...cat=142&page=2
http://www.diskont24.com/product.php...cat=142&page=2

Imate li iskustva sa ovim??

DANCI 26.03.2009. 12:23

pa ljudi sta prije ne provjerite dali je doista vrijeme pregazilo taj uređaj koji posjedujete da nebacate pare ili bezveze na osnovu toga produzivate ugovor, posudite od cure, decka, bratica, sestricne, ujaka, tetke, strine... njihov uredaj pa isprobajte :D

mada bi svi adsl uredaji trebali raditi najmanje teoretski do 8mbit, vjerojatno u praksi mislim da ide do 7mbit jer ipak nije nista idealno, no ak idete sa 2mbit na 4mbit nebi trebalo biti problema

Gabre 26.03.2009. 12:31

Citiraj:

Autor Joke (Post 1308754)
Treba se docepat novog siemensa:D http://www.t-com.hr/privatni/kzona/k...jno.asp?id=103 ovo je prava igracka stvar ;)

meni upravo taj jučer stigao iz Iskona, a od sutra kreće u akciju kad ce me prebaciti na iskon :)

zašto je ovaj poseban? u proslom stanu sam imao Thomsona i radio je besprijekorno, tako da ne vidim zašto bi ovaj trebao bolje raditi, odnosno koje su mu prednosti?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:56.